Cum a ajuns unitatea antiteroristă a Jandarmeriei să facă ordine la mitingul diasporei. Dacă avem în vedere că unitatea centrală pe care s-a bazat Jandarmeria la intervenţia, de vineri, din Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, a fost Brigada Specială de Intervenţie Vlad Ţepeş, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului, putem deduce importanţa dată de autorităţi acestei demonstraţii. Batalionul 1 din această Brigadă “este structura operativă din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei constituită din personal militar specializat, cu competenţe fizice, psihologice şi tehnice deosebite, antrenat, la cele mai ridicate standarde, să intervină oportun şi eficace în orice mediu, scrie Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Victoria protestatarilor in batalia pentru imagine. Desi umbrit de provocatori, bilantul provizoriu al protestelor declansate la 10 august da, clar, castig de cauza protestatarilor atacati brutal de regimul Dragnea. Ca martor ocular al razboiului declansat prin intermediul provocarilor si jandarmeriei impotriva romanilor si al reactiei de sambata, 11 august, a celor batuti si gazati in ziua precedenta, mi-am pus o serie de intrebari cu privire la cauzele si consecintele unor violente amintind de decembrie 89. Ce impact au avut protestele? Cata eficienta au avut disproportionatele masuri represive si replica interna si externa la excesele guvernamentale? Ce e de facut in continuare? Duminica, filmul evenimentelor si al prologului lor, precum si varii indicii, probe si marturii clarificau imaginea, initial confuza, a deturnarii, de catre regim, a unui protest eminamente pasnic, zis, partial fals, "al Diasporei", cand, mai corect, ar fi trebuit sa se numeasca al "Romanilor reunificati", scrie Deutsche Welle.

Brutalitate şi violenţă extremă în Piaţa Victoriei - imagini pe care nu le-aţi mai văzut, de la protestul de vineri. Protestatarii anti-guvernamentali răniţi vineri de intervenţia brutală a jandarmilor au ascultat îndemnul procurorilor militari care anchetează intervenţia şi au depus plângeri împotriva trupelor speciale. Pe lângă certificate medico-legale, mulţi au ataşat şi imagini filmate în timpul violenţelor, potrivit digi24.ro care difusează imaginile.

Francezul care caută 10.000 de morţi la Iaşi. Până acum a găsit 30. Este preşedinte al asociaţiei Souveenir Francais de Hochfelden, iar din luna aprilie a anului 2000 vine la Iaşi, dar şi în alte oraşe ale ţării sau din Republica Moldova, pe cheltuiala sa şi în timpul său liber, în căutarea celor 10.000 de soldaţi francezi din regiunea Alsacia, regiune învecinată cu Germania, care în cel de-Al Dolea Război Mondial au fost obligaţi să lupte de partea forţelor germane pe frontul de est. Povestea acestuia, dar şi poveştile spuse de el după ce le-a auzit de la francezii supravieţuitori despre Iaşul anilor '40, sunt demne de un adevărat scenariu de film, scrie Ziarul de Iasi.

Refacerea hărţilor de putere: Rusia, confirmată ca broker de putere în Marea Caspică. Peste 20 de ani au durat tratativele între celor 5 ţări de la Marea Caspică. Au fost considerate drept unele dintre cele mai dificile negocieri din istoria contemporană, tocmai datorită mizelor uriaşe, directe şi indirecte, aflate în joc. Evident, importanţa Mării Caspice (considerată uneori un „lac interior“ cu o suprafaţă de 370.000 km. pătraţi) este dată în primul rând de rezervele de petrol şi gaze estimate la 50 milliarde barili de petrol şi aproape 300.000 milliarde m3 de gaz natural. Dar, politic vorbind, până în acest moment, plutea un mare semn de întrebare determinat de pachetului de probleme pe care le punea statutul juridic al Caspicii, scrie Adevarul.

Dragnea! Democrația funcționează altfel! La București, poliția reacționează cu brutalitate în fața demonstranților pașnici. Robert Schwartz cere aducerea în fața instanței a celor responsabili. Niciodată nu a fost falimentul unui guvern mai clar ca acum: autoritățile de la București au desfășurat efective foarte numeroase de jandarmi pentru a arăta lumii întregi cine deține puterea în România! În jur de 100.000 de persoane au venit în Piața Victoriei din capitala țării, în fața sediului Guvernului, pentru a demonstra împotriva corupției și în favoarea statului de drept și a unei justiții independente. Mulți dintre manifestanți au venit din întreaga Europă, călătorind mai multe zile pentru a ajunge la protestele de la București. Au venit pentru a cere ca și în vechea lor patrie să fie respectate acele valori pe care le-au întâlnit în țările în care au emigrat. A fost un strigăt pentru democrație și normalitate într-o țară care pare acaparată pe moment de cleptocrați și de nepotismul extins practicat de aceștia, potrivit Deutsche Welle.

Lozinci anti-PSD la Montreal. C. T. Popescu: Dacă aş fi fost acolo, muream de gât cu ăla sau cu ăia. Acel gunoi, gunoiul ăla cu ochi se numeşte român. Cred că au fost vreo doi care zbierau asta. În general au fost nişte insi cu voci de alcolişti pe acolo. Unul s-a trezit să zbiere: bate-o, mă!, când servea Simona. Săraca a făcut semn: termin', domnule, odată!. Dobitocul ăla nu îşi dădea seama că Simona era singura deranjată, doar nu Stephens, că nu ştie româneşte”, a comentat momentul respectiv Cristian Tudor Popescu pentru digi24.ro.