Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a precizat luni, pentru Agerpres, ca nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea sa ajunga premier.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

"Nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la vreun ministru care putea sa ajunga premier. Nu am facut niciodata presiuni sau acte de imixtiune in activitatea vreunui procuror. Nu comentez afirmatiile nereale ale inculpatilor", a precizat Kovesi.

Precizarile vin dupa ce fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a afirmat, duminica, la Antena 3, ca sefa DNA a chemat-o si a intrebat-o daca ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier.

Procuroarea DNA Mihaiela Moraru Iorga a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ar fi chemat-o si ar fi intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru, al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi, potrivit Mihaielei Iorga, fiind ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

Mihaiela Moraru Iorga, procuror DNA la data faptelor si in prezent, a fost trimisa in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata (patru acte materiale), a anuntat joia trecuta DNA, intr-un comunicat. Mihaiela Moraru Iorga este acuzata de procurorii DNA ca, in perioada 2015 - iunie 2017, "la rugamintea expresa a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiesti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a ingreuna cercetarile si tragerea la raspundere penala a inculpatului, cu intentie directa, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive si omisive".

DNA aminteste ca procuroarea Mihaiela Moraru Iorga a fost revocata din functie prin Ordinul procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie nr.301 din 05.07.2017, avizat favorabil de catre Sectia pentru procurori din cadrul C.S.M.

La data de 27 septembrie 2017, prin sentinta civila nr. 3325/2017, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul Sef al DNA.

In prezent, procurorul Moraru Iorga Mihaiela este reincadrata provizoriu in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

"Trebuia desemnat premierul Romaniei si era vehiculat numele unui fost ministru. Exista in lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemata si intrebata daca am putea sa iesim cat mai repede cu dosarul. Explicatia a fost de genul ca daca acest domn va ajunge premier, doamna Dana Girbovan (presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania -n.r.) va fi ministru al Justitiei, ceea ce ar insemna un dezastru pentru noi", a sustinut procurorul Mihaiela Iorga, duminica seara, la Antena 3, precizand ca nu va da nume pentru ca nu vrea sa se spuna ca a stricat o ancheta, potrivit News.ro.