Inca de la primul cantat al cocosului, satenii din cele patru sate ale Snagovului (Ciofliceni, Ghermanesti, Tancabesti si Snagov) s-au trezit, au dat de mancare la vietatile din curte, si-au pus hainele bune si s-au pregatit sufleteste de referendum. Oamenii aveau de decis daca izlazul pe care au pascut decenii de-a randul vacile, oile si caii stramosilor, sa devina circuit de Formula 3 sau sa ramana ceea ce a fost.

Ca la fiecare referendum cu greutate, au fost si incidente de natura politica: viceprimarul Snagovului, PNL-ist inrait, s-a certat cu un consilier PD-L pana cand presedintele sectiei i-a dat afara pe amandoi. Esenta conflictului: urna mobila - ca de ce sa plece PNL-ul cu ea si sa ramana la sectie doar PD-L, de capul lui? Cum si acest incident a fost rezolvat, alegerile au intrat pe fagasul normal.

Primarul Snagovului, Apostol Musat, spune ca circuitul va aduce primariei 50 de miliar­de de lei vechi pe an, la care se adauga o taxa de drum, de 200 de miliarde lei vechi pentru primul an. In plus, acesta spune ca islazul statea degeaba, fiindca oamenii nu mai cresc animale. „Ca izlaz, nu este folo­sit, pentru ca efectivul de animale din Snagov a scazut drastic in ultimii ani, ajungand acum la 27 de vaci si 20 de oi. Preferam sa se construiasca aici un complex comercial si turistic, care sa creeze 3.000 de locuri de munca“, ne-a explicat Apostol.

Gandul