Declaratii confuze ale ministrului de Finante privind justificarea sumelor trimise de romanii din strainatate in tara. "De saptamana viitoare am sa ma uit si eu pe aceasta propunere" Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca proiectul care stabileste ca romanii din strainatate sa justifice sumele de peste 1.000 euro trimise in tara face parte din transpunerea unei prevederi europene, dar ca Romania nu ar trebui sa se grabeasca sa o transpuna. Afirmatia vine in contextul in care pe site-ul Oficiului pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) apare inca din 31 ianuarie un proiect de lege prin care romanii din diaspora vor fi obligati sa justifice cu documente sumele trimise in tara mai mari de 1.000 de euro, riscand confiscarea banilor si amenzi de pana la 150.000 de lei, scrie Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Alimente cu dublu standard. Comisia Europeana va incepe teste in luna mai Comisia Europeana (CE), prin Centrul Comun de Cercetare, va demara in luna mai 2018 o campanie de testare a alimentelor pentru a combate aplicarea de standarde duble de calitate in diversele state membre, se arata intr-un document al executivului comunitar citat de Mediafax. Initiatorii viitoarei directive in domeniul alimentar spun ca "operatorii economici sunt liberi sa comercializeze si sa vanda bunuri cu compozitii sau caracteristici diferite, adaptandu-si produsele la preferintele locale ale consumatorilor sau luand in considerare nevoia de a raspunde diferitelor tendinte", precizeaza Romania Libera.

Razboiul declaratiilor dupa atacul din Siria Cum era de asteptat, atacurile aeriene ale fortelor armate americane, franceze si britanice asupra unor obiective din Siria au ecou. In timp ce aliatii Damascului dezaproba actiunea, NATO, Turcia si Israelul o saluta. Iranul a condamnat ferm atacurile SUA, Frantei si Marii Britanii in Siria considerandu-l o incalcare flagranta a reglementarilor internationale si un atentat la integritatea teritoriala a Siriei, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe de la Teheran. Iranul condamna si folosirea armelor chimice, insa nu considera ca armele chimice ar trebui sa se transforme intr-un pretext pentru un atac militar asupra unui stat membru al Natiunilor Unite, relateaza Deutsche Welle.

Cum arata manastirea construita in satul natal al Patriarhului Daniel si finantata de omul de afaceri Iulian Dascalu. "Daca s-a finaliza foarte repede, ar bate la ochi" La 160 de kilometri de Timisoara, in Dobresti, satul natal al Patriarhului Daniel, se ridica una din cele mai mari manastiri din Banat. Construirea lacasului de cult este finantata de omul de afaceri Iulian Dascalu, cunoscut sub titulatura "Regele mall-urilor". Este localitatea natala a lui Daniel Ciobotea (66 de ani), ierarhul aflat in fruntea Bisericii Ortodoxe Romane, care a inceput aici, din 2003, ridicarea unei manastiri. Lacasul este aproape finalizat, poarta hramul Cuvioasei Parascheva si este, in acest moment, in stadiul realizarii picturii interioare, informeaza Adevarul.

Basescu: FBI a asigurat asistenta tehnica ofiterilor SRI si procurorilor Traian Basescu a declarat ca FBI a asigurat asistenta tehnica ofiterilor SRI si procurorilor, dupa ce fostul sef al statului s-a intalnit in 2006 cu fostul director FBI, Robert Mueller, solicitand ajutorul SUA pentru legislatia penala din Romania. Afirmatiile lui Basescu au fost facute in cadrul unei interventii telefonice la postul B1 Tv, unde principalul subiect de discutie era modul in care a pornit ideea protocoalelor dintre diverse institutii din Romania, fiind prezentata iar in acest sens o cablograma WikiLeaks, scrisa de fostul ambasador al SUA in Romania, Nicholas Taubman, scrie Romania Libera.

Afaceristul german care a vandut tot si s-a mutat in Romania. In ce colt de rai al tarii a decis sa se stabileasca: "Farmecul zonei este dat de peisajele superbe" Jonas si Ulrike Schafer s-au stabilit in Romania in 2004, atrasi de frumusetea dealurilor care inconjurau localitatea Cund din judetul Mures. Au avut o revelatie: ca ar putea sa-si traiasca restul vietii pe aceste locuri, iar trei ani mai tarziu si-au deschis un complex turistic, Valea Verde. Jonas (44 de ani) a ajuns pentru prima data in Romania in 1993, cand si-a vizitat tatal, care isi cumparase dupa Revolutie o casa saseasca unde s-a retras departe de tumultul vietii din Hamburg, relateaza Adevarul.