Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Craiova a achizitionat o cladire de lux cu piscina interioara. Palatul provine de la o firma apropiata omului de afaceri George Constantin Paunescu si a costat 1,5 milioane de euro.

Agentiile judeteana si regionala de Mediu din Craiova si-au tras sediu de lux! Institutiile au cumparat, pentru 1,5 milioane de euro, un "palat" pavat cu marmura de Carrara, cu 24 de camere si piscina interioara. Tranzactia a fost efectuata in decembrie 2007, pentru 5,1 milioane RON.

Imobilul a fost construit in 1995, pentru omul de afaceri George Constantin Paunescu, si folosit, o vreme, si de catre un fost asociat de-al acestuia, deputatul PSD Eugen Arnautu. Acesta a incercat, in zadar, sa vanda sediul, cu suma de 700.000 de dolari americani, in urma cu aproximativ cinci ani.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Craiova a achizitionat imobilul de la societatea comerciala Serv Invest SRL, care a fost reprezentata, la efectuarea tranzactiei, de Tudor Ra­dulescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Dolj, de asemenea angajat al unor societati comerciale controlate de George Constantin Paunescu. Actionari ai Serv Invest sunt Maria Scarlat, cu 0,9% si SC "Olinvest" – 99,1%, detinuta integral de Constantin Ciobanu. Atat acesta din urma, cat si Maria Scarlat sunt apropiati ai lui G.C. Paunescu.

Prefectul de Dolj acuza

Silviu Dumitru, prefectul de Dolj, acuza ca imobilul cumparat de agentiile de mediu din Banie este impropriu pentru desfasurarea activitatii unei institutii. "Cladirea este improprie pen­tru desfasurarea unei activitati a unei institutii. Eu nu as fi dat banii acestia pentru a o cumpara ca sediu pentru institutie. Ca materiale care au fost bagate in aceasta casa, ea facea toti banii". Prefectul de Dolj cunoaste si istoria imobilului: "A fost ridicat ca sediu al societatii si casa de protocol.

Dupa ce s-au stins relatiile dintre Arnautu si Paunescu, primul a ramas cu casa din Bratovoiesti, Dolj, cele opt hale de productie de acolo si ce o mai avea, iar Paunescu a ramas cu casa pe care au cumparat-o cei de la Mediu". Interesant este si faptul ca Silviu Dumitru a fost, la randu-i, angajat al unor societati comerciale controlate de George Constantin Paunescu. Între 1992 si 1996, Silviu Dumitru a fost director economic al SC Ages si Spet SA, firme ale lui Eugen Arnautu si G.C. Paunescu.

Adevarul