Subiectele zilei: E și mai clar pe cine mizează Rusia în România; Tovarășul procuror Tudorel Toader în arhivele Partidului Comunist
Tovarășul procuror Tudorel Toader în arhivele Partidului Comunist. G4Media, a dezvăluit informații despre trecutul Ministrului Justiției, Tudorel Toader, mai exact, despre activitatea acestuia în rândul fostelor structuri comuniste. Documentul arată că pe linie politică Tudorel Toader nu a fost un simplu membru de Partid ci a deținut poziții importante în aparatul UTC și PCR. A ocupat atât funcția de secretar al Biroului Organizației de Bază al UTC la Liceul „Unirea” din Focșani (1975-1979) cât și pe cea de secretar al Biroului Organizației de Bază al Asociației Studenților Comuniști de la Facultatea de Drept din Iași (1982-1986). A devenit membru cu drepturi depline în PCR în noiembrie 1984. La 18.01.1985 Comitetul Municipal Iași al Partidului Comunist Român îi eliberează carnetul de membru nr. 3705174.
Bun de citit:
Avertisment german: Guvernul României conduce pe contrasens. Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag: „În România, legislația se modifică pentru protecția unor politicieni corupți. Aceasta nu mai este o democrație”. „Vă doresc ca doamna Kövesi să vă facă și dumneavoastră ceea ce ne-a făcut nouă”, le-a spus ministrul român al Justiției Tudorel Toader parlamentarilor germani membri ai Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Federal, probabil enervat de insistența cu care deputații, reprezentanți ai tuturor partidelor din Bundestag, așteptau argumente pentru refuzul Bucureștiului de a susține un candidat român pentru funcția de șef al Parchetului European, scrie Deutsche Welle.
“Măreţia dreptului” - tocată mărunt, cu ciocănelul. Când, în noiembrie anul trecut, pe un cunoscut personaj Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, după ce Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 7 ani, n-am putut decât să constat că distanţa noastră de civilizaţia judiciară a Europei e ca de la 7 ani la achitare. Judecătorii recidivează acum, în cazul altor două personaje. Primul, condamnat la patru ani cu suspendare, primeşte nouă ani cu executare, iar al doilea, achitat într-o instanţă, primeşte în alta 5 ani, scrie Gândul.
Banii sau votul! Cum am ajuns în această situație care amintește atât de crunt de anii `80 sub Ceaușești, cu deosebirea că mai putem, încă, vota liber? În toate scrutinele post `89 a existat o masă constantă de alegători care au votat cu burta și buzunarul, nu cu creierul sau inima. Mituiți fie cu ulei, zahăr, făină, mici și bere, fie cu promisiuni de mărire a salariilor și pensiilor, au contribuit întotdeauna semnificativ la ce a fost mai rău în rezultatul alegerilor, scrie Republica.ro.
Testarea profesorilor din 10 în 10 ani? Recent, doamna ministru Ecaterina Andronescu a anunțat că vom avea prevăzută în legea educației o testare a profesorilor care să se desfășoare o dată la fiecare zece ani pentru că, spune dânsa, a găsit această practică în sistemul japonez de educație și i s-a părut că ar fi utilă și la noi, scrie Edupedu.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Daca tot e dovedita existenta influentei ruse la nivel inalt in Romania, de ce nu se instituie lege martiala si armata sa faca curat?