Cati bani vor primi, de fapt, medicii in mana dupa majorarea salariala. Desi se vehicula ideea ca un medic primar cu cea mai inalta gradatie va primi 15.000 de lei salariu incepand cu luna martie, acesta va ramane in buzunar, dupa plata contributiilor sociale, cu 9.100 de lei. Mai precis, salariile prevazute in grila de salarizare sunt salarii brute, la care se aplica o reducere de aproape 42%, insemand contributii sociale. Astfel, un medic primar cu 20 de ani de vechime in sistem ajunge sa ia in mana, fara sporuri si garzi, putin peste 9.000 de lei, spune medicul Eleodor Carstoiu, chirurg pediatru, potrivit Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Afacerea KPMG Romania - sub controlul unor offshore-uri din Cipru cu iesire spre Insulele Cayman. In anul 2016, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor, KPMG Romania SRL - un fel de "firma mama" pentru afacerile corporatiei in tara noastra, a inregistrat venituri de 91,141 milioane de lei. Si un profit de 81.806 lei. profitand de reteua incredibila de subsidiare offshore ce le detine prin toate colturile lumii, KPMG sa isi dirijeze catre acestea mare parte din profit, beneficiind astfel de o impozitare mai blanda. Caci, altfel, ce sens ar mai avea existenta a zeci si zeci de firmulite KPMG deschise si functionale prin Panama sau Guernsey?, se intreaba Romania libera.

Legalizarea jafului si pradaciunii. Furtul cu legea in mana e o ispita careia nu doar cleptocratia romana refuza sa-i reziste, preferand sa-i jertfeasca mai degraba si ultimul rest de credibilitate nationala. Ce efecte va avea in Romania? Dar aiurea? Nu e greu de ghicit unde se ajunge cu hotia legiferata. Si nu e nevoie de invocat viitorul. Si trecutul Romaniei este edificator. Inteligenta si vitalitatea tarii se scurg de o buna bucata de vreme spre vest, de vreme ce oamenii educati si inca in putere o evacueaza in masa, de ani buni, de cand a incetat sa-i locuiasca increderea in redresarea tarii, in indreptarea elitelor politice, in capacitatea justitiei de a impune o lege egala pentru toti si, deci, intr-un viitor civilizat pentru copiii lor. Or, nimeni nu-si paraseste patria lesne, potrivit Deutsche Welle.

Cel mai mare scandal sexual din istoria sportului: clujeanul Bela Karolyi "a creat o cultura de frica si intimidare" care a permis abuzuri sexuale decenii. Cand era o fetita care aspira sa devina o gimnasta de talie mondiala, Jeanette Antolin zbura o data pe luna din casa sa din sudul Californiei la Houston, unde se urca pe un autocar si iesea din oras in padurile adanci, catre un altar al sportului sau, incepe Dallas Newsampla relatare a celui mai mare scandal sexual din istoria sportului, petrecut la ferma clujeanului Bela Karolyi din SUA, loc timp de decenii al antrenamentelor echipei nationale de gimnastica a Statelor Unite, citeaza Actual de Cluj.

A crapat acoperisul stadionului din Craiova! O filmare postata, joi, pe pagina de facebook "Craiova Cetatea Banilor Las Vegas-ul Romaniei", surprinde doi muncitori urcati intr-o nacela, care inspecteaza acoperisul stadionului de 55 de milioane de euro al Craiovei. Imaginea in detaliu arata insa cum acoperisul a crapat pe o portiune de circa patru metri, chiar in zona rosturilor de dilatare ale structurilor de rezistenta. Nu este pentru prima data cand la noul stadion din Craiova sunt probleme, scrie Gazeta de Sud.

8 ofiteri pensionari de Armata si Politie, unii condamnati sau retrogradati, s-au angajat la "Piete" in Primaria Sectorului 4! Cum au cumparat cei de la PS4 casute de 400 de euro bucata pe care au platit 2.000 de euro! Directia "Piete" de la Primaria Sectorului 4 este condusa de Dan Grecu, 32 de ani, zero experienta in functii publice. Tatal sau, Ioan Grecu, este general in rezerva. "Cu ajutorul generalului Grecu in jurul lui Grecu junior au au aparut diversi ofiteri", sustine un om din primaria condusa de Daniel Baluta, dezvaluie Tolo.ro.

Cum e sa fii, in acelasi timp, tanar, rom si ungur intr-un cartier sarac din Romania. "Cautam de lucru si ne zic 'tigani sunteti! nu trebe, nu trebe, n-avem de lucru'. Eu sunt si ungur si tigan in Romania - asta e cea mai mare problema. Nu da de lucru." Asta imi spune un baiat de 28 de ani cand il intreb cum e viata in Miercurea Ciuc. I se spune Ndiac si locuieste pe strada Primaverii, cea mai amarata ulita de la marginea orasului. Peste 200 de oameni stau aici, in case construite din cartoane si lemne gasite sau in containere vechi si ruginite care se inunda pana la genunchi atunci cand ploua, scrie Vice.

Incalzirea pentru Untold: cea mai mare universitate din tara, 1.500 de locuri in camine, scoate bani in 10 zile cat pentru o garsoniera. Cea mai mare universitate din tara dupa numarul de studenti, "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, anunta azi ca pune la dispozitia "celor care doresc sa se cazeze in Cluj-Napoca, in perioada 1 - 10 august 2018, aproximativ 1.500 de locuri in regim hotelier in caminele sale. Universitatea a stabilit si tarife, cu mult mai mari decat pentru studenti; astfel, un loc in camere cu trei paturi, baie proprie si oficiu de gatit comun costa 140 lei + TVA pe noapte, in timp ce cazarea in caminele cu cinci locuri in camera, baie si oficiu de gatit comune costa 100 lei + TVA, scrie Actual de Cluj.