Scandalul din jurul lui Kovesi este departe de a fi stins. ​Curtea Europeană de Drepturilor Omului (CEDO) întreabă Guvernul român dacă Laura Kovesi a avut posibilitatea să conteste în instanțele naționale decizia de demitere a sa din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al viitoarei Comisii Europene,Frans Timmermans, a lăudat luni activitatea Laurei Codruţa Kovesi, care candidează pentru funcţia de procuror-şef european, şi a avertizat că „nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupţi care au fost condamnaţi în justiţie” în România. Nici PSD cu Tudorel Toader nu stau cu mâinile în sân. Tudorel Toader pregăteşte o ordonanţă care scoate Secţia pentru investigarea magistraţilor de sub autoritatea procurorului general, dezvăluie Adevărul. Prin această modificare, avizul pentru şefii de parchete nu-l mai dă secţia de procurori a CSM, cum e în prezent, ci Plenul CSM (deşi una dintre ambiţiile noilor legi ale Justiţiei era să separe carierele de judecător şi procuror). O modificare similară însă nu-i vizează şi pe judecători, pentru care avizul îl dă în continuare secţia de judecători.acestea, 30 de diplome au ajuns la titulari și nouă nu au mai apucat să fie ridicate. Explicația este simplă, potrivit surselor G4media: plenul CSM este pro-PSD, dominat de șefa CSM, Lia Savonea, în vreme ce Secția pentru procurori, nu. Prin urmare, Tudorel vrea să elimine Secția pentru procurori, deși filozofia noilor legi ale Justiției promovate de PSD-ALDE era tocmai să separe cariera judecătorilor de cea a procurorilor.

ActualitateFoto: Colaj foto

Libertatea scrie despre cum s-a făcut de râs justiția din România și prezintă imaginile complete ale perchezițiilor DIICOT din Țăndărei, 2010: elicoptere, 120 polițiști, 200 jandarmi, oameni ridicați din pat, bani și AK-47 confiscate. Finalul: toți interlopii au scăpat în primă instanță. În acțiunea coordonată de DIICOT, oamenii legii au reținut 17 persoane din cele 40 căutate. 26 de polițiști englezi și 2 analiști Europol au însoțit, în 2010, autoritățile din România.

Vice dezvăluiecum a produs Universitatea de Construcții din București 30 de ingineri cu diplome false. Un audit intern de la finalul anului trecut, cerut de conducerea UTCB la Facultatea de Geodezie, una dintre cele șapte ale universității, a scos la iveală că 39 de diplome au fost eliberate pe baza unor situații școlare false, fără ca titularii să fi dat examenul de licență, să fi urmat integral cursurile sau să fi promovat toate examenele de sfârșit de an.

Adevărul a stat de vorbă cu mama care a demascat practica „plicului pentru educatoare“ îşi ia copilul şi pleacă în Anglia: „Să nu vă mai văitaţi că vreţi o ţară ca afară!“. Mihaela Petrescu spune că, după ce „şi-a pus în cap“ părinţii şi cadrele didactice de la Căsuţa Poveştilor, a fost nevoită să-şi mute copilul la altă grădiniţă de stat. Femeia afirmă că a înşirat în cererea de mutare inclusiv motivele pentru care a solicitat transferul copilului. Fetiţa n-a fost însă primită la altă grădiniţă, motivul invocat fiind că nu mai sunt locuri.

Puteri sporite pentru inspectorii Antifraudă care fac controlul: în viitor ar putea dispune și măsurile asigurătorii, scrie Profit.ro. "În viitor, ne dorim ca inspectorii Antifraudă să aplice și măsurile asigurătorii, de așa manieră încât să putem să ne asigurăm creanțele estimate", a spus vicepresedintele ANAF. Curs de Guvernare ne cere să fim atenți la eficienţa energetică! România s-a evidenţiat din nou în mod negativ la nivelul UE, ca fiind ţara cu cea mai mare creştere a consumului primar de energie, fără ca să fie şi ţara cu cea mai mare creştere a consumului final de energie la nivelul Uniunii (cu excepţia puţin relevantă a statului minuscul Malta).