Se teme PSD de Kovesi? Florin Iordache, a vorbit la Digi24 despre candidatura fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, la funcția de șef al nou-înființatului Parchet European. Social-democrații o critică pe Kovesi, în timp ce europenii o laudă pentru rezultatele procurorilor anticorupție. „O femeie singură, singură, și de partea cealaltă o haită, dacă nu o hoardă, împotriva ei. Asta este imaginea, restul sunt amănunte”, a rezumat jurnalistul Cristian Tudor Popescu campania de denigrare dusă împotriva candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european. „Cineva care are multă putere n-a făcut nimic. Iohannis ar fi putut să trimită un mandat ambasadorului României la UE„.

subiecteFoto: Colaj foto

CSM a primit modificările la OUG 7. Cinci articole vor fi schimbate. Ordonanța lui Tudorel Toader a scos oamenii în stradă, a declanșat protestele magistraților și nu numai. Liga Studenților din universitatea la care ministrul Justiției este rector suspendat a lansat o campanie de recrutare inedită. “Tudorel Toader distruge sistemul de justiție. Dacă și tu crezi la fel, te așteptăm în ligastudenților”, scriu tinerii, pe pagina de Facebook a ligii. “Suntem solidari cu judecătorii şi procurorii din România şi cerem abrogarea OUG 7/2019. Ne-am săturat de modificările intempestive, mai ales din justiţie şi educaţie. Hai să dăm stabilitate ţării noastre! Vino în #ligastudentilor!”, au transmis ei. În semn de solidaritate cu magistrații, și actorul Marius Manole își încurajează colegii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva modificărilor din justiție. „Să le arătăm guvernanților că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat”.

Bun de citit:

Ce spun oamenii de rând despre protestele magistraților. Protestele magistraţilor s-au extins în nicio săptămână în mai bine de jumătate de ţară. Judecători şi procurori, din instanţe şi parchete, din 24 de judeţe, cer Guvernului să abroge celebra ordonanţă care modifică legile Justiţiei. "Cum vă afectează pe dumneavoastră faptul că ei îşi suspendă activitatea?", "Într-un fel le dau dreptate.", citează Digi24.

Principiile de viață a patru femei cu dizabilități, puse sub lumina reflectoarelor, într-un shooting inedit de modă. Patru tinere femei arată că viața cu dizabilități e altfel doar dacă îi lași pe alții să dicteze ce e normal. Ce înseamnă să fii Altfel într-o țară în care drepturile egale și susținerea celorlalți sunt doar cuvinte pe o hârtie? În România trăiesc 797.104 persoane cu dizabilități, 3,59% din populaţia țării. Alocația pentru un copil cu handicap cu vârsta între 3 şi 18 ani e de 200 de lei. Pentru educația lor, avem doar un profesor de sprijin la 150 de copii. Acesta este doar un context, scrie Libertatea.

Dezastrul financiar şi economic pesedist. Aş fi vrut de mărţişor să găsesc măcar o justificare plauzibilă ca să spun ceva de bine despre executivul României. N-am găsit. În schimb, trecând în revistă măsurile economice ale cleptocraţiei dragniote adoptate la îndemnurile unui ins condamnat provizoriu la opt ani de închisoare cu executare, avem toate motivele să ne-alarmăm. Chiar dacă nu suntem experţi, scrie Deutsche Welle.