Singurătatea românilor şi cotropirea internă. Râdem, glumim, dar m-a cuprins o nesfârşită, o sfâşietoare tristeţe. Deşi ştia bine că strâmbarea în Parlament, cu susţinerea explicită sau tacită a aleșilor UDMR, a legilor şi anemierea justiţiei desfid norme şi convenţii ONU şi violează termenii integării în NATO şi UE, elita politică a acestui grup etnic şi-a văzut de opera, în fond sinucigaşă, de participare la demolarea democraţiei româneşti. Fapt care, până la votul de miercuri, când UDMR, spre cinstea Uniunii, n-a mai votat alături de PSD, ALDE şi minorităţi, a angajat nu doar cârma formaţiunii ungureşti, incapabilă, mult timp, să înţeleagă ce comite din prost gândită loialitate şi alianţă disciplinată, ca părtaşă a monstruozităţilor săvârşite de PSD şi ALDE, potrivitDeutsche Welle.

subiecteFoto: Hotnews

Traian Berbeceanu, mesaj pentru Liviu Dragnea: „Copiii noştri vor învăţa că aţi dat foc ţării doar pentru a vă salva pielea”. Poliţistul Traian Berbeceanu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa şefului PSD, Liviu Dragnea şi politicienilor care l-au susţinut. „Voi, toţi cei din spatele lui, veţi rămâne în istoria acestei ţări ca fiind gaşca care a apărat un infractor dovedit, care şi-a dorit reinstaurarea dictaturii după 30 de ani de libertate! Veţi fi păstraţi în memoria colectivă a românilor ca fiind cei care au protejat un infractor laş condamnat încă o dată, ca fiind cei care au preferat să discrediteze şi să distrugă un întreg sitem judiciar, în loc să-i permită să stabilească definitiv dacă infractorul, o dată dovedit, este vinovat sau nu pentru a doua oară!" potrivitAdevarul.

Guvernul pregătește o nouă pomană pentru sinistrații care refuză să se asigure. După ce a vizitat, luni, câteva zone devastate de inundații din judeţele Buzău, Bacău, Covasna şi Braşov, premierul Viorica Dăncilă a convocat marți dimineață mai mulţi miniștri la o şedinţă operativă de evaluare a pagubelor produse de inundaţii şi a măsurilor rapide de intervenţie. Dăncilă a precizat că în toate localităţile afectate se fac evaluări ale pagubelor, astfel încât în şedinţa de Guvern de joi să poată fi alocate fonduri în sprijinul comunităţilor afectate. De asemenea, premierul a precizat că România va apela la Fondul Solidaritatea, pentru că pierderile sunt imense, potrivitRomania Libera.

Un primar a scăzut toate salariile cu 20%, ca să nu blocheze proiectele europene. Ajuns la fundul sacului, un primar din Gorj a pus investiţiile din comună înaintea salariilor. A decis să scadă toate salariile cu 20 la sută, ca să nu blocheze proiectele din fonduri europene. Mădălin Ungureanu - primarul comunei Băleşti: „Am luat decizia asta tocmai pentru a nu ne bloca nici cu salariile şi nici cu cofinanţarea pe parte de proiecte. Riscam să rămânem fără bani chiar la sfârşitul trimestrului trei”. În total, peste 200.000 de lei se cheltuiesc cu salariile în fiecare lună. De voie, de nevoie, salariaţii au acceptat şi salariile ciuntite ca soluţie provizorie, potrivit Digi24.

Săli de așteptare pline, lipsă de medici: Stare de urgență în România și Bulgaria. Lipsa personalului medical în România și în Bulgaria este evidentă. Mii de medici și asistenți medicali din ambele țări trăiesc și lucrează în străinătate, în Europa occidentală sau în alte părți. Din anul 2007, 45.000 de angajați din domeniul medical au solicitat certificate pentru a putea munci în străinătate. Deja 14.000 de medici din România și aproape 50.000 de asistenți și îngrijitori medicali și-au căutat locuri de muncă în străinătate. Din Bulgaria pleacă anual 450 de medici și aproximativ 1.000 de asistenți medicali, pentru a găsi posturi mai bine plătite în Europa occidentală, potrivitDeutsche Welle.

Partidele politice vor să scape de legea care afectează întreaga țară.Amendament incredibil depus, în ziua moțiunii, la legea GDPR. Partidele politice și ONG-urile sunt la un pas de a deveni singurele organizații mari din România care nu vor fi obligate să aplice prevederile GDPR. Un amendament adus printr-o procedură neobișnuită și enunțat în chiar ziua moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă propune ca partidele politice să poată folosi date personale fără a cere acordul persoanelor vizate. Miza acestui amendament par să fie viitoarele campanii electorale, în care partidele folosesc milioane de date personale, potrivitCapital.

Cei mai mulți români sunt șoferi, vânzători și paznici. Romanii muncesc mult, dar pentru că nu sunt calificaţi, cei mai mulţi sunt prost plătiţi. Cu adevărat grav este că tinerii nu se grăbesc să înveţe o meserie, aşa că ajung să îngroaşe numărul muncitorilor necalificaţi, susţin reprezentanţii Patronatului Investitorilor din România. Explicabil de ce în topul meseriilor cei mai mulţi dintre conaţionali sunt şoferi, vânzători sau paznici. Potrivit unui studiu al Patronatului Investitorilor Autohtoni din România, cei mai mulţi dintre angajaţii români sunt conducători de camioane mari - peste 150.000. În top sunt şi lucrătorii comerciali sau vânzătorii, urmaţi de cei care asamblează piese ori sunt agenţi de securitate, potrivitStirile ProTv.