Presedintele USR, Dan Barna, s-a declarat convins ca DNA "nu depinde de o singura persoana", in momentul in care a fost chestionat de adevarul.ro daca DNA poate functiona in aceiasi parametri in cazul revocarii Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef. Cateva ore mai tarziu, Dan Barna a fost prezentat la Antena 3, alaturi de Georgiana Iorgulescu si Alina Mungiu Pippidi, drept exemplu de sustinator al DNA care ar fi abandonat-o pe Kovesi prin declaratiile din ultimele zile (vezi captura foto atasata).

Dan Barna despre DNA si KovesiFoto: captura Antena 3

"Eu sunt foarte convins ca DNA nu depinde de o singura persoana. Sunt foarte convins de lucrul acesta", a spus Barna marti, intr-un interviu pentru adevarul.ro.

El a criticat insa vocile care cer desfiintarea DNA, o institutie "institutie care si-a dovedit utilitatea in ultimii ani in Romania" iar "societatea a vazut ca putregaiul iese la iveala".

In momentul in care ziaristul care il intervieva afirma ca nu mai are "un discurs atat de pro-Kovesi", Dan Barna a raspuns: "Nu vreau sa discutam despre oameni individuali, despre staruri. Romania trebuie sa mearga in directia europeana, pentru ca modelul star il vedem la Erdogan, Orban si Dragnea. Institutiile trebuie sa functioneze cu persoane care sunt la acel moment in conducere. Nu o sa intru in retorica de a lauda sau a discredita o persoana".