Anisa Stoica, unadintre femeile care ar fi fost angajată fictiv de Liviu Dragnea și care s-a ocupat câțiva ani de strategia de comunicare a PSD Teleorman, în timp ce era plătită dinbanii Direcției pentru Protecția Copilului, a povestit într-un interviu acordat pentru cotidianul local liberinteleorman.ro cum a ajunssă lucreze pentru liderul PSD și cum a ajuns să fie plătită pe stateledirecției.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

”La un moment dat, am avut o întrevedere cu cineva de la un ziar local și am mers cu persoană aceea să îi ia un interviu lui Dragnea. Am mers împreună cu acea persoană la Dragnea, la Consiliul județean. Ea a plecat și eu am rămas să vorbesc cu Dragnea. Și atunci el mi-a zis că își dorește să facă un birou mare de presă la partid și că vrea să ia niște jurnaliști în acest sens. A fost o discuție scurtă. Eu i-am spus că nu am făcut niciodată PR, că nu știu domeniul, dar că mi separeinteresant și că pot să încerc”, povestește Anisa Stoica.

Această spune că Liviu Dragnea a decis să o angajeze laDirecția pentru Protecția Copilului Teleorman, dar să lucreze în continuare a partid.

”După o ședință a partidului, eram foarte mulți și îl petreceam pe Dragnea așa, cu alai, cum se făcea și la un moment dat el s-a întors spre mine și m-a întrebat: “Anisa, tu ți-ai rezolvat problema cu angajarea?” Și am spus că nu știu cum să rezolv eu. Și atunci a strigat la Neagu și l-a întrebat ceva de organigramă Direcției. Și mi-a spus: “Te duci la Neagu și rezolvați problema. Deocamdată așa”. Și eu am rămas uimită, pentru că nici măcar nu știam despre ce direcție e vorba. Când am intrat iar în birou, eram foarte pusă pe gânduri și am întrebat despre ce direcție vorbește președintele? Și mi s-a explicat că e vorba de Protecția Copilului. Și eu am întrebat ce să caut eu acolo. Și mi s-a spus că rămân la partid, dar mă duc acolo, “că așa facem noi aici, în PSD. Tu rămâi și-ți faci treaba aici.” (...)M-am dus zilele următoare la Neagu, mi-a spus ce trebuie să învăț, mi-a dat o bibliografie. Mi-a dat și o dată de examen. Am fost la examen și au fost mulți candidați. (...) De pildă, era o fetiță acolo foarte, foarte pregătită. Mi s-a părut copilul ăla foarte la subiect. Nu știu dacă s-a făcut o șmecherie cu angajarea mea. (...) Nu știu dacă a fost aranjament sau nu. Și așa am început lucrul cu Direcția”, a maideclarat Anisa Stoica.

Aceasta susține ca nu a fost „niciodată protejată„: „Cât am fost acolo la PSD am fost jignită, am fost umilită, am fost dată afară din sediul PSD. Am lucrat ca un sclav pe plantație„.

Întrebată de reporterul liberinteleorman.ro daca se consideră o victimă a lui Liviu Dragnea, Anisa Stoica a răspuns „nu„.

„A fost doar vina mea, eu nu m-am gândit că situația are caracter penal. Pur și simplu, nu am știut și îmi e rușine că nu am știut. Încerc să păstrez o atitudine pozitivă față de Dragnea, chiar dacă uneori mi-e foarte greu, dar nu vreau să am resentimente. Eu mă bucur de procesul ăsta, pentru că așa simt că mă eliberez de Dragnea și de trecut (...) Orice ar fi, nu mai vreau să știu, după experiența asta, că există politică pe lume„, a adăugat aceasta.

Chestionată dacă îi este frică de Liviu Dragnea, Anisa Stoica a răspuns: „Atunci, când lucram pentru el, îmi era frică de el, pentru că era un om foarte sever. Acum îmi e frică de el, pentru că e un om foarte puternic…„

Citește aici tot interviul.