Televiziunea publică germană prezintă un amplu reportaj despre proteste, Dragnea și scandalurile de corupție în care este implicat. Ziariștii din Germania au explicat pe larg de ce îl consideră responsabil pe liderul PSD Liviu Dragnea pentru ce ce se întâmplă în România. Aceștia au analizat scandalurile de corupție în care a fost acesta implicat, dar și condamnările pe care le-a primit. Jurnaliștii germani au venit în România, pentru o vizită la lacul Belina, aflat în centrul unui răsunător dosar penal.”În centrul criticilor este el, Liviu Dragnea, preşedintele Parlamentului. Omul are o funcţie de demnitate publică în capitala Bucureşti, dar acasă, la ţară, se pare că îşi umple buzunarele fără nicio jenă. O seară la malul Dunării, în sudul României, în judeţul Teleorman. Este unul dintre locurile cele mai deprimante din Europa...”, spun jurnaliștii germani. , potrivit digi24.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Secretara devenită ministru de interne şi-a ucis duminică ultimul rest de credibilitate. Secretara devenită ministru de interne şi-a ucis duminică ultimul rest de credibilitate, nu doar afirmând că legea nu este egală pentru toţi, spre a se corecta apoi, după o vagă ezitare. Parvenită în funcţie graţie relaţiei ei cu tartorul teleormănean al PSD ajuns lider infractor al Camerei Deputaţilor, Carmen Dan ar fi fost discreditată plenar chiar dacă n-ar avea decât gura plină de minciuni, nu şi mâinile pătate de sânge. Credibilitatea ei e zero, chiar dacă medicii ar constata, pe viitor, că, împreună cu jandarmii bătăuşi din Piaţa Victoriei, care l-au gazat pe Ilie Gâzea, provocându-i leşinul şi o hemoragie nazală pe loc, înainte să i se facă rău a doua zi, să se interneze şi să moară în răstimp de o săptămână, nu e vinovată de un asasinat. Sau de-o ucidere din culpă. Într-o declaraţie de presă la finalul căreia, cu tipica laşitate a politrucului delincvent aflat în defensivă, n-a admis întrebări ale presei, ministrul PSDist de interne a perorat duminică interminabil, împletindu-şi discursul cu scorneli, scrie Deutsche Welle.

Mic tratat de manipulare. Cum ne-a mințit Carmen Dan pas cu pas. Declarația ministrului a fost un mesaj că statul nu face niciun pas înapoi în fața protestatarilor. Cu privire la atitudinea jandarmilor care au lovit și reținut zeci de persoane pașnice, raportul Ministerului de Interne menționează că numai 5 situații sunt susceptibile de abuz. Am selectat în clipul de mai sus 10 momente în care jandarmii au călcat în picioare oameni, au lovit cu brutalitate cetățeni care nu făceau decât să-și demonstreze intențiile pașnice ridicând mâinile deasupra capului, au lovit jurnaliști, au percheziționat turiști, au bruscat femei, au anulat drepturile de exprimare, de protest, de integritate fizică, pe scurt au instaurat o dictatură. reportaj Recorder

Capitalismul de stat: 9,3 milioane de lei din banii bucureștenilor se transformă în salarii la Compania Municipală Sport Pentru Toți, care a organizat evenimentul în onoarea Simonei Halep la Arena Națională. Cele 22 de companii municipale înființate de Gabriela Firea au mai bine de un an de la înființare și administrează în 2018 bugete de 1,2 miliarde de lei. Reprezintă, cu cei peste 8000 de angajați în total, unul dintre cei mai mari angajatori din România. Dau salarii mari, peste media pieței, dar activitatea lor e extrem de discretă. G4Media.ro analizează activitatea Companiei Municipale Sport Pentru Toți, firma care a organizat fiasco-ul de pe Arena Națională când mii de bucureșteni au huiduit-o pe Gabriela Firea la ceremonia de premiere a Simonei Halep, dezvăluie g4media.ro.

Hăituiţi de tâlhari pe şosea. Familie cu doi copii terorizată la Ţăndărei într-o tentativă de jaf de tip Sineşti. Episodul jafurilor de la Sineşti se repetă la Ţăndărei: o familie cu doi copii, din Galaţi, care se întorcea de la mare, a trăit clipe de groază, după ce mai multe maşini au încercat să o blocheze în trafic. Oamenii au apelat 112, dar nimeni nu le-a venit în ajutor. „Siguranţă şi încredere“ este un slogan din ce în ce mai străin Poliţiei Române, care dovedeşte din nou că nu poate să asigure protecţia cetăţenilor, nici după ce jafurile la drumul mare de pe E85 din zona pădurii de la Sineşti au ieşit la iveală, scrie Adevărul.

Alternativă la maşină în oraşul sufocat de trafic auto: ce proiecte propun chiar clujenii, pentru biciclete în oraş? În Clujul sufocat de maşini, cetăţenii vin cu propuneri care ar mai decongestia traficul, încurajând clasica bicicletă. Şi nu doar pe cea clasică, ci şi bicicleta electrică, în „lupta” cu dealurile oraşului. Clujenii au avut ocazia să propună soluţii pentru problemele pe care le văd în oraş şi multe dintre cele înscrise la categoria „Mobilitate” vizează traficul velo: fie că e vorba de piste noi ori de facilităţi şi programe pentru încurajarea cicliştilorm câţiva clujeni cred că e cazul să se facă mai mult pentru alternative serioase la mersul cu maşina, scrie Actual de Cluj.

DW: Grecia - a doua şansă. Grecii au fost salvaţi de UE de la faliment. A fost un proces dur şi uneori nedrept. Dar nu a existat alternativă. De marţi, începe un nou experiment, crede Bernd Riegert. Fără condiţii dure pentru Atena, sanitizarea bugetului elen nu ar fi reuşit. Statul grec a fost obligat să-şi reducă drastic cheltuielile. Populaţia şi-a văzut veniturile diminuate, economia a scăzut. Duritatea acestor măsuri a fost însă de neevitat, consumul şi cheltuielile pe datorie de dinainte nu mai erau posibile. În retrospectivă însă, toată această austeritate putea fi concepută mai uman, cu o componentă socială mai pronunţată. Condiţiile puse de creditori au fost necesare şi pentru a obliga statul elen să se reformeze în structurile sale administrative şi economice, opinează Bernd Riegert în Deutsche Welle.