Mizele atacului declanşat de Tudorel Toader împotriva procurorului general Augustin Lazăr. Experţii sunt de părere că, deşi nesurprinzătoare, decizia ministrului Justiţiei şochează prin lipsa de fundament a motivelor invocate, fapt ce vine să întărească puterea discreţionară a acestuia asupra procurorilor. În plus, miza deciziei ministrului pare a adeveri temerile exprimate cu privire la independeţa procurorilor, este de părere Elena Calistru, analist politic, potrivit Adevărul.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Distrugerea ultimului mohican din justiţie şi demolarea României. Nimic nu ilustrează mai convingător reala natură a alianţei PSD-ALDE-UDMR decât declanşarea procedurii de demitere a procurorului Augustin Lazăr. Contrar sinistrei plase de fake-news ţesute de Toader şi reţeaua de cozi de topor ai regimului Dragnea, profilul lui Lazăr, însuşirile sale şi calificativele atribuite eminentului magistrat român au fost evaluate şi reevaluate în repetate rânduri de specialişti înaintea numirii sale de către preşedintele României, la propunerea fostului ministru al justiţiei, Raluca Prună. Care, mai nou, a demontat credibil minciunile lui Toader, menite să justifice procedura de revocare a lui Augustin Lazăr. Departe de a fi ilegale, protocoalele de colaborare cu SRI au avut virtutea de a spori eficienţa combaterii corupţiei şi infracţiunilor, scrie Deutsche Welle.

Ministerul Justiției recunoaște: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare! La fiecare pedofil pedepsit cu temnița, încă trei au beneficiat de verdict cu suspendare sau amânare! Sunt date incontestabile, furnizate pentru cititorii Libertatea de Direcția Națională de Probațiuni din cadrul Ministerului Justiției. Tatăl de 49 de ani își obliga fiica să-l masturbeze în cameră, pe hol, în grajd, uneori în fața mezinei familiei, o fetiță de 3 ani! Bărbatul își recunoaște faptele, e găsit vinovat și primește 3 ani de închisoare, dar cu suspendare. Deznodământul le copleșește pe mamă și pe fată, dependente economic de el. În acel moment apare întrebare: câte cazuri asemănătoare, de pedofili condamnați, dar în libertate, există?!, scrie Tolo.ro.

Alocație de 2 lei – atât primește un copil în România pe zi, de la stat. Comparație: câți bani dau europenii copiilor. România a cheltuit 2 miliarde euro pe beneficii pentru familie și copii în 2015, arată cele mai recente date Eurostat despre țara noastră. Asta înseamnă 101,5 euro de locuitor, 1.3% din PIB și 8,81% din totalul beneficiilor sociale. În aceste cheltuieli întră alocațiile pentru copii, dar și sprijinul pentru familiile nevoiașe, cele mono-parentale sau cele care au copii cu dizabilități. Spre comparație, vecinii bulgari alocă 119,7 euro pe locuitor, adica 1.9% din PIB și 10.95% din totalul beneficiilor, potrivit Edupedu.ro.

Alegerea Sophiei: de unde a pornit, unde a ajuns, către ce se îndreaptă robotul humanoid. Povestea lui Todai Robot are două morale. Prima este că inteligența artificială nu este inteligență. Sigur, noi putem deduce răspunsuri și în felul acesta, dar nu o facem de obicei. Sistemul nu înțelege ce face. De fapt, nu înțelege nimic. Determină tipare, caută bazându-se pe tipare, o face foarte repede, acordă scoruri și alege soluția cu scorul cel mai mare. Lucrul acesta ne conduce la o concluzie legată de stadiul actual al Inteligenței Artificiale ca domeniu și la una înspăimântătoare legată de felul aberant în care este construit sistemul de învățământ, un sistem în care o persoană care nu pricepe nimic dar poate înmagazina cunoștințe și căuta rapid prin ele poate să se claseze în zona studenților eminenți. Noi le spuneam tocilari când eram în școală, și da, sistemul de învățământ global îi avantajează în detrimentul oamenilor creativi dar lipsiți de memorie, potrivit cursdeguvernare.ro.

DNA: Primarul PSD din Deveselu a cerut şpagă pentru drumul militar care duce la scutul antirachetă. Detalii inedite ies la iveală din rechizitoriul primarului PSD din Deveselu, Ion Aliman, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. În 2015, edilul ar fi cerut şpagă 70.000 de lei, reprezentând un comision de 5% din contractul de reabilitare drumuri comunale din localitate, printre care şi drumul militar de 620 de metri care leagă DN 54 Caracal – Corabia de baza militară de la Deveselu, unde se află scutul militar antirachetă al NATO, susțin procurorii, scrie G4media.ro.

Tăriceanu nu acceptă ministru politic la Justiţie. Tudorel Toader, bomba cu ceas din coaliţie. Relaţia dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea este mai tensionată ca niciodată, susţin surse din coaliţia de guvernare pentru „Adevărul“. Mărul discordiei: Tudorel Toader. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, insistă ca Tudorel Toader să rămână ministru al Justiţiei, deşi Liviu Dragnea vrea să-l schimbe cu un om de partid. Potrivit unor surse politice, Tăriceanu i-a transmis lui Dragnea că nu va fi de acord cu un ministru politic.