Cine sunt procurorii înscriși la Secția pentru investigarea magistraților. Procuroarea Iuliana Magdalena Olteanu este ”Cristina” de la fosta Securitate. CNSAS: A semnat angajament, dar nu sunt probe că și-a turnat colegii de lice. Lista candidaților înscriși pentru funcții de conducere sau execuție la Secția pentru investigarea magistraților conține nume dintre cele mai surprinzătoare. De departe, se detașează procuroarea Iuliana Magdalena Olteanu, până azi la Parchetul General (PG). Ea era delegată de la Parchetul Judecătoriei sectorului 6, însă ca urmare a intrării în vigoare a noilor modificări la legile Justiției, a părăsit PG pentru că nu avea gradul profesional corespunzător. În trecut, a fost prim-procuror la Parchetul din Tulcea. Ea are adeverință de la CNSAS potrivit căreia, în 1988, a fost recrutată de fosta Securitate la doar 16 ani, în liceu, cu scopul ”supravegherii informative a colegilor din Liceul Sanitar din Constanța”, dezvăluie G4media.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cum a ratat Iohannis prima zi a Consiliului European. Şeful statului a vizitat Napoli şi Pompei, la invitaţia părţii italiene, deşi în aceeaşi zi era programat, la Bruxelles, prima rundă a Consiliului European. Şi tot în aceeaşi zi, Iohannis a lipsit de la reuniunea PPE, care şi-a stabilit candidaţii pentru şefia Comisiei Europene. Miercuri la amiază, preşedintele Iohannis urma să decoleze de la Napoli cu destinaţia Bruxelles, unde îl aşteptau două reuniuni politice importante: Consiliul European şi şedinţa PPE, familie politică europeană din care face parte PNL, deci şi Iohannis. Numai că preşedintele şi-a prelungit şederea în sudul Italiei, potrivit Adevărul.

Întru resuscitarea unei democraţii în agonie. Jocul cu dictatura e ca focul. Nu tot ce e uşor de aprins, stârnit sau clădit e lesne de stins, frânat ori demolat. Democraţia e ca aerul. Fără ea, naţiunile îşi sugrumă viitorul. Românii ar putea totuşi s-o salveze, scrie Petre Iancu in DW. Antidemocraţia regimului Dragnea e susţinută, indirect, nu doar de cretinismul adepţilor dictaturii şi de antieuropenii încurajaţi de propaganda rusă, ci şi de nădejdile futile ale unor români de bine. De speranţele zadarnice ale celor care cred că ar mai fi loc de întors şi timp de recriminări. Care, deşi informaţi, graţie unor observatori sagaci, de ani de zile, că n-au a se aştepta la ajutor extern în confruntarea cu restauraţia ceauşistă şi refeudalizarea ţării, continuă să mizeze pe miracole. De preferinţă externe. Şi îşi închipuie, spre paguba lor, că-şi pot da frâu liber prejudecăţilor, vituperându-i aiurea pe românii care chiar s-au pus pe treabă şi luptă cu succes în contra obscenităţii pesediste. Spre exemplu pe promotorii boicotului referendumului. Spre exemplu pe Cioloş, potrivit Deutsche Welle.

ANAF le trimite scrisori tinerilor însurăței. Fiscul vrea să „torni” muzicienii de la nuntă, nu și preoții. Agenția Națională de Admnistrare Fiscală (ANAF) a început să trimită tinerilor însurăței scrisori prin care cere date despre formațiile de muzicieni angajate să cânte la nuntă, despre fotografi și despre restaurantele în care au organizat petrecerea. Cei care nu oferă informațiile sunt pasibili de amenzi între 2.000 și 5.000 de lei. Din lista Fiscului lipsesc, însă, preoții, care primesc sume consistente pentru serviciile religioase. Experții spun că aceasta este mai mult o măsură de prevenție, pentru a obișnui lumea să ceară bon fiscal la astfel de operațiuni, potrivit LibertateasiProfit.ro.

Cluj, prima dintre organizațiile lui Dragnea pe care vor s-o spulbere. Planul lor, să înlocuiască PSD-ul. Atacul Pro România la adresa lui Dragnea se va da mai ales din teritoriu, urmând a fi luate cu asalt organizațiile locale PSD. Clujul este un exemplu sugestiv în privința modului în care va acționa Pro România, având în vedere că partidul lui Ponta este coordonat de doi oameni politici cu experiență, precum Ioan Rus și Aurelia Cristea. Aceștia au devoalat că prima sarcină pe care și-au asumat-o este să coopteze cât mai mulți membri în partid, pentru că: „resursa umană este cea mai importantă”, potrivit Actual de Cluj.

Salvini aflat în Rusia vorbeşte despre sancţiunile UE: "Putem juca o singură dată jokerul veto-ului în Europa”. Matteo Salvini se află la Moscova, unde a participat la Adunarea generală a asociaţiei Confindustria Rusia şi unde s-a întâlnit cu antreprenorii italieni activi pe această piaţă. Liga Nordului, care are un acord de parteneriat cu partidul lui Putin, 'Rusia Unită', susţine necesitatea eliminării sancţiunilor. Trebuie eliminate sancţiunile împotriva Rusiei, cele promovate de Statele Unite ale Americii şi de Europa, pentru că au afectat mai presus de toate interesele companiilor italiene care au pierdut din cota de piaţă. Spații ocupate rapid de concurenţii străini: chinezi, dar şi de cei francezi şi germani. După trei ani de declin constant, schimbul comercial ruso-italian a reînceput să-şi revină timid, însă valorile de dinainte de criză sunt încă îndepărtate, în special cele pentru întreprinderile mici şi mijlocii, potrivit ilsole24ore.com, citat de Rador.

Manualul unic și modelul falimentar – Idealul miniștrilor PSD ai Educației a fost condamnat la CEDO. Manualul unic din România s-a născut după o vizită făcută de Liviu Marian Pop în Ungaria, pe când era ministru, spun sursele Edupedu.ro. Opera lui Pop a fost desăvârșită sub ministeriatul lui Valentin Popa, cu ignorarea deciziilor Curții Constituționale. Preluarea modelului Orban a costat statul român 24 de milioane de lei, încredințați direct de Minister editurii unice, prin presiuni politice asupra semnatarilor contractului. Nici până astăzi, Ministerul Educației nu a spus pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor unice. Modelul miniștrilor PSD pe Educație se dovedește acum falimentar: CEDO a condamnat Ungaria, pentru monopol de stat exact pe piața manualelor şcolare, potrivit Edupedu.ro.

The Times: Planurile B ale susţinătorilor Brexitului sunt nişte fantezii care nu rezolvă problema frontierei irlandeze. Singurul lucru cu care toţi cei implicaţi în problema Brexitului vor fi cu siguranţă de acord e faptul că orice înţelegere cu care Theresa May s-ar întoarce de la Bruxelles va fi o umilinţă de ordin naţional. Chiar dacă premierul primeşte tot ceea ce cere, şi nimeni nu crede că se va întâmpla aşa, Marea Britanie va continua să se supună unor reglementări ale UE asupra cărora nu se va mai putea pronunţa fără să aibă o politică comercială independentă, izbindu-se mereu de negocieri mulţi ani de-acum încolo, potrivit The Times, citat de Rador.