Semnalul a fost dat. Frontul va fi european de la 1 ianuarie. Preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE va fi un moment al adevărului de un calibru diferit de altele la care am asistat până acum. Liderul de facto al Guvernului de la Bucureşti dă semne că este interesat să transforme cele şase luni care urmează într-o fereastră de oportunitate. Dar nu pentru România, ca stat membru al Uniunii Europene, ci pentru acea grupare care, cu tot mai multă îndrăzneală, prezintă drept toxic şi "anti-naţional" acest statut, anunță Digi24.

Subiectele ZileiFoto: Hotnews

Tot mai multă cocaină în Germania: "Un tsunami din America de Sud". Agenţiile europene de securitate au confiscat anul acesta probabil o cantitate fără precedent de cocaină. Anchetatorii germani se tem că vor avea loc înfruntări violente pentru controlarea pieţei europene a drogurilor. Christian Hoppe conduce Departamentul de Combatere a Drogurilor din BKA. Cauza inundaţiei de cocaină, a spus el pentru televiziunea NDR, "constă îndeosebi în cantităţile foarte mari de producţie în state precum Columbia, Peru şi Bolivia". De menţionat este şi că, în zilele noastre, cocaina este produsă mai eficient, aşa încât dintr-o recoltă de coca se poate obţine mai multă cocaină faţă de acum câţiva ani, potrivit Deutsche Welle.

CEC a înregistrat primii doi participanți la referendumul consultativ din ziua alegerilor parlamentare, 24 februarie. La Chișinău, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor în calitate de participanți la referendumul consultativ care va avea loc concomitent cu alegerile parlamentare, pe 24 februarie, conform Radio Europa Liberă.

Culisele scandalului de la șefia Armatei: de ce a refuzat Iohannis propunerea PSD. Miza financiară de miliarde de euro. Președintele Klaus Iohannis a refuzat vineri să îl numească în funcția de șef al Statului Major General al Armatei pe generalul Dumitru Scarlat, propus de ministrul PSD al Apărării în locul generalului Nicolae Ciucă, al cărui mandat expiră la 31 decembrie, relatează G4Media.

Saga Obeliscului din Alba Iulia, construit în urmă cu aproape 100 de ani. Cum s-au adunat milioanele de lei necesare. Obeliscul de la Alba Iulia, dedicat eroilor Horea, Cloşca şi Crişan, are o istorie cu totul inedită. Lucrarea a costat de câteva ori mai mult decât a fost estimat iniţial, iar farul din vârf nu a mai fost montat niciodată. La 15 aprilie 1933, a fost cerut concursul prefectului şi al revizorului şcolar din Alba Iulia pentru perceperea de taxe benevole la serbările şcolare. Oamenii puteau dona oricât, fie chiar şi un leu. Câteva zile mai târziu, ministerul Muncii a instituit un timbru de 50 de bani şi o taxă de un leu pentru spectacole. Primăriile din Abrud, Sebeş şi Aiud au contribuit cu câte 5.000 de lei fiecare, iar cea din Alba Iulia cu 15.000 de lei, scrie Adevarul.

Terenurile Ikea, Băneasa Shopping Center, Ambasada SUA și notariatul Ioanei Băsescu au fost confiscate. Afaceristul Puiu Popoviciu, obligat să le restituie statului. Ce urmează. Terenurile unde au fost construite Ikea, Băneasa Shopping Center, unde funcționează în prezent Ambasada SUA și cabinetul notarial al Ioanei Băsescu au fost confiscate prin decizia de vineri a magistraților Curții de Apel București. Instanța a dispus confiscarea acestora de la magnatul Puiu Popoviciu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție și aflat în arest la domiciliu în Marea Britanie, relatează Libertatea.

Un spital din trei ar fi grav afectat în cazul unui cutremur puternic. Spitalele din România sunt un pericol pentru pacienţi şi pentru personalul medical! Una din trei unităţi medicare ar fi grav afectată, în cazul unui cutremur puternic anunță Digi24.