Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European. Fosta șefă a DNA a obținut 26 de voturi, urmată de candidatul Franței, Jean-François Bohnert (22 de voturi). PSD și Alde vorbesc de vot politic în PE. Același discurs îl are și Tudorel Toader. Am aflat și că Dragnea nu vrea ”don't speak english”. Am mai avut și o scenă penibilă cu Maria Grapini care numara voturile ca Pristanda.

ActualitateFoto: Colaj foto

Această doamnă s-a comportat că o țață cu mâinile în șolduri”, spune Cristian Tudor Popescu. Ea a debitat niște minciuni. Cum poți să spui, o țară întreagă a auzit-o, că nu Curtea Constituțională a destituit-o pe doamna Kovesi, ci președintele Iohannis.” Și Republica scrie despre „Fuga” doamnei Kovesi din lagărul românesc. Câteva exemple de schizoidie în tabăra patrioților români care au votat cu francezul. De fiecare dată când PSD-ul a mers pe burtă, a câștigat alegerile.Atunci când PSD a asmuțit patimile și a jucat cartea urii, a scos oamenii la vot și a pierdut. Azi PSD a călcat din nou pe greblă. Deutsche Welle scrie despre ”Kövesi, Europa, statul paralel şi statul agramat”. Șefilor de stat şi de guvern din UE le va fi imposibil să nu ţină seama de verdictul comisiilor de specialitate din PE şi să n-o valideze definitiv pe româncă în funcţia de procuror-şef european, fără să aplice atât Consiliului European şi, prin extensie, Comunităţii înseşi, cât şi unui for ca PE, ales prin votul liber al cetăţenilor europeni, deci credibilităţii UE, o lovitură cumplită. Dacă nu una de graţie, crede DW. ”Vești groaznice de ultimă oră pentru Kovesi” sau ”Scenariu de coșmar pentru Kovesi: Inculpată, judecată și fără calitatea de procuror”, titrează Antena 3. Și EVZ are o ”nucleară”: ”Ordin clar de la Berlin: O susțineți pe Kovesi!”

În final, vă propunem să citiți o corespondență HotNews.ro de la Bruxelles care explică ce urmează pentru Kovesi: Cei 3 ambasadori-cheie de care depinde soarta candidatei românce la şefia Parchetului European

Dragnea şi Şerban Nicolae vor ca BNR să aducă în România rezervele de aur ţinute în străinătate. Cei doi au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă Banca Naţională a României să păstreze în ţară 95% din rezervele de aur pe care le deţine. „Din rezerva constituită, Banca Națională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul oținerii de venituri prin tranzacționare și alte operațiuni specifice. Depozitele de aur constituite de BNR în străinătate nu pot depăși 5 % din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”. „Am fost acuzat că de ce ţin rezervele în străinătătate. De parcă le ţin eu, parcă sunt ale mele. Unde vreţi nene să le ţinem? Sunt rezerve internaţionale, credeţi că euro şi dolarii stau în beci la Banca Naţională? Stau în conturi”, a spus guvernatorul Mugur Isărescu, potrivit Adevărul. Și Cristian Tudor Popescuse întreabă de ce vrea Dragnea aurul României din Anglia. ”Probabil ca să nu pățească ce-a pățit Maduro – i-au blocat englezii conturile în aur ale Venezuelei când a început să tragă în populație...”, scrie CTP în Republica.

Bune de citit:

Efectul investigației Recorder:DNA s-a autosesizat și a deschis dosarul „Dumnezeul achizițiilor“. Serviciul Teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție s-a autosesizat și a deschis, săptămâna trecută, un dosar pentru abuz în serviciu în cazul afacerilor cu contracte PNDL derulate între primăriile din Constanța și firma Hercinic SRL.

Great News ne propune un subiect savuros despre miturile din viața noastră: Cum am ucis maimuța din poarta Ungariei și ne-am speriat de un ninja moldovean. Cineva ne spune o poveste pe care am judeca-o neverosimilă acum, dar care e atât de puternică încât ne încântă sau ne sperie. Ajungem să o spunem altcuiva, și tot așa. Tata mi-a povestit cel mai fabulos mit pe care l-am ascultat vreodată: despre un fotbalist român activ în anii ’30-’40, pe nume Bazil Marian. Acest Bazil Marian, care era atacant, avea porecla „Bombardierul”. Lovea mingea năprasnic. Și se spune că la un meci pe care România l-a susținut cu Ungaria la Budapesta ungurii au ajuns să aibă în poartă o maimuță. Și credeam...

Liceul cu 33 de centrale termice cumpărate cu bani de la bugetul local. Cu toate acestea, cel mai mult s-au folosit 12 dintre acestea, atunci când afară a fost ger . Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie, ne explică Digi 24. 1,5 milioane de lei fără TVA a costat întreaga investiţie de la Liceul de Marină. Conform specialiştilor centralele ar fi putut astfel cu uşuruinţă să încălzească nici mai mult nici mai puţin decât trei scări ale unui bloc cu zece etaje.