C. T. Popescu: Dăncilă l-a dat afară pe Iohannis. Prin participarea sa la şedinţele de Guvern, preşedintele Klaus Iohannis nu poate opri eventuala adoptare a ordonanţei privind aşa-numita "taxă pe lăcomie", este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Invitat la Jurnalul de Seară, editorialistul a comentat modul în care Viorica Dăncilă a reacţionat faţă de prezenţa şefului statului în Palatul Victoria. Cristian Tudor Popescu: „Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis. Iohannis a venit cu glas mare acolo, s-a aşezat şi a spus: , scrie Digi24.

ActualitateFoto: Colaj foto

Istorica gafă a lui Trump. Pe cât de frecvent şi de virulent s-a văzut criticat Donald Trump de la accesul său la preşedinţie, pe atât de rar au nimerit-o criticii săi. Dar decizia retragerii trupelor americane din Siria e o eroare istorică. Ce nu i s-a reproşat lui Trump, pe drept sau pe nedrept. Că ar fi xenofob, rasist şi antisemit, s-a spus, fără vreo probă realmente convingătoare, dar cu multe indicii contrazicând vădit aceste afirmaţii. Că va duce o politică falimentară. Or, economia SUA duduie. Că-l vor mânca pe pâine liderii altor puteri. Or, omul s-a impus destul de persuasiv în faţa unor şmecheri şi răufăcători politici cu oarecare greutate, ca şi a unor veterani iscusiţi ai politicii mondiale, de la preşedintele chinez şi sateliţii lui, la varii dregători europeni, scrie Deutsche Welle.

Revoluţionari amendaţi în Piaţa Universităţii. Poliţist: În '89 eram aproape nenăscut. Incident în Piața Universității din București, între poliţişti şi revoluționarii timișoreni veniți să-și comemoreze eroii morți la troița din centrul Capitalei. Autocarul lor a fost oprit de polițiști, care le-au interzis să parcheze pe zona hașurată din Piața Universității, locul unde parcau de fiecare dată atunci când veneau în Bucureşti pentru a depune coroane la acea troiță. Incidentul a avut loc joi, în 20 decembrie 2018, atunci când autocarul cu aproximativ 40 de revoluționari din Timișoara a încercat să oprească pe zona hașurată din Piața Universității, la troiță, pentru ca cei care au aprins scânteia Revoluției din 1989 să onoreze amintirea eroilor căzuți pentru libertate, scrie Digi24.

Timişoara, la 29 de ani după Revoluţie. Cum arată azi locurile unde, în 1989, s-a murit pentru libertate. 72 de oameni au murit şi 253 au fost răniţi prin împuşcare pe străzile Timişoarei, în perioada 17 - 22 decembrie 1989. În Piaţa Operei din Timişoara, acolo unde în urmă cu 29 de ani se murea pentru libertate, miroase azi a varză acră prăjită pe plită. A colaci kurtos şi a vin fiert. De pe treptele Catedralei spălate cu sânge în decembrie 1989 se termină suferinţa şi începe veselia târgului de Crăciun, Libertatea.

Ce soartă vor avea dosarele VIP-urilor eliberate din puşcării în numai câteva ore. Magistraţii de la Curtea Supremă au decis liberarea mai multor condamnaţi celebri care au solicitat suspendarea pedepsei. În condiţiile în care specialiştii în drept susţin că nu există motive pentru respingerea contestaţiilor în anulare, următorul pas este rejudecarea apelurilor. Aproximativ 20 de foşti miniştri, foşti parlamentari sau foşti directori din companii de stat au deschis procese în care cer anularea condamnării şi rejudecarea apelurilor. Cei mai mulţi cer şi suspendarea executării pedepselor, până la rejudecarea apelurilor, Adevărul.

Cine e ziaristul care laudă Clujul în The Economist: „Aici am văzut un optimism real despre viitorul orașului. În general cred că acesta nu e cazul în mare parte din restul României”. Articolul publicat de The Economist despre Cluj-Napoca – în ediția sa tipărită pentru întreaga Europă, cu atât mai mult – este jurnalistul Tim Judah, între altele autorul mai multor cărți despre zona Balcanilor și considerat, grație deceniilor în care a studiat această regiune, un expert în domeniu.Jurnalistula stat în Cluj-Napoca pentru a documenta un articol despre ceea ce, consideră el, e excepția într-o țară depopulată masiv: orașul reușește să atragă populație și se confruntă, chiar și așa, cu o criză a forței de muncă, potrivit Actual de Cluj.

Manuale greșite: Eratele de la manualele editurii unice au fost publicate. Manualele pline de greșeli realizate de editura unică a statului sunt “corectate” prin erate publicate separat de editura din subordinea Ministerului Educației. Din lista de erate lipsește cea pentru Manualul de Matematică de clasa a VI-a, unde Edupedu.ro a semnalat pe larg existența a numeroase exerciții fără înțeles, probleme care nu pot fi rezolvate, operații greșite sau date incomplete. Vezi în articol cum arată fișele după care elevii ar trebui să detecteze informațiile greșite din manualele școlare și să învețe corect, scrie Edupedu.