Poveste din Digi: Ce a pățit un reporter după exclusivitatea Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu Jean Claude Juncker. O poveste cu premierul Viorica Dăncilă, cu șeful Comisiei Europene și cu un reporter care a sfârșit concediat după o exclusivitate care a făcut turul televiziunilor. O poveste din Digi 24. Publicitate Și cu explicație de antologie care i-a fost dată reporterului de către șefi. O găsiți la finalului articolului. Merită. O poveste care nu s-a întâmplat acum când sunt tot felul de acuzații că, brusc "Digi 24 a întors armele". Dar filmul de mai jos s-a întâmplat în septembrie 2018, scrie Pagina de Media.

ActualitateFoto: Colaj foto

Eurodeputatul care a stabilit comisia de negociere pentru Parchetul European. „Kovesi are prima şansă. Nu poate fi acceptat alt candidat“. Eurodeputatul PNL Marian-Jean Marinescu explică, într-un interviu pentru Adevărul, de ce Laura Codruţa Kovesi are prima şansă pentru şefia Parchetului European la negocierile dintre Parlamentul European şi Consiliul UE. „Comisia de negociere stabilită de Parlamentul European nu poate accepta alt candidat pentru şefia Parchetului“, susţine Marinescu. Sforile trase de Guvernul Dăncilă la Bruxelles în defavoarea Codurţei Kovesi pot avea efect ca imagine, dar credibilitatea celor din Guvern e foarte mică la Bruxelles. Orice piedică pusă de Guvernul Dăncilă va avea un efect invers până la urmă.

DW: Regimul Dragnea ucide drepturile şi libertăţile românilor. Mai nou, secţia specială de investigaţie a magistraţilor, creată de "Slugărel” în pofida avizelor negative ale Europei, ale UE, ale Comisiei de la Veneţia, ale Greco şi ale altor organisme, ca şi ale majorităţii magistraţilor români, a convocat-o pe Laura Kövesi la audieri. Ca un făcut, termenul convocării ei coincide cu ziua deciziei Parlamentului European cu privire la candidatura ei. În cauză e aşa-zisul ”dosar Ghiţă”. Acest dosar, foarte probabil ilegal, precum şi audierile nu mai puţin ilegale derulate în baza lui, au un scop politic vădit, fiind, ca atare, în răspăr cu independenţa justiţiei, cu principiile statului de drept şi cu interesele de integrare euro-atlantică ale românilor, scrie Deutsche Welle.

Câți bani va câștiga Kovesi dacă va ajunge procuror-șef al Parchetului UE. Dacă va fi selectată pentru și numită în funcție, Kovesi va câștiga aproape triplu față de ultima sa remunerație lunară primită în România în calitate de conducătoare a DNA, respectiv un salariu net relativ egal cu cel al guvernatorului BNR și al președintelui ASF din România. Concluzia este rezultatul calculelor estimative ale Profit.ro, realizate pe baza prevederilor legislației europene privind angajarea și salarizarea personalului instituțiilor UE, calculele pornind de la un salariu brut de bază situat între 16.460 și 17.870 euro pe lună.

Care sunt cele mai poluate oraşe din România în anul 2018. 22 de oraşe din România au fost incluse în raportul „Cele mai poluate oraşe din lume” realizat pe anul 2018, de platforma AirVisual, care colectează date în timp real. Iaşiul este cel mai poluat oraş din România, urmat de Cluj-Napoca, conform raportului disponibil pe AirVisual. Pe locul trei se află oraşul Braşov, iar Capitala este pe locul patru. Pe lista oraşelor cele mai poluate sunt incluse şi Ploiesti, Măgurele, Timişoara, Arad, Scheia şi Braniştea, dar şi oraşe precum Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Constanţa, potrivit Adevărul. România a fost dată în judecată, dar bucureștenii tot respiră un aer viciat. În noiembrie 2009, Comisia Europeană trimitea României prima scrisoare formală ce marca totodată începerea procedurii de infringement împotriva țării noastre cu privire la poluarea aerului. Deși a trecut un deceniu de atunci, lucrurile nu s-au schimbat în bine. Comisia Europeană estimează că, în fiecare an, 25.000 de români mor prematur din cauza poluării aerului, scrie Great News.

CTP, despre „hârtiuța” Vioricăi Dăncilă: Aproape că i-aș spune - „Doamnă, încercați să fiți o ființă umană măcar o dată, vorbiți din capul dvs. fără teama de a spune prostii”. Deci dânsa acum ne-a dat o asigurare cu care putem să cădem în cap, pentru că ne-a spus: „Domne, dacă citesc de pe hârtiuță nu spun prostii”. Nu. Dânsa spune cele mai mari prostii când silabisește de pe hârtiuță. Aproape că i-aș spune: stimată doamnă, încercați să fiți o ființă umană, măcar o dată. Încercați să vorbiți din capul dumneavoastră, așa cum puteți. Lăsați hârtiuța și spuneți ce credeți dumneavoastră, fără teama de a spune prostii. E mult mai important să spui ceea ce crezi, să spui ceea ce crezi cu adevărat, decât să reciți de pe o hârtie, spunând, evident, prostii. Pentru că prostiile... , scrie Republica.