Un militar ceh din cadrul forțelor NATO din Afganistan a fost ucis, iar alți doi au fost răniți, în urma unui atac produs luni în provincia Herat, a transmis Ministerul Apărării de la Praga, potrivit postului Euronews.

Autoritățile de la Praga au transmis că militarii răniți au fost transportați la spitalul militar de la baza Bagram, precizând că aceștia nu prezintă răni care să le pună viețile în pericol.

Ministerul ceh și oficialii locali au declarat că atacul a fost comis în districtul Shindand, o zonă în care există o puternică prezență talibană.

Cel mai grav incident în care au fost implicate forțele cehe participante la misiunea NATO din Afganistan a avut loc în luna august, atunci când trei militari cehi au murit în urma unui atac sinucigaș.

"Un militar din cadrul Misiunii Susţinere Determinată (Resolute Support) a fost ucis în provincia Herat. Alţi doi militari au fost răniţi în incident. Datele iniţiale arată că atacul a fost comis de un membru al serviciilor de securitate afgane", a transmis Misiunea NATO din Afganistan.

Insurgenţii talibani afgani au revendicat atacul din districtul Shindand, potrivit Mediafax.