”Gestul unui ales al poporului român de a compara cei mai importanți parteneri ai României, SUA, Germania, Austria și Olanda, cu niște gândaci ne arată, din păcate, cât de jos este nivelul celor de la PSD. Mai mult chiar, Liviu Marian Pop nu își recunoaște grava eroare, nu își cere scuze și continuă să fie sfidător, fără să conștientizeze că poate pune în pericol relații importante cu parteneri stratetigi ai României”, declară deputatul PNL Pavel Popescu.

Pavel PopescuFoto: Hotnews

Acesta consideră că cei de la PSD ar trebuie să se dezică de comportamentul senatorului social democrat, care a jignit într-un mod inacceptabil unii dintre cei importanți parteneri occidentali ai României și că nu mai trebuietolerat ”un asemenea personaj nociv, care printre altele a contribuit și la declinul calității învățământului din România, cea mai recentă dovadă fiind erorile descoperite în manualele școlare care au fost tipărite la Editura UNICĂ, neconstituțională de altfel”.

”Ca o scurtă concluzie aș spune: Strict ca mărime, o țară nu poate fi un gândac când tu ești un bou. Am citit asta în manualul unic! Demisia Liviu Marian Pop!”, incheie Pavel Popescu.

​După ce marți deputatul PSD Nicoale Bacalbașa a comparat protestele cu conflictele din Fâșia Gaza, stârnind reacția promptă și extrem de dură a ambasadei Israelului la București, acum colegul său de la Senat, Liviu Pop, a postat pe facebook un mesaj în care SUA, Germania, Austria și Olanda sunt comparate cu niște gândaci.

Mesajul este legat de exploatarea gazelor și presupusele interese strategice ale statelor, imaginea publicată de senatorul PSD înfățișându-l pe președintele partidului, Liviu Dragnea, care spune: ”Stop, gazele nu pleacă gratis din România!”, un fel de reinterpretare a vechiului slogan ”Nu ne vindem țara!”.

În acest context, harta României este invadată de gândaci care reprezintă, potrivit senatorului, SUA, Germania, Austria și Olanda.