De saptamana viitoare, bolnavii cronici ar putea sa nu mai gaseasca medicamente in farmacii. De asemenea, in functie de stocurile pe care le au si spitalele ar putea intra in criza de medicamente in urmatoarele zile, iar intreaga piata s-ar putea bloca in curand.

Criza medicamentelor este cauzata de devalorizarea in timp a leului. De doua luni de zile, importatorii si distribuitorii de medicamente cer Ministerului Sanatatii sa recalculeze pretul la medicamente. „Înca din luna decembrie, am trimis adrese catre ministrul Sanatatii, in care ceream sa ne intalnim, sa discutam, sa gasim o solutie, dar n-a dat nici un raspuns. Ba mai mult, a prelungit ordinul din aprilie 2007 pana la sfarsitul lunii viitoare”, ne-a declarat Viorel Vasile, presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR).

Eugen Nicolaescu, ministrul de resort, inca analizeaza situatia, adica studiaza daca deprecierea leului poate duce la un blocaj al pietii medicamentelor. Culmea este ca o eventuala majorare a preturilor medicamentelor este „acoperita” prin lege, care prevede ajustarea trimestriala, in functie de cursul de schimb

Gandul