În timp ce mii de oameni manifestau duminică seară, în fața Palatului Victoria, pentru independența justiției, pe clădirea Guvernului trona proiecția luminoasă a unui lup dacic, logoul României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene. Paradoxul - scrie Recorder.ro - e că banii pentru proiecție merg către o firmă controlată de Sebastian Ghiță, un personaj fugit din țară pentru a scăpa de justiție și pe care statul român nu pare preocupat să-l repatrieze, dar e preocupat să-i alimenteze afacerile.

Protest Piata VictorieiFoto: Hotnews

Potrivit Recorder.ro, pentru a proiecta lupul dacic pe clădirea Guvernului, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat (RAPPS), care este proprietarul în acte al Palatului Victoria, a plătit 1.280.000 de lei (250.000 de euro) către firma 360 Revolution, contract atribuit prin procedură simplificată.

Această firmă, 360 Revolution, a fost înființată în anul 2007 de Sebastian Ghiță (51% de acțiuni). Dar problemele pe care acesta le-a avut în justiție nu par să afecteze activitatea firmei, remarcă jurnaliștii de la Recorder, menționând că în ultimul an 360 Revolution a luat tot mai multe contracte din bani publici, încasând peste 1 milion de lei numai de la Primăria Capitalei. De asemenea, a avut și un contract de 94.000 de lei cu Secretariatul General al Guvernului, pentru închirierea unor plasme.

Citește mai multe despre istoricul firmei lui Ghiță și contractul obținut pentru proiectarea lupului dacic pe sediul Guvernului, pe Recorder.ro