Condamnat la o decizie matură.Președintele nu iese victorios din această încercare. Dar el avea de ales între a da satisfacție unei categorii de suporteri cu aspirații insurecționale și a restabili credibilitatea instituțională a României. Am auzit în ultimul timp destule îndemnuri la revoltă, la nesupunere civică care nu făceau decât să creeze haos și nesiguranță pe străzi fără niciun efect politic consistent. S-a văzut de altfel că participanții la protestele antiguvernamentale sunt tot mai puțini, ca indiciu că societatea a devenit mai sceptică și că nu dorește să contribuie la o destabilizare masivă cu efecte imposibil de controlat. Zecile de mii de protestatari din februarie 2017 nu au plecat cu toții din țară, ci au înțeles, după o perioadă de surescitare, că în politica românească nu se dă o luptă între diavoli și îngeri și că aparențele înșală, potrivitDeutsche Welle.

subiecteFoto: Hotnews

Pentru pacienții din România șansa la viață este un mare noroc. Viața bolnavilor de cancer se transformă, de prea multe ori, într-o loterie. Supravieţuirea nu mai depinde de răspunsul organismului la tratament ci de găsirea medicamentelor necesare sau de funcţionarea aparatelor de radioterapie. Pentru că statul nu știe numărul bolnavilor de cancer, nu poate asigura nici aparatură necesară care să îi trateze, iar cea existentă de cele mai multe ori nu funcționează. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care șansa la viață este un mare noroc, pe care îl pot avea sau nu, potrivitDigi24.

Turismul naşterilor: Cum a devenit Canada destinaţie pentru gravidele din străinătate care vor cetăţenia canadiană pentru copiii lor. Autorităţile medicale din Columbia Britanică au dat recent în judecată o fostă pacientă din China, pe care o acuză că nu şi-a plătit factura după ce a născut la un spital din provincia canadiană. Vancouver Health Authority susţine că femeia, Yan Xia, a fost pacienta spitalului Richmond în 2012. Yan Xia este parte a unui fenomen numit “turismul naşterilor,” care face ca tot mai multe femei din străinătate să meargă să nască în Canada, deoarece vor să ofere copiilor lor beneficiile cetăţeniei canadiene, potrivitG4media.

Programul „Primul ghiozdan“ va da rechizite la 675 de copii. Consiliul Local Municipal Drobeta Turnu Severin a aprobat programul „Primul ghiozdan“ pentru anul școlar 2018 – 2019, pentru copiii înscriși în clasa pregătitoare. Părinții micuților puteau să solicite participarea la acest program la unitățile de învățământ de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin până la 1 iulie. „Până la 1 iulie au fost depuse 675 de solicitări din totalul de 700 de copii înscriși în clasa pregătitoare, ceea ce este o dovadă a faptului că acest program este unul de interes pentru comunitate.", a spus viceprimarul, potrivitGazeta de sud.

Artist școlit la Cluj expune în mănăstire din patrimoniul UNESCO, cu jumătate de milion de vizitatori anual. E vorba de Mircea Roman, artistul ce deschide expoziția „Sacrificiu” la mănăstirea Batalha din Postugalia, în 14 iulie. Expoziția e deschisă până în 28 octombrie în claustrul celebrei mănăstiri, unde sunt prezentate 11 lucrări de mari dimensiuni ale artistului român, între care şi un monumental triptic imaginat ca o reverenţă în faţa ingeniului şi fanteziei constructorilor medievali. Mircea Roman a reprezentat România la Bienala de la Veneţia (1995) într-o expoziţie de grup, a avut expoziţii personale la Bucureşti sau Londra iar lucrări de-ale sale se găsesc în prestigioase colecţii publice şi private din Europa, America şi Asia, potrivitActual de Cluj.

Membrii comunității Rezist, gest de mulțumire pentru Kovesi sub o ploaie torențială. Câțiva membri ai comunității Rezist au fost luni la sediul DNA pe o ploaie torențială pentru a-i mulțumi Laurei Codruța Kovesi, revocată din funcție de președintele Iohannis. Tinerii au format mesajul Mulțumim DNA din litere decupate, pe care le-au lăsat în fața clădirii, potrivit G4media.

Fotografia zilei: Kovesi, susţinută de procurorii DNA. Momentul în care procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi-a anunţat încheierea mandatului în fruntea DNA având mai mulţi procurori din cadrul DNA în spate, procurori care au salutat-o la final, a oferit, fără îndoială, imaginea zilei. Fără îndoială, imaginea zilei a fost oferită de procurorii care au ţinut să fie alături de fostul procuror-şef în momentul în care aceasta şi-a anunţat încheierea mandatului în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Unele reacţii au fost critice la acest gest al procurorilor DNA, potrivitAdevarul.

Digitaliada, proiectul care digitalizează mediul rural din România. Digitalizarea orelor de curs îmbunătățește concentrarea elevilor și amplifică puterea lor de a absorbi informația, datorită orelor mai interesante și mai interactive. Având la dispoziție tablete, fiecare copil poate lucra individual în timpul orei. Spre exemplu, 3400 de elevi din 30 de școli gimnaziale din mediul rural învață în Laboratoare Digitale datorită proiectului Digitaliada, dezvoltat de Fundația Orange. Pe lângă elevi, și profesorii au la dispoziție un laptop și un videoproiector la clasă, pentru a susține educația digitală în România, potrivit Stirile ProTv.