Furia faţă de cel mai prost sistem de drumuri din Uniunea Europeană a generat un nou tip de protest în România, comentează agenţia de presă Bloomberg, relatând despre manifestațiile de vineri, citează Mediafax.

Protestul Romania vrea autostrazi #sieuFoto: Agerpres

Bloomberg notează că un om de afaceri din Suceava a organizat un protest pe 15 martie, timp de 15 minute, pentru a transmite Guvernului semnalul că frustrarea oamenilor este foarte răspândită.

Preşedintele Klaus Iohannis, care are frecvent dispute cu Guvernul, susţine protestele de vineri, la care s-au raliat şi unii primari care fac parte din partidul de guvernământ, observă Bloomberg.

"Demonstraţiile au devenit un lucru comun în ultimii ani, în contextul în care românii contestă eforturile Guvernului de a reduce sancţiunile pentru corupţie", comentează Bloomberg.

"Noi ne-am oferit să efectuăm un studiu de fezabilitate pentru autostrada Moldovei în actuala perioadă bugetară, pentru a putea demara lucrările în viitoarea perioadă bugetară, dar nu am primit niciun răspuns. Eu pot doar să susţin presiunile pe care cetăţenii le exercită asupra Guvernului, întrucât este vorba de o revendicare mai mult decât legitimă", a declarat Corinţa Creţu, comisarul UE pentru Politici Regionale.​