Adevărul nerostit despre protocoale. Toți cei care denunță azi protocoalele de colaborare între diverse instituții din justiție și serviciile de informații au pus bazele acestui sistem sau chiar le-au semnat cu entuziasm atunci când au fost la putere. Guvernul Tăriceanu a adoptat un HG care prevedea încheierea de protocoale, Dragnea a semnat unul cât a fost la Ministerul Dezvoltării, iar Inspecția Judiciară – care azi verifică dosarele făcute pe bază de protocoale cu SRI – a încheiat și ea astfel de înțelegeri. De ce au făcut-o? De ce demonizează azi ceea ce au susținut în urmă cu un deceniu? Adevărul nespus și ocolit cu grijă astăzi este că protocoalele n-au fost conspirația nimănui. Ele reprezentau o simplă punere în practică a voinței statului român, care în 2005, cu doi ani înainte de integrarea în UE, se angaja să lupte cu toată forța împotriva corupției sistemice la nivel înalt, scrie Dan Tăpălagă pentru G4media.
Românii se cred superiori altor naţii şi nu ar accepta în familie sau ca vecini musulmani sau evrei. Românii se consideră superiori din punct de vedere cultural altor naţii şi afirmă că nu ar accepta musulmani sau evrei ca parte din familie. Concluzia se desprinde din cel mai recent studiu făcut de Pew Research Center, conform căruia trei sferturi din români resping căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Concret, 66% din români se cred superiori cultural altor naţii, ţara noastră fiind pe locul 3 la nivel european din această perspectivă, într-un top condus de Grecia şi Bulgaria. În ceea ce priveşte nivelul de toleranţă, doar 29% din români ar accepta ca din familia lor să facă parte un musulman sau un evreu, situaţia fiind similară în cazul vecinilor, pe care nu i-ar accepta daca ar fi musulmani sau evrei, potrivit Adevarul.
Românii aruncă 6.000 de tone de mâncare PE ZI. Soluţia găsită de câţiva tineri din Cluj. Potrivit unui studiu făcut de FoodWaste România, românii arunca 6.000 de tone de alimente pe zi. Pe primul loc se afla mâncarea gătită, fructele şi legumele. În aceste condiţii, ţara noastră se afla pe locul 9 în Europa la risipă alimentară. Iar românii sunt departe de a-şi tempera focul cumpărăturilor, spun specialiştii. În acest moment în România mai multe supermarketuri, hipermarketuri şi producători donează marfa aflată în prag de expirare. Aceasta ajunge acolo unde este nevoie. Gabriel Sescu, reprezentantul unei bănci de alimente: “Au produs, de exemplu dulciuri pentru Crăciun, produsele sunt în termen şi nu le mai consuma nimeni, şi devin un surplus şi soluţia este că imediat să doneze.” La această asociaţie din Cluj trăiesc 11 copii proveniţi din familii sărace. Ei au primit de la banca de alimente produse proaspete, potrivit Stirile ProTv.
Comuna care s-a umplut de copii după ce primarul a oferit case gratis. „Nu plătesc chirie aici, este cald şi toţi banii îi folosesc pentru copii“. n comuna botoşăneană Conceşti este implementat începând din 2016 un proiect unic în România. Pentru a salva localitatea de la îmbătrânire şi dispariţie prin depopulare, autorităţile locale au oferit gratuit case tuturor românilor dispuşi să se mute acolo. Condiţiile de bază au fost ca solicitanţii să aibă copii şi să fie muncitori. În prima fază, au fost oferite gratuit în jur de zece case în satul Conceşti, reşedinţa comunei. Au cerut rezidenţă sute de familii, dar s-a mers pe principiul, „primul venit, primul servit“. Aşa au ajuns să se mute în comuna nord-botoşăneană familii din judeţele Alba Iulia, Hunedoara, Iaşi sau Neamţ, potrivit Adevarul.
Ce joburi „de groază” ar accepta peste 50% dintre români pentru 10.000 de euro lunar. „Joburile de groază, cu birouri „bântuite” şi colegi precum White Walker, Hannibal Lecter, Zombie, Mumia sau Hulk, îi fac pe cei mai mulţi români să o ia la fugă fără să se uite în urmă, arată un sondaj de Halloween desfăşurat de BestJobs în rândul angajaţilor din România”, se arată în comunicat. Astfel, joburile care bagă în sperieţi mai mult de un sfert dintre respondenţi sunt cele de călău şi cel de manipulant de cadavre, urmate de cele de bocitoare (12,1%), agent vânzări de organe (8,9%) sau recuperator de înecaţi (7,3%). Alte meserii pe care românii nu le-ar face nici „morţi” sunt şi cea de gropar, vrăjitor sau vânător de fantome ori vrăjitoare, scrie Digi24.
”au ajuns să se mute în comuna nord-botoşăneană familii din judeţele Alba Iulia, Hunedoara, Iaşi sau Neamţ”
Județul Alba Iulia... păi atunci de ce nu și județul Piatra Neamț?