Fractură de coloană cervicală. Dinţi lipsă şi dureri în tot corpul. Bătrânul călcat în picioare pe treptele unui pasaj din centrul Braşovului şi-a revenit în simţiri. Puţin a lipsit să nu rămână paralizat pe viaţă din cauza atacului. Unul dintre bătăuşi e chiar cel pentru care muncea bătrânul, relatează Digi24.

Batranul batut cu salbaticie de doi tineri in BrasovFoto: Captura Digi 24

Postul de știri amintește că scandalul a început când bietul om i-a cerut arendașului banii care i se cuveneau. La 66 de ani, e nevoit să muncească pământul pentru a-și ajuta fiul bolnav. Acum nu se gândește la pedeapsa pe care ar merita-o cei care mai aveau puțin și-l omorau în bătaie. Singura sa grijă e să revină cât mai repede la muncă.

42 de secunde a durat calvarul. Întreaga scenă s-a petrecut într-o intrare în pasajul subteran și a fost surprinsă de această cameră de supraveghere. Bărbatul, lovit în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele, s-a prăbuşit pe scări, unde a zăcut inert. Au fost 9 pumni și 12 lovituri de picior. În zona coastelor și direct în cap și în figură. Un paznic sosit în fugă din celălalt capăt al pasajului a reuşit să-i pună pe fugă pe agresori. Bătrânul a ajuns la spital, agresorii - în arestul poliției.

Bătrânul povestește că muncea cu ziua pe moșia luată în arendă de unul dintre bătăuși. Printre lacrimi, spune că a fost luat la bătaie pentru că a îndrăznit să-i ceară arendaşului plata ce i se cuvenea. "Muncesc cu ziua, la anii mei, și tu dai în mine? E frumos? Nu e frumos! De ce să dau într-un om care muncește? De ce să dau în el?", spune victima, într-o declarație pentru Digi24.

Despre cei doi agresori, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu spune: "Sunt oameni, care, vă daţi seama, nu au empatie, nu au milă faţă de oameni. Aşa îşi clădesc, poate, o afacere, aşa şi clădesc, poate, un nume. Ei trebuie să fie...toată lumea să stea drepţi în faţa lor. Nu sunt, aşa, nişte oameni supăraţi pe moment, nu, oamenii ăştia trăiesc într-o răutate, trăiesc în... ăsta e felul lor de a fi, poate că... vedeţi dvs, în ţările civilizate, oamenii violenţi sunt trataţi psihic".

Victima rămâne internată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Braşov. Are fractură de coloană cervicală, nasul rupt, mai mulţi dinţi sparţi, multiple răni la cap şi în zona toracelui. Vrea să iasă cât mai repede din spital și să se reapuce de muncă - are un copil bolnav, care depinde de el, subliniază Digi24.