Kovesi, Parchetul European, CE, Ghiță și Udrea. Comisia Europeană (CE) urmăreşte îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecţie a procurorului şef european şi transmite că este esenţial ca toţi candidaţii, selectaţi de o comisie independentă, să fie trataţi corect în cursul acestui proces, a declarat un purtător de cuvânt al CE legat de citarea fostei şefe a DNA pentru audieri la Parchet în calitate de suspect. Adevărul se întreabă cât de afectată este candidatura lui Kövesi la şefia Parchetului European de acuzaţiile Secţiei speciale pentru magistraţi. G4media.ro dezvăluie că președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german și un bun cunoscător al situației din România, Gunther Krichbaum, îi cere lui Frans Timmermans declanșarea ”opțiunii nucleare” împotriva României. ”Ce alți pași viitori în direcția demontării statului de drept se mai așteaptă din partea Guvernului României până când Comisia va declanșa procedura pentru activarea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene?”, spune Krichbaum. Și Deutsche Welle scrie despre ”Şicanarea Laurei Codruţa Kövesi”. Deşi mai vizibilă decât altele, de pildă a Cristinei Tarcea de la ICCJ, şicanarea Laurei Codruţa Kövesi nu e un fenomen izolat, ci un simptom dintr-o serie, semnalând retransformarea României în stat totalitar, apreciază Petre Iancu. „Problema e că dacă Laurei Codruța Kovesi i se dă control judiciar, cu interdicție de părăsire a țării, nu mai vorbesc de posibilitatea să fie, de pildă, arestată pentru 30 de zile, mâine, că se poate și asta, dacă se întâmplă asta ne găsim înainte de 22 decembrie 1989”, a subliniat Cristian Tudor Popescu. Antena 3 a avut-o invitată prin telefon pe Elena Udrea care ”a dezvăluit” că i-a făcut cadouri Laurei Codruța Kovesi și că aceasta mai primea cadouri și de la alți politicieni pe care îi ancheta apoi.

ActualitateFoto: Colaj foto

Iar dacă discuția a devenit prea apăsătoare, să apelăm la umor, unde TNR trage concluzia: ”10 lucruri despre războiul dintre PSD şi Codruţa” :)

Nicolae Aurariu scrie în Contributors.ro. despre OUG 114 – Fundamentare si aplicare in stil balcanic sau cat de smecheri suntem noi, iar Vasile Ersek vă propune o discuție despre Schimbare climatică și schimbare socială. Mesopotamia, de pildă. Într-un nou studiu la care am contribuit împreuna cu colegii mei de la Oxford, Universitatea din Groningen, Universitatea din Cape Town și Serviciul Geologic Iranian utilizăm schimbările în compozitia chimică a stalagmitelor din această peșteră pentru a face legătura dintre prăbușirea Imperiului Akkadian și schimbările climatice cu mai bine de 4000 de ani în urmă.

Jürgen Trittin scrie în Deutsche Welle că Europa nu are voie să permită ca politica ei energetică să fie dictată din afară Critica dură a SUA față de Nord Stream 2 este puțin credibilă. Washingtonul este interesat în primul rând de propriile sale interese economice, crede fostul ministru german al Mediului, ecologistul Jürgen Trittin.

Cum se adaptează generaţia Z la piaţa muncii. Adevărul scrie despre ce aşteptări au tinerii care urmează să plătească pensiile ultimelor generaţii născute în comunism. Prea puţin interesaţi de partea financiară, pragmatici şi dependenţi de tehnologie, pe măsură ce tinerii din generaţia Z, cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, se angajează, companiile vor fi nevoite să se adapteze standardelor şi valorilor acestora.