Filmul de prezentare a României realizat de Guvern cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri este plin de erori gramaticale şi conţine imagini din alte ţări, relatează Digi24.

HotNews.roFoto: Hotnews

În filmul de patru minute, proiectat la începutul şedinţei solemne de joi, din Sala Unirii de la Alba Iulia, Guvernul prezintă România ca fiind „grădina Maicii Domnului”, „ţara nemuritorului Dracula”, dar și „sălaş pentru ultimii lupi liberi din Europa” - un moment ilustrat cu imaginea unui lup liber, dar... dintr-o pădure din Norvegia.

Fotografia, realizată de un fotograf norvegian, poate fi cumpărată de pe site-ul Shutterstock cu un preţ care variază între 50 şi 169 euro, în funcţie de calitate.

Grâul din Rusia ilustrează momentul în care se vorbeşte despre „ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului”, mai remarcă Digi24. Imaginile pot fi cumpărate, de asemenea, de pe internet.

Clipul, care poartă pe el sigla Guvernului, se încheie cu mesajul „La mulţi ani România” - scris greşit. Cei care l-au realizat nu au pus virgulă înainte de numele ţării.

Clipul realizat de Guvernul Dăncilă: