Cati romani au un salariu brut de cel putin 1.000 de euro pe luna. Harta castigurilor lunare pe judete Doar jumatate de milion dintre angajatii din Romania au avut, anul trecut, potrivit datelor oficiale, un salariu mediu brut de 1000 de euro si peste. Astfel, potrivit datelor Ministerului Muncii, cuprinse intr-un raspuns la o interpelare parlamentara, in REVISAL, Registrul general de evidenta a salariatilor, in format electronic, la data de 31 decembrie, 500.256 de romani cu contracte individuale de munca active si cu norma intreaga aveau un salariu de baza lunar brut mai mare sau egal cu 4.660 de lei pe luna. Practic, acestia castigau in mana cel putin 3.200 de lei, scrie Gandul.

Marea Evadare. Toate drumurile fug de Romania Politicenii romani trimisi in judecata pentru coruptie fug de justitie in tari de unde pot fi cu greu extradati. Cel mai notoriu dintre aceste personaje se ascunde la Belgrad. Modelul pare sa functioneze. I se spune "Copilul". Cu un zambet smecher de puber precoce si rotofei, Sebastian Ghita priveste din spatele unui monitor, intr-o fotografie in care tine aratatorul indreptat catre inscrisul imprimat pe o cana de cafea. "THE BOSS", scrie acolo. E una dintre imaginile care s-au rostogolit in presa din Romania ori de cate ori s-a scris despre afacerile suspecte si acuzatiile aduse acestui enfant terrible al industriei tehnologiei din Romania, fost deputat, aflat acum in auto-exil la Belgrad, precizeaza Deutsche Welle.
Va vorbi Coldea? Amenintarea directa formulata de Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, la adresa celor tradeaza "interesele statului roman", "la vedere, extrem de vocal si fara pic de rusine", carora le-a recomandat sa reflecteze la sfarsitul tragic al lui Iuda, reprezinta un eveniment extrem de grav. Cand un om care a avut acces, mai ales in ultimii 12 ani, la un volum imens de informatii secrete, care a participat, direct sau indirect, la cele mai importante decizii luate de statul roman, care cunoaste vulnerabilitatile tarii, poate, mai bine ca oricine altcineva, recurge la asemenea cuvinte, la un asemenea ton si la amenintari directe, in Parlament, inseamna ca situatia in care ne aflam este critica, relateaza Digi24.
Ce trebuie sa stii despre cum alegerile din Ungaria vor afecta Romania Duminica asta urmeaza alegerile parlamentare in Ungaria, unde cei peste opt milioane de unguri din tara si diaspora, inclusiv multi din Transilvania, vor fi chemati la urne ca sa-si aleaga reprezentantii pentru urmatorii patru ani. Conform tuturor sondajelor, Alianta Fidesz-KDNP a prim-ministrului Viktor Orban se pregateste pentru un scor istoric de aproximativ 50% din voturile exprimate. Daca se concretizeaza estimarile, atunci Fidesz-KDNP va avea din nou o supermajoritate de peste doua treimi din mandatele parlamentare, datorita sistemului electoral care favorizeaza alianta lui Orban, scrie VICE.
Cadoul de Paste al Ministerului Transporturilor pentru constructori. Cu cat se va scumpi kilometrul de autostrada - noile standarde de cost. Proiect Standardele de cost pentru constructia de autostrazi in zonele de ses, deal si munte, dar si pentru drumuri nationale noi sau pentru poduri, viaducte si tunele rutiere, vor creste in medie cu 12,5% fata de actualele costuri, potrivit unui proiect normativ initiat de Ministerul Transporturilor. Viitorul normativ modifica standardele de cost stabilite prin HG 1394/2010 si introduce inclusiv majorari ale cotelor pentru consultanta, asistenta tehnica si proiectare, care vor urca pana la 5% din valoarea lucrarilor de infrastructura rutiera, precizeaza Gandul.
Coldea si Maior, prefata la cartea scrisa de un fost sef in CIA Fostul adjunct-sef al SRI, Florian Coldea si fostul sef al serviciului, Geroge Maior, au scris prefata la cartea "Masuri extreme", a fostului sef al operatiunilor CIA, Jose A. Rodriguez Jr. Jurnalista Sorina Matei pune, fata in fata, cele doa metode de combatere a amenintarilor. "Pentru ca e un principiu al unei societati democratice ca nicio institutie sa NU-SI mai asume mai multe competente decat cele oferite de lege. Actualul nostru cod de procedura si legea se refera la autoritatile judiciare. Atunci, asa trebuie sa fie. Dar e o discutie care se va rezolva cu foarte mare greutate", scrie Sorina Matei pe pagina personala de Facebook, potrivit Romania Libera.