Jacques Attali, unul dintre cei mai influenţi gânditori la nivel global: „Sistemul va exploda, suntem pe marginea unei mari crize economice“. Jacques Attali, un economist, scriitor şi sfătuitor al fostului preşedinte francez François Mitterrand cunoscut la nivel mondial, atrage atenţia că nu am depăşit cu bine criza datoriilor din 2008-2009 şi ne aflăm foarte aproape de repetarea ei. „Suntem în faţa unei urgenţe sociale“, afirmă el într-un interviu acordat la Bruxelles pentru „L’Echo“. Adept al dezvoltării pozitive, o îmbinare de politici ecologice şi sociale durabile, Jacques Attali denunţă în cotidianul belgian „o globalizare a pieţelor fără o globalizare a regulilor“ şi inegalităţile aduse de acest proces, potrivit Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

„Ușa de la secția de Oncologie este ca intrarea în Tărâmul din Narnia. Aici e altă realitate”.Alexandra Răureanu, tânăra care le aduce bucurie copiilor cu afecțiuni oncologice. Lucra într-o corporație și, din cauza unor simptome supărătoare, a ajuns la spitalul „Matei Balș” cu diagnosticul de sinuzită. A stat internată acolo o săptămână, iar într-o zi, în timp ce mergea spre automatul de cafea, a întâlnit un băiețel care avea capul complet bandajat. Imaginea acelui copil, care fusese operat de o tumoare la creier și ajunsese în spital după o infecție, nu i-a mai dat voie să își continue destinul ca și până atunci. Și-a dat demisia de la corporație și a hotărât să își pună viața în slujba celorlalți, scrie Republica.ro.

Vântul dictaturii adiind peste Bărăgan. Liviu Dragnea își continuă campania de restructurare a organizațiilor județene care au îndrăznit să-i conteste autoritatea. După Reșița și Slobozia, duminică a ajuns la Călărași, unde conducerea locală a PSD a fost decapitată în urmă cu două luni pentru că s-a aliat cu puciștii care i-au cerut să plece din fruntea partidului. Pentru a-l demite pe Ciprian Pandea de la șefia PSD Călărași, Dragnea a luat o hotărâre dură în Comitetul Executiv din decembrie 2018: a anulat alegerile județene din toamna anului trecut în care Pandea fusese votat, în unanimitate, în funcția de președinte al organizației. Reportaj Recorder.ro.

Săptămână decisivă pentru Brexit. Parlamentul de la Londra supune marţi din nou la vot înţelegerea de Brexit. Bruxellesul nu a livrat, aşa cum se spera, o formulă magică. Dacă Theresa May va pierde votul, Brexitul va fi probabil amânat. Se aşteaptă ca Theresa May să piardă şi votul de marţi. De partea ei se află moderaţii susţinători ai Brexit, câţiva pro-europeni favorabili unui compromis şi o mână de deputaţi laburişti din circumscripţii în care s-a votat masiv în favoarea Brexit. Dar nu se ştie câţi astfel de rebeli laburişti există şi nu este clar că aceştia ar putea salva înţelegerea între UE şi Theresa May. Împotriva acestei înţelegeri este majoritatea opoziţiei: şi Partidul Laburist, şi formaţiunea scoţiană SNP, noii Independenţi şi liberalii, scrie Deutsche Welle.

Ana Bogdan, arhitectul din PLUS: Românii nu au încredere unii într-alţii şi atunci nu ai cum să trăieşti într-un proiect de co-locuire. Hai să nu mai zic grup, ca să nu dea alte idei/ În vest, oamenii își doresc să fie chiriași, nu mai vor să fie proprietari. Oana Bogdan afirmă, într-un interviu pentru G4Media.ro, că ”a trăi în grup se referă la ceea ce se întâmplă deja în vest, unde oamenii au văzut deja reversul medaliei, ei au făcut o grămadă de greşeli pe care noi urmează să le facem”. Bogdan susține că, în calitate de arhitect, construiește un proiect de 70 de locuinţe pentru 70 de familii, în care proprietatea e gândită ”puțin diferit”, într-un sistem de co-locuire.

Mărturia amară a medicului din Galați agresat de un interlop: „Ţara asta se transformă încet-încet într-o hazna”. Medicul ginecolog Costache Botezatu a şters de Facebook postarea cu imaginile în care a fost agresat de un intelop din Galaţi, chiar în clinica privată la care lucrează. Motivul este uluitor: cei mai mulţi dintre cei care au postat l-au jignit pe medic şi l-au apărat pe agresor. În vârstă de 68 de ani, medicul şi-a exprimat public amărăciunea pentru faptul că societatea românească alege tot mai des să-i jignească şi să-i umilească pe oamenii educaţi şi, în acelaşi timp, să ridice în slăvi impostura şi proasta creştere., scrie digi24.ro.