Vlad Voiculescu: "Sute si mii de oameni isi vor pierde viata in spitale". Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu comenteaza masurile luate in sistemul public - blocarea angajarilor, plafonarea indemnizatiilor si reducerea cheltuielilor - si afirma ca, in sanatate, acestea vor duce la decesul a "sute si mii de oameni" in spitale intrucat si pana acum situatia era destul de grava. "In 2018, pe langa alte revolutii care bulibasesc salariile si taxele ca nicicand, actorul nostru principal si gasca sa au mai decis cateva lucruri: angajari la stat blocate, indemnizatii plafonate, reducerea cheltuielilor publice cu 10%. Sa va spun eu cu subiect si predicat ce inseamna asta in spitalele Romaniei in care peste un sfert din posturi sunt neocupate, sporurile pentru anumite specialitati sunt acum plafonate la 30%, cele mai multe spitale deja nu aveau bani de curatenie, mancare pentru pacienti, medicamente si altele? Astea toate inseamna sute si mii de oameni care isi vor pierde viata in spitale, oameni buni", mai spune Vlad Voiculescu, citat deAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Scaderea notei la purtare pentru profesori si cazul din Copsa Mica. "In clasa a noua am trait pe pielea mea rusinea bataii din partea unui profesor. M-a vazut tot liceul cum umblam tremurand...". Intr-o lume normala, nota la purtare i-ar fi fost scazuta managerului. Noi insa nu avem manageri in institutiile de stat, noi avem directori. Pe ei ii da jos doar partidul. Diferenta dintre cei doi termeni este uriasa. Noi, romanii, am trait intr-o bula mincinoasa, in care am crezut ca pedofilii si sceleratii traiesc doar in Vest. Acum, pe masura ce apar camerele de luat vederi, adevarul incepe sa iasa la suprafata. Daca ne facem ca nu vedem, daca ne imbatam cu apa rece, istoria se va repeta, si vom fi trait cam degeaba. E drept, o mare parte dintre romani vor continua sa contorizeze micii, fasolea si galetile de la primari. Pentru ei Romania e frumoasa, pacat ca ne-o fura "multifunctionalele". In astfel de oameni se vor transforma si copiii nostri daca nu ii educam, scrie Stefan Badescu peRepublica.

Vorbele doamnei Olguta si realitatea fluturasului de salariu. Pe masura ce trec primele zile ale lunii februarie si oamenii se apropie de ziua-cheie a primirii fluturasilor de salariu situatia devine din ce in ce mai complicata pentru coalitia PSD-ALDE, pentru noul guvern condus de d-na Viorica Vasilica Dancila si, indeosebi, pentru ministrul Muncii, doamna Lia Olguta Vasilescu. Iese incet-incetisor la iveala tot adevarul despre dedesubturile continute in Legea unitara a salarizarii si despre ceea ce aduce cu sine asa-numita noua revolutie fiscala. Haos, minciuni, dezordini si faptul ca PSD a mai pacalit o data electoratul. Pana la urma veniturile, adica ceea ce incasezi pe card sau in mana, carevasazica netul, importa si nu cifrele cu care incearca sa scoata camasa doamna Lia Olguta Vasilescu. Coroborate cu cresterile continue de preturi, cu dobanzile si ROBOR-ul care au luat-o razna, cu evolutiile tot mai imprevizibile ale pretului tuturor preturilor,respectiv cu cati lei dai pe un euro, veniturile reale sunt intr-o scadere vertiginoasa, scrie Mircea Morariu peContributors.

Starea Justitiei din Romania | Dezbatere cu scantei in Parlamentul European. Intoarcerea a doua dintre legile justitiei in Parlament, ca urmare a deciziei CCR, e un moment crucial pentru Romania. A spus-o, in Parlamentul UE, comisarul european pentru Justitie, care considera ca nu e prea tarziu ca aceste acte normative sa asigure independenta sistemului judiciar si accelerarea luptei anticoruptie. Oficialul precizeaza ca presedintele Romaniei are un rol-cheie in acest proces si spune ca priveste cu tristete la modificarile propuse in privinta Codului Penal. "Privim cu tristete la amendamentele aduse Legilor Justitiei, Codului Penal si legilor privind conflictul de interese si coruptia...Onorabili membri, Romania si romanii au alergat un maraton, iar linia de final este aproape. Sa dea acum inapoi ar fi o dezamagire uriasa pentru numerosii prieteni ai Romaniei, dar cel mai mult pentru cetatenii romani.", a declarat Vera Jurova, comisar pentru Justitie, citata deDigi24.

Singuri si beti in Romania. Alcoolismul in Romania e strasnic si nimanui nu-i pasa. Alcoolismul umple paginile ziarelor de scandal, deschide buletinele de stiri de la ora 5, sadeste cruci pe marginea drumurilor. In general, distruge. Degeaba asteptam o minune care sa ne scoata la liman. Nu, alcoolismul nu se termina niciodata, pentru ca, de cele mai multe ori, se transmite din generatie in generatie. "O bere-doua, acolo, treaca-mearga". Asta e atitudinea romaneasca despre alcoolism. E gresit. Niciun treaca-mearga! Daca ai o problema pur si simplu te opresti. Bucurestiul e singura capitala din UE fara un centru specializat in tratarea alcoolismului. O statistica a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) scoate in evidenta, printre altele, numitorul comun al tarilor cele mai afectate de consumul de alcool: comunismul. Doar jumatate din planeta consuma alcool, iar Europa e cap de afis. Estul Europei e paradisul betivilor. Restrangem cercul si vedem ca pe romani ii mai dovedesc doar state din fosta Uniune Sovietica, potrivitRecorder.ro.

Calin Popescu Tariceanu va ajunge la audierile Comisiei SRI din Parlament. Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Claudiu Manda, a confirmat marti audierea la comisie a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, data urmand sa fie stabilita in perioada care vine. "Am informat comisia ca am avut o discutie cu dl Tariceanu si i-am spus ca il invitam la comisie. Domnia sa a acceptat", a declarat Manda, intr-o conferinta de presa. "Sunt cateva puncte de interes, nu o sa le dezvolt acum, unele au aparut in contextul discutiilor de la comisie, s-a facut referire la calitatea domniei sale de vicepresedinte CSAT in vremea in care era prim-ministru. Dl Tariceanu a spus diferite lucruri in spatiul public si cred ca si domnia sa are sa ne aduca in atentie diferite aspecte pe care comisia le poate evalua, analiza si controla pentru a primi un raspuns si domnia sa si opinia publica", a afirmat senatorul PSD, informeazaRomania Libera.

Toti oamenii din Romania ale caror salarii au scazut, din cauza masurilor fiscale luate de PSD. Asa-numita "revolutie fiscala" afecteaza si o gramada de oameni saraci (adica aia pe care PSD spunea ca-i apara de multinationalele ticaloase). 12 mii de profesori angajati part-time trebuie sa vina cu bani de-acasa. Gandeste-te la un pensionar care a gasit si el pe undeva doua ore pe zi sa munceasca. Sa nu stea numai in casa, ca sa-l tampeasca de tot Romania Tv si Antena 3. Tot in situatia asta este si personalului nedidactic din gradinite, scoli, licee si universitati cum ar fi contabilii, femeile de serviciu, soferii, secretarele sau alt personal auxiliar. In ceea ce ii priveste pe cei cu contracte part-time, salariul brut va fi de 950 de lei, din care 665 de lei se vor duce la stat. Asta inseamna ca angajatul se va alege fix cu 285 de lei, probabil cat plateste pe un coniac Catalin Radulescu sau Liviu Dragnea, la o masa intr-o zi oarecare, informeazaVice.