Ziarul Adevărul relatează că Mihaela Triculescu, proaspăt numită la şefia ANAF, are, în calitate de șef al Cabinetului propriu Individual de Insolvență (CII), zeci de procese pe rolul Tribunalului Dolj sau al Curţii de Apel Craiova în care se judecă cu Fiscul doljean.

Sediul ANAFFoto: Agerpres

Spre exemplu, menționează Adevărul, pe rolul Tribunalului Dolj se află nu mai puţin de 23 de procese în care CII Triculescu Mihaela este parte și în care partea adversă este DGRFP Dolj, Finanţele Publice Locale sau Registrul Comerţului.

De asemenea, pe rolul Curţii de Apel Craiova se află alte 5 procese, ultimul dintre ele fiind iniţiat, la 13 decembrie 2018 de către DGRFP CRAIOVA - AJFP DOLJ împotriva ROBELIA IMPEX SRL prin lichidator CII Triculescu Mihaela.

Numele noii șefe a ANAF apare însă şi în alte procese din ţară, nu numai din Dolj. Potrivit datelor de pe portal.just.ro, ea este parte în nu mai puţin de 96 de dosare, în care instanţa s-a pronunţat deja sau este în curs de judecare asupra cererilor formulate împotriva debitorilor pe care noua șefă a ANAF îi reprezintă sau pe care CII Mihaela Triculescu i-a chemat în judecată.

Adevărul remarcă astfel că, în majoritatea acestor procese, Triculescu trebuie să se judece cu reprezentanţi ai Fiscului local, ceea ce în situaţia de faţă, ca preşedinte al ANAF, ar putea fi catalogat drept conflict de interese.