Dăncilă i-a spus lui Dragnea că nu dă ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere de frica Bruxelles-ului. Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au discutat, ieri, la sediul PSD, cu Liviu Dragnea, despre ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Surse din conducerea PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Viorica Dăncilă „a respins categoric“ variante unei ordonanţe de urgenţă, pe motiv că liderii europeni sunt cu ochii pe România. Parlamentul European a decis, joi, să adopte o rezoluţie privind situaţia politică din ţara noastră, după violenţele de la protestul diasporei, potrivit Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

UE prezintă planul de reformă pentru politica de migrație. De ani buni, statele comunitare se ceartă pe tema politicii comune de migrație. Şefii de stat şi de guverne vor dezbate la summitul de săptămâna viitoare schimbările propuse joi de Comisia Europeană. Consolidarea granițelor, accelerarea expulzărilor, deschiderea căilor legale de acces spre Europa - astfel îşi propune Bruxellesul să reformeze politica europeană de migrație şi azil. După doi ani, planurile experților au fost detaliat prezentate opiniei publice. "Granițele externe trebuie protejate mai eficient. Ca atare, propunem ca, până în anul 2020, numărul grănicerilor plătiți din bugetul comunitar să ajungă la 10.000", a anunțat Jean-Claude Juncker, în discursul despre situația Uniunii Europene ținut miercuri. Grănicerii vor fi suplimentar dotați cu nave, avioane şi vehicule, iar funcționarii din cadrul Frontex vor primi noi competențe. Printre altele, ei vor decide cine are acces în Europa şi îi vor putea opri la graniță pe imigranții ilegali. Pentru toate acestea vor avea însă nevoie de acordul statelor membre ale Uniunii Europene.", potrivit Deutsche Welle.

„Sărăntocul” de lux din cârca lui Boc. În vârstă de 35 de ani: „mama îmi trimite bani din Germania”. 35 de ani, aspectuos (până când începe să vorbească), conduce mașină de fițe (BMW X6), e administrator de firmă privată, reprezintă o structură înființată de Primărie care are încasări de sute de mii de euro, se plimbă prin locuri exotice, înfumurat și agramat deopotrivă, Radu Constantea este consilierul local pe care Emil Boc l-a cooptat prin filiera vechii rețele a organelor de securitate, promovându-l și aruncându-l în vâltoarea administrației locale clujene, vâltoare care însă nu l-a ajutat pe tânăr să exceleze în niciun fel. Oamenii din anturajul primarului nu-și amintesc ca Radu Constantea să fi avut vreodată un loc de muncă, vreun job care să-l reprezinte și cu care să se laude, potrivit Actual de Cluj.

Mitropolitul cu limuzină de 63.000 de euro își sperie enoriașii: ”Dacă nu veniți la referendum, ne vor lua și copiii noștri, pentru că ei nu pot face copii”. Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, cunoscut pentru faptul că în 2015 se deplasa cu o limuzină Mercedes de 63.000 de euro, a încercat să-și mobilizeze enoriașii pentru referendumul familiei tradiționale. În predica sa de vineri, mitropolitul Streza s-a referit la homosexuali drept cei pe care “Biserica nu o să-i căsătorească niciodată”, și a spus că aceştia vor veni să ceară dreptul de a se căsători şi “vor lua şi copiii noştri, pentru că ei nu pot face copii”, potrivit G4media.ro.

Cum a ajuns baronul Stănescu să-i sustragă partidul lui Dragnea. Cine se pregăteşte pentru şefia PSD. Vicepremierul Paul Stănescu, omul care l-a adus şi l-a menţinut la putere pe Liviu Dragnea, se află în spatele revoltei din PSD, potrivit unor surse politice. Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. În locul său, PSD ar putea avea, vremelnic, o conducere colectivă, dezvăluie Adevărul.

Schimb de case: clujenii s-au dus în Statele Unite, iar americanii au venit la Râşca. Familia Neamţu, din Cluj-Napoca, a petrecut o lună în Statele Unite, în localitatea Whittier (Los Angeles), după ce s-a înscris pe un site de „home exchange“ (un trend care implică schimbul de locuinţe între familii care vor să viziteze locuri noi, fără să plătească cheltuielile de cazare). Membrii familiei şi-au pus la dispoziţie casa de vacanţă din localitatea Răşca, judeţul Cluj, şi aici au ajuns să-şi petreacă vacanţa americanii din familia McCormack. Povestea schimbului de case neobişnuit a fost relalatată de site-ul Monitorulcj.ro.