Peste 112.000 de români ar fi afectaţi de scandalul Facebook - Cambridge Analytica, după ce 78 de români şi-au instalat aplicaţia „This is your digital life”, cea care colecta datele personale şi le oferea apoi Cambridge Analytica, informeazăDigi24, citând un răspuns al site-ului de socializare.

facebookFoto: Google

78 de români şi-au instalat aplicaţia „This is your digital life”, cea care colecta datele personale şi le oferea apoi Cambridge Analytica.

Mai mult, alţi 112.343 de români, care erau în cercul de prieteni al celor 78, ar fi afectaţi de această problemă. Datele personale are acestora ar fi ajuns la firma de consultanţă britanică, arată sursa citată care citează Facebook.

Facebook a confirmat că informațiile personale a cel puțin 87 milioane de utilizatori au fost folosite ilegal în scopuri electorale.

Co-fondatorul și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a mers luni la Capitol Hill pentru mult așteptata sa mărturie asupra modului în care platforma de socializare a permis Cambridge Analytica să obțină informații personale de la cel puțin 87 milioane de utilizatori, informații care au fost folosite pentru a influența rezultatele alegerilor din SUA din 2016.

"Nu am făcut suficient să împiedicăm ca aceste instrumente să fie folosite în mod rău intenţionat (...). Nu ne-am dat seama de cât de mari sunt responsabilităţile noastre şi a fost o eroare gravă. Este eroarea mea şi îmi pare rău", urmează să spună Zuckerberg, potrivit textului intervenţiei sale transmis luni de Comisia pentru Comerţ din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care urmează să-l audieze miercuri, notează AFP.