Mark J. Robertson, președinte al companiei de consultanță financiară Potomac Global Advisors, care a anunțat că vrea să investească 50 de milioane de dolari în presa din România, are un partener de afaceri rus, care apără interesele Federației Ruse în plan internațional. Pe de altă parte, Robertson a postat pe pagina de Facebook, în aprilie 2011, poze cu el alături de Nicolae Dumitru, zis Niro, de la ceea ce pare a fi un proiect de afaceri comun, dezvaluie g4media.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania din România care va gestiona bugetul fondului de investiții anunțat de compania lui Roberston îi va avea acționari, printre alții, pe Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV.

Într-un răspuns la o serie de întrebări transmise de G4Media.ro, Robertson afirmă că nu are afaceri cu Nicolae Dumitru, dar că el și partenerii săi din Statele Unite au fost implicați în 2011 în dezvoltarea unui proiect integrat cu carne de vită, în domeniul biocombustibililor și energiei împreună cu Niro Group, compania lui Nicolae Dumitru. Robertson susține însă că, în final, din cauza situației politice din România de la vremea respectivă ”am decis să amânăm investițiile în proiect”.

Integral pe g4media.ro.