Tudorel Toader a început să-și piardă sprijinul din partea PSD-ului și al aliaților săi. PSD l-a făcut de ruşine pe Tudorel Toader, dar nu-l dă jos. Tudorel Toader şi-a asumat în şedinţa Comitetului Executiv al PSD că Ministerul Justiţiei va veni cu un proiect de ordonanţă de urgenţă care să modifice Codul penal şi Codul de procedură penală. Mai exact, ordonanţa ar urma să pună în vigoare numai articolele din legislaţia penală care, în urma modificărilor operate de PSD în Parlament, au trecut de filtrul CCR. Articolele declarate neconstituţionale urmează să fie dezbătute în continuare în Legislativ, scrie Adevărul. Iordache i-a dat ultimatum ministrului Justiţiei. Discurs surprinzător la Parlament, unde fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache l-a criticat dur pe actualul ministru, Tudorel Toader. Acesta ar fi trecut peste voinţa Parlamentului în cazul separării carierii magistraţilor. Un alt reproş: nu s-a consultat cu actorii din justiţie înainte de a da ordonanţe de urgenţă. Luaţi exemplul premierului, i-a spus deputatul PSD ministrului, potrivit Digi24. Kelemen Hunor în schimb are alte planuri cu privire la moțiunea împotriva lui Tudorel Toader, acesta anunță că UDMR va vota împotriva lui Tudorel Toader la moțiunea simplă a opoziției.Sindicaliștii îi cer și ei demisia lui Tudorel Toader pentru subminarea sistemului penitenciar, titrează GreatNews. Conducerea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) susțin că raportul de activitate prezentat de Tudorel Toader, ministrul Justiției, este ”un autodenunț pentru incopetență”. Tudorel Toader ar fi dezinformat în autoevaluarea făcută publică ieri, la împlinirea a doi ani de mandat la conducerea Ministerului Justiției, mai scriu aceștia.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Magistrații nu mai au cale de întoarcere. Nu mai pot ceda. Dacă cedează se transformă în sclavi”, a avetizat Cristian Tudor Popescu într-o intervenție la postul Digi24.. Secția specială de investigare a magistraților este o reinventare a celebrei SIPA. „Cu ce se ocupa? Cu a le face magistraților dosare, ca să fie șantajați. Nu contează dosarele, contează potențialitatea. Fiecare magistrat stă cu sabia lui Damocles deasupra capului, oricând magistrații trebuie să știe că îi ia secția”, a explicat jurnalistul. Nu este suficient ca doar actorii sau doar filologii să protesteze față de punerea justiției sub control politic, ci mai multe categorii sociale ar trebui să se solidarizeze cu magistrații, a mai spus acesta, potrivit Republica.ro.

Bun de citit:

Director de spital românesc: „E atât de îndoctrinată şpaga în medicină, că dacă medicul refuză pacientul crede că moare“. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a vorbit într-o conferinţă de presă despre posibilităţile existente de a eradica şpaga din spitalele româneşti. Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, crede că primul pas în eradicarea şpăgii din spitale trebuie făcut chiar de către pacienţi, care ar trebui să nu mai fugă după medici cu plicuri cu bani, mai ales după cei tineri care nu ştiu să ia, scrie Adevărul.

Cum si de ce vrea regimul Dragnea sa ia puterea totala. "Spațiul public trebuie saturat cu modele pozitive, cu oameni deștepti, dar si curajoși si cinstiti, dispuși nu să-și abandoneze meseria ori cariera, ci sa facă din ele arme de lupta", afirma profesorul Ciprian Mihali. Ciprian Mihali avertizează asupra faptului ca regimul Dragnea a reușit să acapareze toată puterea și să pună resursele strategice ale țarii în mâinile câtorva oameni, "ceea ce este înspaimantator", se arată într-un interviu Ziare.com preluat de Deutsche Welle.

Nu puneți încă șampaniile la rece! Săptămâna trecută, joi, a fost dat publicității un nou sondaj de opinie publică efectuat de IMAS, la comanda postului de radio Europa FM. Datele oferite publicității sunt cum nu se poate mai încurajatoare pentru partidele din opoziția parlamentară ca și pentri susținătorii acesteia. PSD ar continua să scadă în opțiunile electoratului, PNL ar fi ajuns să-l egaleze, de o neașteptată creștere s-ar bucura partidul Pro România al d-lui Victor Ponta și nici noile partide anti-sistem, așa cum sunt foarte adesea numite USR și PLUS, acesta din urmă identificându-se pe mai departe cu fostului premier Dacian Cioloș, nu fac figură proastă. Mai îngrijorător e faptul, făcut cunoscut duminică seara la Realitatea tv, în conformitate cu care doar vreo 26% dintre românii cu drept de vot ar intenționa să se prezinte la viitoarele alegeri euro-parlamentare, scrie Mircea Morariu pentru contributors.ro.

Algeria – o altă "primăvară arabă"? Proteste în Algeria la început de martie. Decizia preşedintelui Bouteflika de candida pentru un nou mandat a condus la manifestaţii de protest fără precedent. Dacă, de regulă, algerienii asistau pasiv la evenimentele politice, de această dată tăcerea a fost întreruptă. Inhibiţiile dispar şi tot mai mulţi cetăţeni, de toate vârstele, ies în stradă. Manifestaţiile au avut loc în mai multe oraşe, reliefând existenţa unei coordonări între acţiuni. Totuşi, nu a fost relevat niciun control politic din partea opoziţiei, scrie Monitorul Apărării.

Diversiuni de şcoală veche. Mii de români au ieşit duminică în stradă împotriva cleptocraţiei. Magistraţii protestează. Actorii, la fel. În schimb, mare parte din presă, castrată, lipseşte de la apel. Oare de ce? Şi cum se pune de o diversiune azi? Ca un făcut, în România, ori de câte ori e criză ori bat la uşă alegeri, au loc specatculoase mişcări de trupe, unde te aştepţi mai puţin. De pildă în stradă. Ultima a devenit recent nu doar gazda unor manifestaţii fireşti împotriva cleptocraţiei care face de ruşine România, anihilându-i independenţa justiţiei, spre a arunca ţara din modernitate într-un tenebros sistem neofeudal, scrie Deutsche Welle.