UPDATE O ziaristă din Franța despre felul cum e promovată România înainte de preluarea președinției UE: "Cea mai proastă vizită din viața mea"

de C.I.     HotNews.ro
Vineri, 26 octombrie 2018, 17:03 Revista Presei | Subiectele Zilei


Articol Vice - press trip Moldova
Foto: Captura Vice Romania
"Am fost invitată să mă întâlnesc cu oficialități și oameni relevanți, dar am fost pusă să stau sub un arbore de Ginkgo Biloba ca să iau energie pozitivă", povestește ziarista franceză Irene Costelian despre o vizită în Moldova, organizată de autoritățile de șa București pentru jurnaliști străini, înaintea preluării președinției UE de către România. Într-un articol publicat de Vice România, Costelian descrie "cea mai proastă vizită din viața mea", în care ghida îi întreba pe ziariști dacă știu ce e Sfânta Treime, iar un enolog îi îndemna să nu scuipe vinul la o degustare, ci să îl bea, că altfel "ar fi păcat".

 • UPDATE HotNews.ro a solicitat MinisteruluI Turismului lămuriri în privința acestei vizite de presă. În detaliile transmise HotNews.ro vineri după-amiază, Ministerul Turismului spune că au existat în total șase vizite organizate pentru jurnaliști străini, iar ministrul de profil, Bogdan Trif, a fost ghid în 3 dintre acestea. Pentru cea din Iași, ministerul spune că ziariștii s-au întâlnit cu ministrul delegat pentru afaceri europene și cu un secretar de stat din Ministerul Turismului. Ce a răspuns ministerul - mai jos


Irene Costelian scrie pentru Liberation și este o bună cunoscătoare a României. Ea provine din Bordeaux, precizează ea în articolul publicat vineri de Vice România, în momentul în care descrie vizita la Cotnari. Acolo, scrie ea, a fost fost îndemnată să înghită vinul de degustare și "ne-am plimbat practic printr-un combinat pustiu".

Ea precizează, în text, că a făcut parte dintr-un grup mai mare de ziariști din țări europene, veniți să afle mai multe despre țara care va prelua președinția UE. O parte au ajuns la Timișoara și, spune ea, s-au declarat mulțumiți de vizită, ce a inclus o întâlnire cu primarul.

Dar ceilalți, anume grupul ei, au ajuns la Iași. Acolo, povestește Costelian, nu s-au întâlnit cu nicio oficialitate, niciun actor economic sau politic, "măcar un om din Iași care să ne spună ceva concret. Răspunsul a fost clar și fără apel: 'Nu este în program'".

În drumurile prin regiune, mai scrie ea, li s-au refuzat pauze sau cereri precum aceea de a vedea castelele romilor din Iași, despre care le-au vorbit însoțitorii români.

Ziarista povestește:
 • "O echipă de la TVR ne însoțise pe tot parcusul zilei și au tot insistat să ne ia interviuri. Noi i-am tot refuzat, dar, până la urmă, cel mai tânăr dintre noi, un finlandez, a trebuit să se sacrifice și a vorbit pentru televizunea română. Insistența asta m-a făcut să mă gândesc la un regim totalitar, nu la o democrație."
 • "(...) grupul din Timișoara văzuse o cu totul altă Românie: s-au întâlnit cu primarul, au fost la un concert, au văzut Muzeul Comunismului, au avut timp să iasă în oraș, să vadă cum trăiesc tinerii, cum trăiesc localnicii. Noi, cu povestirile noastre din Iași, păream evadați din Coreea de Nord."

Articolul integral - aici


Ce spune ministerul despre vizitele organizate pentru jurnaliști străini:

"Ministerul Turismului a organizat, alături de Ministerul Afacerilor Externe, o amplă campanie de promovare a României în contextul pregătirii preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

Astfel, de la începutul anului, ministerul a organizat 6 vizite de informare pentru jurnaliști, cu scopul de a crește notorietatea României ca importantă destinație turistică.

În cadrul acestor infotrip-uri, au fost invitați jurnaliști din toate statele membre UE care au vizitat zone reprezentative din punct de vedere turistic ale României.

Cazarea tuturor reprezentanților mass-media a fost asigurată la hoteluri de 4 stele, au fost însoțiți de ghid turistic și de reprezentanți ai Ministerului Turismului pe toată perioada petrecută în România.

Astfel, vizitele de informare au avut loc în Oradea, Cluj-Napoca, Delta Dunării, Brașov, Bran, Sibiu, Constanța, Iași și Timișoara.

În vizita care s-a desfășurat în Oradea și Cluj-Napoca, jurnaliștii au vizitat, printre altele, Cetatea Oradea, centrul orașului Oradea, Piața Unirii din Cluj-Napoca, vestigiile arheologice de proveniență romană, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” și Catedrala Mitropolitană Ortodoxă. Vizita care s-a desfășurat în Delta Dunării a cuprins traseele turistice din Rezervația Biosferei Delta Dunării, dar și vizitarea Palatului Parlamentului și a Muzeului Național al Satului din București. Totodată, în vizita care a avut loc în zona Brașov-Bran-Sibiu, jurnaliștii invitați de Ministerul Afacerilor Externe au putut vizita, printre altele, Castelul Bran, Centrul Istoric al Brașovului, Cetatea Făgăraș, Muzeul Astra din Sibiu, Centrul Vechi al Sibiului, stațiunea balneo Ocna Sibiului, dar și Lacul Bâlea și Transfăgărășan.

În cea de-a patra vizită organizată de Ministerul Turismului, jurnaliștii străini au mers pe litoralul Mării Negre, în stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța. De asemenea, au putut vizita Portul Turistic Tomis, Centrul Vechi al orașului Constanța, Complexul Muzeal Științe ale Naturii Constanța, dar și cramele recunoscute din zona Dobrogei. În cea de-a cincea vizită de informare organizată în România, jurnaliștii străini au putut vizita Centrul Pietonal al Timișoarei, Piața Libertății, Bastionul Theresia, dar și Muzeul Revoluției. Vizita a continuat cu o deplasare cu tramvaiul turistic, dar și cu o degustare de vinuri organizată la cramele din această zonă.

În cel de-al șaselea infotrip organizat în Iași, jurnaliștii străini au vizitat Mănăstirea Trei Ierarhi, Mănăstirea Galata, Centrul Vechi din Iași, dar și Castelul Sturdza.

În cadrul tuturor vizitelor, au fost incluse cele mai importante atracții turistice din zonele menționate, dar și cele care au fost relevante pe specificul fiecărei vizite organizate.

În cadrul tuturor vizitelor, reprezentanții mass-media au fost primiți de către conducătorii ministerelor Turismului și Afacerilor Europene. De altfel, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost ghid pentru o zi în 3 din cele 6 vizite de documentare, în Sibiu, Constanța și Delta Dunării. În celelalte vizite, oficialii ministerului au dialogat cu jurnaliștii la sediul instituției. Astfel, reprezentanții mass-media prezenți la infotripul din Iași au avut întâlniri, atât la Ministerul Afacerilor Europene cât și la sediul Ministerului Turismului, cu ministrul delegat pentru afaceri europene, respectiv cu un secretar de stat din cadrul Ministerului Turismului.

În urma vizitelor, România a beneficiat de creșterea notorietății ca destinație turistică datorită articolelor publicate în presa internațională."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9452 vizualizari

 • +35 (39 voturi)    
  :D (Vineri, 26 octombrie 2018, 17:12)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Aduce a copie la indigo cu experienta lui Anthony Bourdain in Romania - pentru cine-si aminteste...
  • +23 (23 voturi)    
   sau (Vineri, 26 octombrie 2018, 19:07)

   ioanadoe [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   sau cu a PM japonez Abe in ianuarie 2018
  • +8 (8 voturi)    
   hahahaha (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 11:03)

   Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   Da!!!! Anthony Bourdain a si scris la un moment dat ca a incercat sa discute cu cei de la ministerul turismului dar pana la urma a lasat-o balta pentru ca aia voiau festivisme ieftine. A preferat sa ii fie ghid un rus.
  • +2 (4 voturi)    
   Iasi - Centrul Turistic (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 11:36)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   Imi amintesc experienta mea in orasul Iasi, desi vorbitor de limba română, mi-a fost greu sa găsesc Centrul Turistic din Iasi care ar fi in Centrul Orasului.

   Am intrebat vreo 5 ieseni dar nu au stiut sa-mi spuna unde este, pana la urma m-a dus de mana o doamna care locuia in zona.

   Problema cu Centrul Turistic din Iasi este ca este pozitionat in spatele unui cinematograf dezafectat si nu este pe pietonal, mall sau pe traseul frecventat de turisti.

   La Centrul Turistic din Iasi am primit o harta geografica a intregului orasul care ar fi fost utila daca doream sa vizitez imprejurimile si nu se axa pe obiectivele turistice.

   Pietonalul este ocupat de bănci și institutii publice gen APIA si sediul PSD, UNPR .. intr-un oras civilizat aceste cladiri ar avea un rol turistic nu administrativ.

   Extrem de multi cersetori si persoane despre care crezi ca au scapat de la Socola, persoane care vorbesc singure, mai ales langa Mitropolie si in fața Primariei.

   Muzeele din Iasi sunt inchise in ziua de Luni desi multi turisti au weekend prelungit si pot fi vizitate, in tarile civilizate muzeele sunt inchise marti sau miercuri din acest motiv.

   In Iasi nu ai card turistic pentru a vizita mai multe muzee, nu ai un pliant cu muzeele din centrul orasului ..

   Un prieten mi-a aratat aplicatia Iasi City report realizata pe 5.000 Euro de Mobiversal din Oradea, dar pe iPhone nu poti atasa o poza unei sesizari si de un an de zile nu s-a facut niciun update al aplicatiei.

   Iasi-ul este un oras frumos cu oameni primitori dar se vede ca mai are multe de invatat despre cum sa-si primeasca si mai ales sa ii faca pe turisti sa revina.
 • -12 (32 voturi)    
  Alt exemplu de sabotare a Iasiului de la Bucuresti (Vineri, 26 octombrie 2018, 17:13)

  Habermas [utilizator]

  Tot programul a fost impus de la Bucuresti, prin urmare iesenii si-au bagat picioarele si au facut de forma numai chestiile irelevante care erau "in program", si si alea in sictir, sa bifeze ce le-a impus Bucurestiul.

  Mai vreti exemple? Va trebuie doar timp, rabdare si nervi.
  • +15 (25 voturi)    
   Ne lasi cu de-astea? (Vineri, 26 octombrie 2018, 18:52)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   Ce se intampla daca de la Bucuresti li se impunea sa o arunce in fata masinii?

   E nevoie doar de putin interes si bun simt. Si, in cazul de fata, asa ceva nu a existat. Nu faci ceva "de forma", doar ca au fost "impuse de la Bucuresti". Daca nu-ti place ceea ce faci, doar ca e "impus", du-te acasa si lasa pe altii. Asa sunteti toti: faceti de forma, in sictir. De-aia si sunteti unde sunteti.
  • +2 (22 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 26 octombrie 2018, 23:29)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Habermas

  • -6 (16 voturi)    
   habermaș (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 0:46)

   NuSuportProstii [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   habermaș, te simți lovit in orgoliul rau de moldovean?
   • -1 (1 vot)    
    In orgoliul meu de Roman, si apoi de Moldovean, (Luni, 29 octombrie 2018, 9:28)

    Habermas [utilizator] i-a raspuns lui NuSuportProstii

    sunt lovit zilnic de cand am invatat istorie si am vazut cum ne balcanizeaza Bucurestiul tara si cum a ajuns Moldova din originea culturii Romanesti moderne si originea unitatii politice a Romaniei - a ajuns cea mai sub-dezvoltata si cea mai demoralizata regiune, si a ajuns sa-si batat joc de ea toti nemernicii ca tine. ///
 • +13 (19 voturi)    
  primarie cu alta palarie (Vineri, 26 octombrie 2018, 17:22)

  tahomir [utilizator]

  O primarie e de la PNL si alta e de la PSD. De unde si diferenta.
  • +5 (15 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 26 octombrie 2018, 23:30)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui tahomir

   • -2 (8 voturi)    
    JAPONIA.. (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 8:27)

    schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Este tot in est!
 • +28 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 octombrie 2018, 17:24)

  [anonim]

  • -9 (13 voturi)    
   Iesenii sunt perfect capabili sa livreze (Vineri, 26 octombrie 2018, 17:53)

   Habermas [utilizator] i-a raspuns lui

   o experienta occidentala in astfel de situatii. Ce s-a intamplat in cazul de fata, sunt convins, iesenii responsabili s-au enervat teribil cu Bucurestiul, si au trimis inadins numai persoane care stiau ca sunt ramasi in mentalitatea de pe vremuri. Nu au facut absolut nimic in plus fata de lista formala impusa de Bucuresti, si si pe aia au golit-o de continut si la intrebari au raspuns sec si acru. Ca sa se razbune. Si eu ii inteleg absolut perfect.

   Am avut si eu experiente similare. Am in minte un exemplu de acum cativa ani, cand la o reuniune internationala Bucurestenii au incercat sa impuna tot cum vroiau ei (si vroiau numai aiurea, balcanic), iar iesenii implicati mi-ai spus ca s-au enervat teribil, numa' nu i-au aruncat pe geam pe Bucuresteni (se vedea in ochii lor si in modul in care incercau sa ramana calmi). Si pana la urma nu au reusit sa impuna Bucurestenii mare lucru, au fost obligati sa negocieze, si s-a facut cum au vrut iesenii. Pe undeva, partial, probabil si stiau (Bucurestenii) ca daca aflu eu, stiindu-ma gura mare, si fiindu-le cumva si frica-jena de mine, n-au vrut sa fie pusi pe fuga. Ar fi iesit scantei si se tineau scanteile dupa ei pana la Bucuresti.

   Bucurestenii au acest complex de inferioritate fata de Iasi (mai nou, la fel si fata de Cluj), iar raspunsul lor este sa faca pe sefii. Ca veni vorba, am vazut numai Timisoara si Iasi (unde a iesit ce a iesit); dar Clujul, de ce nu a facut parte din set cu Timisoara si Iasi ??? va spun eu: nu a vrut Bucurestiul, si inainte sa afle Clujul de treaba, bucurestenii au decis deja si au trims decizia unde aveau de trimis.

   Asa sta treaba cu administratia / toate institutiile Romaniei din Bucuresti.
   • 0 (2 voturi)    
    Bravo Iesenilor. Sunteti tari! (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 15:39)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

    L-ati dat tarii pe Tudorel Toader. Bomboana pe coliva!
    O fi tot razbunare contra bucurestenilor si a tarii intregi, care nu va apreciaza, sau doar atata puteti?

    Mai las-o jos cu basmele. Daca asa se trateaza un musafir, o sa tot aveti parte de musafiri pe masura ...
    Ati stat prea aproape de rusi, voi.
    • +1 (1 vot)    
     Vorbesti pe langa subiect. (Luni, 29 octombrie 2018, 9:32)

     Habermas [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

     care musafir, ba blegule?!
     In primul rand eu stiu de oaspeti, nu de musafiri. De musafiri stiu turcii din bucuresti.
     In al doilea rand, nu despre vizite de curtoazie au fost astea. Asa a inteles prostimea birocratiei de la Bucuresti, pentru ca sunt niste comunisti inapoiati. Ar fi trebuit sa fie despre PREGATIREA si POZITIONAREA (inclusiv ce doreste si cum vrea sa faca) Romania in timpul Presedintiei ... etc. Gata ti-ajunge cat ti-am raspuns. Mai informeaza-te si singur(a).
     • -1 (1 vot)    
      Habarnam in orasul soarelui! (Luni, 29 octombrie 2018, 11:59)

      Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

      Daca asta ai inteles ca e diferenta intre oaspete si musafir, n-ai decat sa-ti exprimi mai departe ostilitatea fata de musafiri si sa astepti oaspeti.
      Tocmai ca trebuia sa o priveasca in mod profesional, ca pe o reprezentare si nu sa-i lase sa va defineasca pe niste indivizi acriti.
      Stiu sigur ca nu sunt asa toti moldovenii dar daca tu sustii ca asa se trateaza subiectul te cam plasezi pe pozitia raului ... vezi ca in Vest se vede altfel (inclusiv Vestul Romaniei)
      • -1 (1 vot)    
       Ce-am spus eu si ce-ai inteles tu. (Luni, 29 octombrie 2018, 20:37)

       Habermas [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

       Clisee cat incape. Clisee peste clisee, si nu este loc de gandire.
  • -12 (14 voturi)    
   usr ro+ demos(cine-o fi?) (Vineri, 26 octombrie 2018, 18:37)

   deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui

   ai uitat sa te adaugi pe tine.Ai fi cireasa de pe tortul prostiei.
  • +7 (7 voturi)    
   in comuna primitiva mai degraba (Vineri, 26 octombrie 2018, 23:01)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui

   cu f multi imbecili cum spune un mare cunoscator.
  • -10 (12 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 26 octombrie 2018, 23:32)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui

   • +2 (2 voturi)    
    clasificare (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 20:04)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Pai daca toate partidele sunt de stanga, de unde altele de dreapta?!

    In Romania avem situatia bizara a impartirii cam asa:

    a) partide de foarte stanga
    b) partide de stanga radical-incurcate
    c) partide de la dreapta stangii
    d) partide de stanga usurel spre centru, cu bagare de seama


    ...si partidul maghiaro-stangist-sinusoid spre dreapta si invers
 • +8 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 octombrie 2018, 18:05)

  [anonim]

 • -6 (12 voturi)    
  Astia de la Bucuresti vorbesc de infotrip (Vineri, 26 octombrie 2018, 18:09)

  Habermas [utilizator]

  dar au organizat vizite turistice (si le-au impus, acolo unde au reusit). Is tampiti.
 • +9 (17 voturi)    
  neironic (Vineri, 26 octombrie 2018, 18:37)

  g01an [utilizator]

  neironic va spun ca au vazut Romania exact asa cum este. au vazut si cum suntem si de unde am plecat in Moldova si ce am vrea si ce putem sa devenim in Banat!

  la est ne-au vazut trecutul si ce inseamna inca pentru noi captivitate fata de est, mai ales ce s-ar fi ales de noi daca nu intram in UE, la vest au vazut directia in care vrem sa ne indreptam. au vazut si ce s-ar intampla daca acest proiect esueaza, au vazut si ca merita implementat.

  noi suntem romani, cu bune si cu rele. bine ati veni la noi!
  • +1 (15 voturi)    
   MA LASI CU BANATU'... (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 8:30)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui g01an

   Unde singurul Shopping Mall l-a construit un moldovean!
   Si nu uita ca in Timisoara, mai mult de 50% din populatie provine in special din MM si Moldova.
 • -12 (16 voturi)    
  Oh da, (Vineri, 26 octombrie 2018, 19:12)

  Incomod3 [utilizator]

  Se stie Vice e o somitate in domeniul presei si cei care scriu in Vice niste profesionisti sadea... Sincer, ca scribalau, mi-ar fi jena sa dau de banuit ca am vreo legatura cu fituica aia...
  • -8 (12 voturi)    
   Creme de la creme (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 3:53)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   Iti dai seama, jurnalisti de la VICE, cum sa se coboare ei de pe piedestal sa dea interviu la TVR?
 • +8 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 1:47)

  [anonim]

 • +2 (8 voturi)    
  "castele" (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 7:49)

  gpavel [utilizator]

  programul din iasi nu mi se pare incorect(poate trebuia sa viziteze si palatul culturii),dar vizitand centrul vechi al orasului, sigur a intrat in legatura cu cetatenii de aici(la fel manastirea trei ierarhi,din mijlocul orasului),dubios mi se par insistentele de a vizita "castelele"tiganesti,adica asa credea jurnalista ca ar caracteriza moldova?
 • -2 (6 voturi)    
  furculision.. (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 8:34)

  demaGOGU [utilizator]

  ...Irina lu' Costel, transformata miraculos in "frantzuzoaica din bordeaux" (sic) si-ar fi dorit cu siguranta o experienta neaosha, in Vasului probabil!, in amintirea vremurilor trecute.
 • +6 (8 voturi)    
  asa este (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 9:13)

  csan [utilizator]

  si pe vremea de dinainte de revolutie se faceau vizite numai acolo unde decidea partidul si erau insotiti de "ghizi de la centru".Nu faceau niciun pas in afara traseului stabilit. Astia de au fost la Iasi au vrut sa vada dincolo de gardul vopsit si nu au fost lasati de "intelectualii" de la ministerele psd-alde.
 • -2 (4 voturi)    
  Interes (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 14:45)

  Za [utilizator]

  Nu inteleg ce interese are HotNews sa publice asemenea articole ?
  • +1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 16:25)

   [anonim] i-a raspuns lui Za

 • +1 (5 voturi)    
  Ca la noi, la nimeni... (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 16:37)

  Cadillac [utilizator]

  Tiganiada: O parcela de pamant in afara lumii civilizate, unde "castelele cu turnulete" sunt obiective turistice.
 • -1 (3 voturi)    
  sa nu exageram (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 20:07)

  Dedalus [utilizator]

  Cred totusi ca e o exagerare. Daca s-au dus la biserici, ce vroiau, petrecere cu ganja?!

  Ca le-au cerut interviuri, da si? Ce-i cu asta, era mai bine daca ii uitau in fata cladirii?!

  Au fost niste scapari de organizare, dar sa nu exageram.

  Daca vrem sa vedem doar ce e rau, numai ce e rau vom vedea, oriunde am fi.
 • +2 (6 voturi)    
  Niciun comentariu nu mai are sens (Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 20:32)

  UpNext [utilizator]

  cand insasi jurnalista concluzioneaza: "grupul din Timișoara văzuse o cu totul altă Românie: s-au întâlnit cu primarul, au fost la un concert, au văzut Muzeul Comunismului, au avut timp să iasă în oraș, să vadă cum trăiesc tinerii, cum trăiesc localnicii. Noi, cu povestirile noastre din Iași, păream evadați din Coreea de Nord."

  Apar din ce in ce mai multe articole, incl. pe HN, care evidentiaza diferentele imense intre Transilvania/Banat si Moldova: mentalitate, calitate umana, nivel de dezvoltare etc. Aah, si moldovenii mai si insista in nestire, saracii, pentru autostrada Ungheni - Iasi - Tg. Mures. Hmmm....
  • 0 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 28 octombrie 2018, 8:50)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui UpNextAbonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by