Omul cu naveta a emigrat și are un mesaj pentru Liviu Dragnea. Bogdan Lungu, taximetrist din Galați, a avut, în urmă cu opt luni, o întâlnire față în față cu Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat. Discuția, care a durat mai bine de o oră, l-a convins pe Bogdan să emigreze. L-am găsit la New York și l-am întrebat care mai e treaba cu el, scrie Recorder.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Miza fără precedent a declanşării crizei la vârful Armatei. Bucureştiul tinde să devină o nucă tare pentru toți partenerii strategici ai României, iar câteva din episoadele la care asistăm în ultimele săptămâni au, din nefericire, o semnificaţie mult mai amplă decât am fi tentaţi să le acordăm la prima vedere. Şi ce poate fi mai elocvent pentru perspectivele care se anunţă la orizont decât faptul că în miezul ostilităţilor a fost plasată o instituţie fundamentală a sistemului de securitate naţională, scrie Digi24.

Opinie: R.I.P., UE? Nu există o dovadă mai mare a eșecului megaproiectului european decât preluarea de către un guvern precum cel al României de azi a președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene, este de părere Ovidiu Suciu. Pentru a conta la nivel mondial, economia unui asemenea bloc multinațional are nevoie de instrumente politice, are nevoie ca liderii naționali ai țărilor membre să se așeze la aceeași masă și să găsească poziții politice comune, unitare pe o serie întreagă de teme,, scrie Deutsche Welle.

Studenții acuză Guvernul și pe Liviu Dragnea. Studenții acuză Guvernul că nu și-a respectat angajamentele luate în fața tinerilor timpul campaniei electorale din 2016. Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a promis studenților o serie de creșteri bugetare, spune ANOSR. “Asumările financiare sunt cuantificabile, dar prin superficialitatea cu care se tratează încă multe probleme ale sistemului educațional românesc, ne punem inevitabil întrebarea: este educația o prioritate a statului român în momentul de față?”, spun reprezentanții Alianței Organizațiilor Studențești, scrie Edupedu.

De ce pleacă medicii? Anul acesta a început cu stângul pentru cei care au luat examenul de medic specialist din sesiunea octombrie-noiembrie 2018. În ultima zi din anul trecut au expirat contractele de rezidenţi. Vestea bună este că de acum pot profesa.Vestea proastă este că pot profesa peste hotare. În România nu sunt locuri la stat în marile oraşe. Aşa că mulţi dintre ei iau în considerare şi plecarea din ţară, scrie Digi24.

Armata europeană este o soluţie de securitate sau o afacere? Conceptul de Armată Europeană s-a extins în cea de a doua jumătate a anului 2018 ca urmare a criticilor aduse statelor europene de preşedintele SUA, cu ocazia Summit-ului NATO din vara anului trecut, din care rezulta lipsa de preocupare pentru a investi mai mult în forţele armate naţionale. Ca urmare, statele europene au alocat fonduri mai mari pentru achiziţionarea de echipamente noi ca şi pentru creşterea cantităţii şi valorii forţelor armate, scrie Monitorul Apărării.

Biserica Ortodoxă şi mărul ucrainean al discordiei. În Ortodoxie a izbucnit un conflict deschis. Moscova îl atacă pe Patriarhul Constantinopolului fiindcă a declarat independenţa Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Biserica răsăriteană este ameninţată de o scindare profundă, scrie Deutsche Welle.

Protest inedit al comercianţilor din Iași. Comercianţiii din complexul comercial eGros au tras ieri obloanele şi au protestat, nemulţumiţi de regulile stabilite de conducerea complexului. Chiar dacă lucrează acolo şi au închiriat spaţiu pentru afacerea lor, administratorul celui mai mare spaţiu comercial din Moldova nu-i lasă să-şi parcheze maşinile în parcarea complexului. Ba mai mult, chiriaşii spun că vor chirii mai mici pentru a se putea descurca, mai ales pe timpul iernii, când plătesc mai mult la utilităţi, scrie Ziarul de Iași.