Lista candidaților înscriși pentru funcții de conducere sau execuție la Secția pentru investigarea magistraților conține nume dintre cele mai surprinzătoare. De departe, se detașează procuroarea Iuliana Magdalena Olteanu, până azi la Parchetul General (PG). Ea era delegată de la Parchetul Judecătoriei sectorului 6, însă ca urmare a intrării în vigoare a noilor modificări la legile Justiției, a părăsit PG pentru că nu avea gradul profesional corespunzător. În trecut, a fost prim-procuror la Parchetul din Tulcea. Ea are adeverință de la CNSAS potrivit căreia, în 1988, a fost recrutată de fosta Securitate la doar 16 ani, în liceu, cu scopul ”supravegherii informative a colegilor din Liceul Sanitar din Constanța”. (integral pe G4media.ro)

Adina Florea s-a înscris la concursul pentru secția de investigare a magistraților. Toți candidații susțin vineri interviul în fața CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, joi, programarea candidaților pentru susținerea interviului pentru numirea procurorului-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, precum și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții. scrie Mediafax. Interviul va avea loc vineri, iar printre candidați se numără și Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru funcția de șef al DNA. Florea a primit aviz negativ din partea procurorilor CSM privind postul de conducere din DNA.

Lista procurorilor care vor susține vineri interviul sunt:

  • Ioan Viorel Cerbu - candidează pentru funcția de procuror șef și este programat la ora 10:00
  • Codruța Simona Chindea - candidează pentru funcția de procuror și este programat pentru ora 10:30
  • Adina Florea - candidează pentru funcția de procuror și este programată la ora 11:00
  • Sorin Eugen Iașinovschi - candidează pentru funcția de procuror și este programat la ora 11:30
  • Elena Iordache - candidează pentru funcția de procuror-șef și este programată la ora 12:00
  • Iuliana Magdalena Olteanu - candidează pentru funcțiile de procuror și procuror-șef și este programată la ora 12:30
  • Florina Piloș - candidează pentru funcțiile de procuror și procuror-șef și este programată la ora 13.15
  • Florena Esther Sterschi - candidează pentru funcția de procuror-șef și este programată la ora 14:00

Guvernul a adoptat, în 10 octombrie, ordonanţa de urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, a anunţat ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a precizat că dosarele de la DNA în care sunt investigaţi magistraţi se vor muta la Ministerul Public.