​G20 avertizează cu privire la riscul escaladării conflictelor comerciale. Cele mai importante țări industrializate și emergente cred că economia mondială se confruntă cu riscuri mari. Miercuri, șeful Comisiei Europene Juncker va discuta problema la Washington cu președintele Donald Trump.Creșterea economică globală ar fi una "robustă", dar economia mondială se confruntă acum cu riscuri sporite pe termen scurt și mediu - aceasta este concluzia reuniunii miniștrilor de Finanțe și șefilor de bănci centrale din G20, grupul celor mai importante economii ale țărilor industrializate și emergente. Aceștia s-au întâlnit în weekend la Buenos Aires, în Argentina. Printre problemele menționate de aceștia se numără "tensiunile comerciale și geopolitice ridicate" și "dezechilibrele globale", conform Deutsche Welle.

ActualitateFoto: Colaj foto

Noul șef DIICOT, Felix Bănilă, este amic și a fost coleg de an cu controversatul general SRI Dumitru Dumbravă. Bănilă: E vreo problemă? Am fost coleg de an cu alți 200 de inși. Procurorul Felix Bănilă, numit luni șef la DIICOT la propunerea ministrului Tudorel Toader, a absolvit Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași în 1996 și a fost coleg de an cu Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al SRI, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Cei doi l-ar fi avut ca profesor de drept penal pe actualul ministru al Justiției Tudorel Toader. Potrivit surselor citate, Bănilă a rămas în relații amicale cu generalul Dumbravă, sunt prieteni. “E vreo problemă?”, a declarat pentru G4media.ro noul șef DIICOT, Felix Bănilă, fără să nege informația, dar și fără să dea detalii.

Toader, despre candidaţii la şefia DNA: Ştiţi vorba românească - poţi candida singur şi să ieşi pe locul doi.Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că nu este "obligatoriu" să desemneze pe unul dintre cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA, procedura putând fi reluată."Mai este o problemă. Noi avem patru candidaţi. Dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să desemnăm unul dintre cei patru. Procedural vorbind, să nu excludem varianta, aceea în care Comisia nu se opreşte la unul dintre candidaţi, ci reluăm procedura, anunţăm din nou perioada de înscriere, de selecţie, adică o luăm de la început. (...) Ştiţi vorba aceea românească: poţi candida singur şi să ieşi pe locul doi. Aici sunt patru, dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei", a spus Toader, într-o intervenţie telefonică la RTV, conformdigi24.ro.

Bilanţ. Şase luni de guvernare Dăncilă: fiecare ia ce-i convine. Cum reacţionează Opoziţia.Premierul Viorica Dăncilă a prezentat luni bilanţul celor şase luni de mandat al celui de-al treilea Executiv PSD din 2017 până în prezent. Primul ministru şi-a început discursul anunţând că va puncta numai cele mai importante realizări, în timp ce principalul partid de opoziţie, PNL, a criticat aspru aşa-zisele realizări ale PSD.La şase luni de la începerea mandatului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că în vistieria statului au intrat cu 15 miliarde de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, bani care au fost redistribuiţi spre măriri de salarii şi pensii, dar şi spre investiţii, conformadevarul.ro.

Un profesor la UBB face analiza Untold și Electric Castle. Câți bani cheltuie festivalierii și care e impactul în comunitate.Un profesor la UBB face studiu despre festivalierii de la Untold și Electric Castle ca să vadă ce fel de oameni participă la cele două festivaluri din Cluj. A întrebat 1.164 respondenți care au participat anul trecut la Untold și aproape 900 care au participat la Electric Castle. Câteva dintre rezultate: în ambele cazuri 4 din 5 participanți are studii superioare. Deși cele două festivaluri nu se adresează unor publicuri țintă identice, mulți dintre participanții fiecăruia au fost prezenți, în 2017, și la celălalt festival. Astfel, dintre participanții la Untold în 2017, aproape 43% au participat și la EC în anul respectiv, conformactualdecluj.ro.

Elevii scutiţi la orele de educaţie fizică şi sport vor face şah.Elevii scutiti la orele de educatie fizica si sport vor practica sahul conform unei hotarari a ministrului Educatiei Nationale, Valentin Popa, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Romane de Sah. "Anuntam, cu satisfactie, faptul ca introducerea sahului in sistemul romanesc de invatamant are o noua componenta. Ne referim la faptul ca elevii scutiti de efort la orele de educatie fizica vor face sah. Legat de acest subiect, ministrul Educatiei Nationale, profesorul universitar Valentin Popa a raspuns, luni, favorabil solicitarii formulate in acest sens de Sorin Iacoban, presedintele Federatiei Romane de Sah, si Ionut Dobronauteanu, presedinte adjunct al Federatiei Europene de Sah, conformziaruldeiasi.ro.

Cele mai cunoscute şi de temut trupe de partizani din Europa. Oamenii care au devenit maeştrii războiului ascuns contra inamicului. Poate cei mai temuţi şi cunoscuţi partizani din istorie au acţionat în zona fostei Iugoslavii. Povestea partizanilor sârbi începe în cel de-Al Doilea Război Mondial. Pe 6 aprilie 1941, liderul Germaniei Naziste, Adolf Hitler, a dat ordin, inclusiv aliaţilor, români, unguri şi bulgari să invadeze din toate părţile Iugoslavia şi Grecia. Hitler dorea să-şi asigure, prin cucerirea Iugoslaviei, flancul balcanic, pentru a uşura misiunea Barbarossa, sau pe scurt, invazia asupra Uniunii Sovietice. În faţa acestei ameninţări Iugoslavia nu era pregătită. Pe teritoriul său erau tensiuni evidente între două grupuri etnice, croaţii şi sârbii, scrie Adevărul.