Patronul clubului NUBA, fiul primarului din Cornu, Alexandru Nanu este beneficiarul banilor pentru controversatul proiect de Centenar al Primăriei Sectorului 1. „Povestea centenar” este proiectul „cultural istoric” organizat de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, pentru care municipalitatea a alocat un buget de 578.707,50 lei, fără TVA. Cu aceşti bani, autorităţile locale au vrut să aducă în atenţia publică personalităţile marcante ale Primului Război Mondial prin postere plasate în zonele cele mai circulate din oraş. Banii au ajuns la S.C. Euromedia Group S.A., o firmă de publicitate cu sediul în Voluntari și controlată de Alexandru Nanu, fiul primarului din Cornu, fost șef vicepreședinte la TSD Prahova, amic cu Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, potrivit G4media.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Acordul Brexit - cronica unei catastrofe anunţate. Ceea ce s-a numit, înşelător, ”un deal”, în speţă un acord între Bruxelles şi Londra care să pună bazele unei retrageri organizate a britanicilor din Comunitate, de natură să nu facă rău prea mult nici unora nici altora, poate trece într-o lucrare de ficţiune drept orice doreşte romancierul. Dar cele aproape 600 de pagini ale documentului nu reprezintă, în realitate, un acord real. E, mai degrabă, un diktat mascat. Unul care, izvorând din ideologie şi angoase europene şi admis de premierul britanic din frică de divorţ, are menirea să usture şi să pedepsească ”perfidul Albion”, să-i destrame visul redobândirii suveranităţii şi să-i descurajeze definitiv pe potenţialii săi imitatori antiglobalişti de pe Bătrânul Continent, potrivit Deutsche Welle.

WSJ: Cel mai bun acord prost pe tema Brexit-ului. Acordul dnei May e groaznic dar este singurul. În cele din urmă, Theresa May a ajuns la un acord cu Bruxelles-ul în privinţa retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar asta ne readuce în minte ce spunea Winston Churchill despre democraţie - cea mai proastă formă de guvernământ, cu excepţia tuturor celorlalte. Dna May şi-a vândut planul în faţa recalcitrantului său cabinet în cursul unei şedinţe desfăşurate miercuri, care a durat cinci ore. Iar dacă planul ei supravieţuieşte veto-urilor din parlament, linia politică trasată va gestiona plecarea Marii Britanii din UE, cu o a doua rundă de tratative pe tema relaţiilor comerciale post-Brexit care ar urma să aibă loc ulterior, scrie Wall Street Journal, citat de Rador.

Firma sindicaliștilor de la metrou poate primi despăgubiri de peste 2 milioane lei de la Metrorex pentru spațiile comerciale din stații. Pregătiri de grevă generală. Bugetul rectificat pe 2018 al Metrorex ar putea include despăgubiri acordate firmei sindicaliștilor de la metroul bucureștean, Sindomet Servcom SRL, pentru spațiile comerciale din stații care vor intra în proprietatea Metrorex la finalul contractului de asociere dintre cele două entități, iar valoarea despăgubirilor poate depăși 2 milioane de lei. "Valoarea totală a despăgubirii juste și reale a Sindomet Servcom SRL este 2.132.715 lei", a declarat, pentru Profit.ro, directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, potrivit Profit.ro.

Același spital, secții răspândite în tot orașul. La Spitalul Județean Ploiești, pacienții sunt plimbați între secțiile unității, aflate la kilometri distanță unele de altele. O zi la Spitalul Judeţean de Urgență Ploiești, cel mai mare din Prahova, arată cam așa:– Bolnavi cu perfuzii sau sonde, adunaţi dimineaţa pe holul spitalului pentru a fi duşi, înainte de operaţie, la consult cardiologic, în alt capăt al orașului; – Pacienţi imobilizaţi, aşteptând şi câteva ore să fie duşi de la urgenţe la secţia de gastroenterologie sau TBC, la kilometri distanţă, pentru un examen de specialitate; Rude care stau și câte 12 ore pe o bancă aşteptând încă un consult pentru cei dragi, potrivit Libertatea.

Centrul de Investigaţii Media: După aproape 3 ani de la sentinţă, statul român nu a recuperat nici măcar costul expertizei de 800.000 de euro din dosarul Hidroelectrica. În total, sunt de recuperat 100 de milioane de euro. Statul român a recuperat doar 440 de mii de euro din prejudiciul uriaş de aproape 100 de milioane de euro din marele dosar Hidroelectrica, arată o investigaţie a Centrului de Investigaţii Media (CIM). Fiscul nu a recuperat până acum nici măcar cheltuielile statului cu instrumentarea acestui dosar. Numai expertiza, care a stabilit prejudiciul uriaş, a costat 800.000 de euro. Problema este că statul nu prea are de unde să recupereze banii furaţi,scrie G4media.ro.

Untold: încă 10.000 abonamente puse la vânzare, după ce au vândut 15.000 în 3 minute. Se vând și abonamente VIP. După ce ieri au vândut nu mai puțin de 10.000 de abonamente într-un singur minut, organizatorii celui mai mare festival din țară, Untold de la Cluj, anunță azi că pun în vânzare a doua rundă de abonamente, în total alte 10.000. A doua rundă de abonamente la Untold se pune în vânzare marțea viitoare, la ora 14. Costă 109 euro plus taxe și pot fi cumpărate doar de fanii care s-au preînregistrat pe site-ul festivalului. Tot de marți se pun în vânzare și abonamentele VIP, care costă 269 euro plus taxe, potrivit Actual de Cluj.