Presedintele Clubului Parlamentarilor, deputatul PC Corneliu Ciontu, este decis sa mearga, in fruntea unei delegatii parlamentare, la Patriarhie, sa poarte o discutie imobiliara cu Preafericitul Daniel. Concret, Ciontu vrea sa il convinga pe Parintele Patriarh sa accepte relocarea unei parti din terenul atribuit pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului, ca sa-si salveze parlamentarii terenul de tenis cu nocturna.

S-o fi pus piatra de temelie a maretului salas de cult, dar dl. Ciontu mai trage nadejde ca acesta va fi construit in alta parte. „A aparut povestea asta cu Catedrala Mantuirii Neamului si noi trebuie sa discutam cu cei de la Catedrala. O sa mergem intr-o audienta la Patriarh, cu alti colegi parlamentari.

Eu as zice ca, pe aceeasi suprafata pe care detinem noi terenurile, sa se mute ei mai incolo. Oricum, acolo unde sunt terenurile nu se poate construi nimic! Sunt canale, circuite de fibra optice s.a.m.d. Si-atunci, singurul lucru care se poate face este parcare pentru Catedrala.

Sau, daca nu vor, conform legii, cine desfiinteaza o baza sportiva e obligat sa faca alta.Ceea ce ar fi mai complicat. Auditul pentru ceea ce am investit acolo a iesit de cateva miliarde de lei vechi (208.000 euro – n.r.). Cu totul: constructiile, imprejmuirile, stalpii, instalatia de nocturna... Am iesit mai ieftin, ca s-au facut asa... cu inima. Sunt pasionati ai tenisului. De pilda, eu am un prieten care a adus stalpii.

Borbely Laszlo s-a ocupat de nocturna. Domnul doctor Ciocalteu a adus 3 filee si stalpii de sustinere. Nu cred ca cei de la Catedrala isi permit aceasta suma. Mai ales ca acum nu stiu de unde sa adune bani, ca sa inceapa constructia. Dar, daca dansii tin mortis, atunci, deasupra garajelor noastre, unde era inainte Stadionul Republicii, se poate reamenaja... Dar, repet, timp, bani, pierzi fundatiile, nu-i pacat sa le lasi acolo?!”, se mira deputatul conservator.

Gandul