​Guvernul României a alocat, anul trecut, bani pentru susținerea unui site ce copia toate articolele publicației online rusești Sputnik, potrivit Recorder.ro. "Executivul de la București sponsorizează din bani publici site-uri ce răspândesc dezinformările Kremlinului. Grupul țintă: românii din diaspora", scrie sursa citată.

Articolul Recorder.roFoto: Captura Recorder.ro

Potrivit acesteia, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a alocat anul trecut peste 20.000 de euro pentru susținerea unui site, Usd24.ro ce copia toate articoilele Sputnik. Site-ul Usd24.ro face parte dintr-o rețea de pagini ce preiau și multiplică propaganda rusească.

În spatele lui este, conform Recorder.ro, Liviu Beșleagă, personaj ce are legături în coaliția de guvernare, vicepreședinte al ONG-ului Coaliția pentru Modernizarea României. După discuția cu reprezentantul Recorder.ro, acesta "s-a apucat să șteargă toate articolele cu semnătura Sputnik de pe site-ul usd24.ro".

Recorder.ro precizează că a încercat să obțină lămuriri de la ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, dar aceasta nu a răspuns. Recorder.ro mai notează că singura condiție pusă de minister a fost ca pe site-ul căruia i-a alocat bani să apară vizibil faptul că activitatea redacțională e finanțată de Guvernul României.

Articolul complet - aici