PSD, campanie anti-Iohannis la Bruxelles. Ce spun specialiştii. Specialiştii au criticat dur demersul Vioricăi Dăncilă deoarece prin mesajul ei arată că România nu e deloc o ţară stabilă şi pune sub semnul întrebării capacitatea de a gestiona preluarea preşedinţiei Consiliului UE. „Dacă prim-ministrul României spune că nu poate să gestioneze situaţia politică internă pentru că s-ar fi săvârşit o infracţiune de către preşedinte, pentru că asta e o aşa-zisă lovitură de stat, cum va gestiona peste câteva luni acelaşi guvern interesele Europei în integralitatea sa“, a declarat Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, la Adevărul Live. Şi sociologul Alfred Bulai a criticat demersul Guvernului Dăncilă privind trimiterea scrisorii, potrivit Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Comentariu DW: Merkel și Putin - oponenți de nădejde în vremuri nesigure. Când Merkel vorbește despre marea "responsabilitate" pe care Berlinul și Moscova o poartă în conflicte centrale precum Siria sau Ucraina, ea urmărește, mai presus de toate, stabilitate pentru întoarcerea refugiaților în Siria. Ceea ce ar detensiona discuțiile interne privind politica de imigrație. Încercarea ei de a stabiliza, însă, și situația din Ucraina prin garanții rusești pentru aprovizionarea cu gaze este imediat blocată de Putin. Deoarece președintele rus continuă să numească conducta de gaze NordStream 2 un "proiect pur economic". Ei bine, și lui Merkel i-au trebuit câțiva ani până să admită public că o conductă, care urmează să fie construită doar pentru a ocoli Ucraina ca țară de tranzit, are o dimensiune politică, scrie Deutsche Welle.

Noul șef al Jandarmeriei, surprins când conducea jandarmii în timpul represiunii de la mitingul diasporei. Teleormăneanul Ionuț Cătălin Sindile, proaspăt numit de Carmen Dan șef interimar al Jandarmeriei, a fost filmat de ziariștii de la Passport Productions în timp ce dădea ordine jandarmilor în timpul represiunii violente de la mitingul diasporei din 10 august. Colonelul Sindile, la acel moment adjunct al șefului jandarmeriei, apare în imagini dirijându-i pe jandarmi și dându-le indicații de acțiune, scrie g4media.ro.

Am vizitat județul lui Dragnea ca să văd cum tinerii trezesc la viață un oraș îmbătrânit. După un drum monoton, ca o bandă stricată care se repetă la nesfârșit, ajung la Alexandria, la festivalul național de teatru tânăr Ideo Ideis. Lângă sediul unde invitații sunt așteptați de tineri entuziasmați cu tricouri pe care scrie Ideo Ideis, badgeuri și welcome packuri, e o ușă albă murdară și jupuită, deasupra căreia scrie Clubul Pensionarilor. Contrastul e apăsător. Ar fi fost amuzant dacă nu era peste tot. În timpul festivalului, puștimea invadează orașul bătrânilor. La spectacole, se strâng pe scările din fața Sălii Polivalente. Sala e la 10 minute de centru, dar pare situată într-o zonă limitrofă. Ai putea să tragi acolo un film cu ghetouri și nimeni nu și-ar da seama că e Alexandria, nu Compton, scrie Vice.

Amorul scandalos dintre locotenentul Zizi Cantacuzino şi regina Maria. Rodul iubirii este un copil din dinastia regală. Un scandal monstru din România de la finele anilor 1800 a zguduit monarhia europeană. Principesa moştenitoare Maria, nepoata reginei Victoria a Angliei şi a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, rămăsese însărcinată cu un tânăr ofiţer din suita regală. Îndemnat de datoria de a proteja Coroana, principele moştenitor Ferdinand a decis să-şi convingă soţia să păstreze pruncul ilegitim. Prima aventură a reginei Mariei a României, pe atunci principesă moştenitoare, a provocat un scandal monstru în monarhia europeană. Relaţia amoroasă cu locotenentul Gheorghe (Zizi) Cantacuzino, un tânăr ofiţer din suita ei, a dus la naşterea unui copil pe care Ferdinand a trebuit să-l recunoască, potrivit Adevarul.

Marile manipulări ale ministrului Carmen Dan: cum încearcă să scape de orice răspundere politică pentru violențele de la miting. Ministrul Carmen Dan a fugit duminică încă o dată de răspunderea politică privind violențele jandarmilor și a aruncat toată răspunderea pe acarii Păun – maiorul Cazan și prefectul Capitalei. Cel mai mare semn de întrebare din declarația de presă a ministrului de Interne e neconvocarea formală a Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică (CNCAOP), Carmen Dan susținând că nu a avut informații care să justifice acest lucru, potrivit g4media.ro.