Autobuzele noi din Capitală, marca Otokar, le dau mari bătăi de cap şoferilor de la Societatea de Transport Bucuresti (STB), relatează Digi24, arătând că, deși intrate în folosinţă de numai o zi, şoferii deja se plâng că ba nu pornesc motoarele, ba îngheaţă de frig în cabine sau că autobuzele noi nu respectă comenzile.

Otokar STBFoto: Hotnews

Problemele autobuzelor turceşti sunt subiectul principal de discuţie la fiecare capăt de linie, spune Digi24, prezentând unele conversații surprinse.

Public, şoferii au interdicţie de la conducerea STB să detalieze subiectul, însă unii sindicalişti sfidează directiva şi atrag atenţia în special asupra... mentenanţei noilor autobuze. În loc să fie asigurată de compania turcă vreme de opt ani, aşa cum a anunţat Primăria Capitalei în vară, defecţiunile sunt reparate de angajaţii STB.

„În condiţiile în care firma Otokar asigură mentenanţa, de ce sunt întreţinute de personalul STB, fost RATB? Sunt remediate de către salariaţii Societăţii de Transport Bucureşti”, spune Mihai Trancă, lider sindical STB.

Societatea de Transport București susţine că toate cele 30 de autobuze noi sunt funcționale, iar unele probleme semnalate în mediul online, precum temperatura din interior, sunt cauzate şi de şoferii care încă nu sunt familiarizați cu noile mijloace de transport.

La rândul lor, reprezentanții OTOKAR transmit, printr-un comunicat, că autobuzele sunt conforme cu documentaţia din procedura de atribuire şi îndeplinesc toate standardele europene şi internaţionale.