Crima de la Mediaș și recursul compensatoriu țin prima pagina a presei interne. 14.402 deţinuţi au fost eliberaţi pe baza recursului compensatoriu. Dintre aceştia, 742 au revenit în puşcărie. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu-și asumă legea recursului compensatoriu, insistând că aceasta a fost inițiată în timpul guvernării Cioloș, adoptată de parlament și intrată în vigoare la scurt timp după ce el a devenit ministru. Mai mult, PSD susține că „autorul oribilei crime de la Mediaș nu a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu”. Numai că cea mai mare parte a presei nu vede lucrurile la fel ca partidul de guvernământ.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incredibil. Şi strigător la cer. Tudorel Toader n-a demisionat din funcţie nici după abominabila crimă din Mediaş, comisă de un ins eliberat prematur pe baza unei schimbări legislative girate de ministrul de justiţie, titrează Deutsche Welle. De ce a trebuit să moară un tânăr de 25 de ani, ucis la Mediaş de un recidivist? Din cauza cleptocraţiei reprezentate de Tudorel Toader. Care a fost şi trebuie calificat drept un ministru al injustiţiei. Căci şi-a petrecut partea leului din mandat forţând schimbări în magistratură, în codul penal, în codurile de procedură penală, în legislaţie şi penitenciare de natură să pună beţe în roate justiţiei româneşti. Şi să le uşureze viaţa răufăcătorilor. G4media.ro explică cum au scos PSD, ALDE și UDMR infractorii din pușcării prin modificarea în Parlament a legii recursului compensatoriu: Au redefinit condițiile necorespunzătoare și au introdus ca motive de eliberare mai rapidă igrasia sau lipsa temperaturii adecvate. Adevărul scrie despre cum vrea Opoziţia să combată liberarea criminalilor şi violatorilor. Cetăţeanul român, lipsit de apărare, a ajuns să trăiască terorizat şi captiv în propria-i viaţă, în propria-i ţară, în propriul oraş, în propria-i casă, înconjurat, încercuit, de tot felul de minţi sinistre, înarmate cu prostie, cu aroganţă, cu egoism, lovindu-l cu piciorul, cu bâta, cu cuţitul ori cu pulanul, scrie Marian Sultanoiu în Gândul.Curs de Guvernare vorbește despre un val de inițiative împotriva recursului compensatoriu.

Subiecte bune de citit:

De ce aproape nimeni nu foloseşte Terminalul Multimodal Străuleşti. Şoferii consideră parcarea PREA SCUMPĂ: 1 leu/oră. Nici măcar 20 de şoferi pe zi nu folosesc Terminalul Multimodal Străuleşti, pentru a cărui construcţie Metrorex a cheltuit peste 400 de milioane de lei de la bugetul de stat. Reprezentanţii regiei dau vina pe români, cărora li se pare scump 1 leu pe oră pentru a-şi lăsa autoturismele în parcarea de 660 de locuri, însă nici pe străduţele din zonă nu se pot vedea prea multe maşini, ceea ce conduce mai degrabă la ideea că studiul de fezabilitate al proiectului - dacă a existat - a plecat de la premize eronate, potrivit Gandul.

Reportaj FAZ despre cartierul Burnt Oak, Mica Românie din Londra. În Regatul Unit un Brexit dur devine tot mai probabil. Acesta i-ar afecta pe lângă economia britanică mai ales pe imigranții din Europa de Est. În vizită la Burnt Oak, o bucată de Românie în mijlocul Londrei, se arată într-un reportaj publicat pe 13 ianuarie de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Direct la gară se vând, într-un mic magazin, „covrigi“, produse din aluat. Nu departe există un notariat și un contabil care s-au specializat în tranzacții și afaceri cu întreprinderi românești. Tot aici se pot găsi frizeri români, supermarket cu produse românești, restaurante și brutării, potrivit G4media.ro.

Infractor în România, preot în Statele Unite. „Îi dădeam 3.000 de dolari salariu în fiecare lună de la parohie”. Credincioşii unei parohii româneşti din California, Statele Unite, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România. Între timp, bărbatul a dispărut din nou. Iulian Vasile Ilie (37 de ani) are o poveste de viaţă ieşită din comun. În România el a făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în vânzarea de mansarde construite ilegal, cu deficienţe sau chiar neconstruite în câteva judeţe din Moldova (Iaşi, Bacău) şi Bucureşti, potrivit Adevarul.

După 12 ani de București, m-am mutat în Brașov în urmă cu 5 ani. Vara trecută am descoperit că în oraș pute, la propriu. M-am mutat în Brașov în urmă cu 5 ani, după 12 de București. Eram îndrăgostită încă de mică de imaginea unui oraș perfect, cu oameni minunați și cu o administrație pe care eu am văzut-o ani buni ideală. La fel ca într-o relație de amor, în care dragostea oarbă nu te lasă să vezi defectele partenerului încă de la început, am susținut sus și tare până de curând că Brașovul este orașul ideal în care să trăiești, să înflorești, ca merii, ca perii. Asta până când a început să „lase ridicat capacul de la toaletă.”, scrie Mădălina Lungu în Repubica.

Cum poţi ajunge soldat profesionist în Armata Română. Condiţia de studii, mai permisivă decât în multe alte meserii. Prima condiţie impusă este să ai cetăţenia română şi domiciliul stabil în România. Trebuie să fii apt din punct de vedere medical, să ai între 18 ani (împliniţi la data începerii programului de instruire) şi 50 ani (împliniţi până la data primului contract de angajare) şi să fi absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu, potrivit Adevarul.

Credincioşii unei parohii româneşti din California, Statele Unite, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România. Între timp, bărbatul a dispărut din nou.

Citeste mai mult: adev.ro/plc2fz

Credincioşii unei parohii româneşti din California, Statele Unite, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România. Între timp, bărbatul a dispărut din nou.

Citeste mai mult: adev.ro/plc2fz