Motivul internării lui Liviu Dragnea: hernie de disc sau teama de condamnare? Liviu Dragnea are probleme de sănătate și a fost dus de urgență la spital sâmbătă. Cât de grava este starea sa de sănătate? PSD refuză să ofere răspunsuri. Ministrul Sănătății a spus că liderul PSD are încredere în sistemul medical românesc și rămâne internat la București. Dar nu a vrut să precizeze dacă Liviu Dragnea este internat într-un spital privat sau unul de stat. Singurele informaţii au fost furnizate, potrivit Știrile ProTv, de apropiații săi care au comunicat că Dragnea este internat într-o clinică privată. Duminică seara, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a dat câteva detalii despre starea lui de sănătate. „Ar fi vorba de o dublă hernie de disc, dar vor mai fi făcute investigaţii pentru un diagnostic concret şi pentru a se decide dacă este nevoie de operaţie. Durerile s-au acutizat în ultimele săptămâni. Medicii sunt puţini îngrijoraţi, dar sperăm să fie bine“. Toate gândurile de bine pentru Liviu Dragnea mai ales că luni ar trebui să se prezinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un nou termen în dosarul Bombonica, în care a primit 3 ani şi jumătate de închisoare în prima instanţă. Potrivit Adevărul, Filosoful Mihai Şora îi recomandă lui Liviu Dragnea un „corset“ special pentru durerile de spate din cauza cărora liderul PSD va „rata“ cel mai probabil audierea de luni de la instanţa supremă.

subiecteFoto: Colaj foto

Fake-news marca PSD. Deputatul PSD Aida Căruceru, fidelă lui Liviu Dragnea, a distribuit pe Facebook o poză în care Klaus Iohannis apare alături de mai mulţi turişti, printre care şi un bărbat cu barbă, făcând aluzie care ar fi Ştefan Mandachi. „#ŞîEi“, a scris Aida Căruceru pe Facebook. În realitate, bărbatul nu e Ştefan Mandachi. Suceveanul l-a găsit pe tânărul care îi seamănă izbitor și apare în poza cu președintele și a demontat într-o postare pe Facebook toată ipoteza deputatei PSD. „Ca să nu mai existe dubii, subliniez și eu ceea ce a spus astăzi realul bărbos din poza cu președintele: Îl cheamă Alin Radu și e din Pitești. N-avem nicio legătură.“, a scris tânărul. Legat de președinte și atribuțiile acestuia, de modul în care s-ar putea ocupa el de problema autostrăzilor scrie Moise Guran pe blogul său. „Se poate implica președintele în construcția de autostrăzi, sau aceasta este strict competența guvernului? Un răspuns simplu la această întrebare ar fi – dar ce, scrie undeva că se poate implica în reforma Educației? Nu! Și totuși, Iohannis este al doilea președinte care încearcă o strategie în acest domeniu, după Traian Băsescu. De ce ar sta lucrurile altfel în privința Infrastructurii, a Sănătății, sau a strategiei spațiale? Gestul președintelui Iohannis de a se solidariza cu mișcarea #Șîeu a fost utilă protestului, dar a fost unul la fel de populist ca cel al lui Dan Voiculescu sau al altor lipitori politice.„

Bun de citit:

„Din culisele cinematografiei“. De ce s-a răzbunat puterea comunistă pe „Un film cu o fată fermecătoare“. 16 martie 1966. Scenariul cu titlul „Un balonzaid spre singurătate“ scris de Radu Cosaşu, primeşte girul conducătorilor cinematografiei autohtone pentru a fi realizat în regia lui Lucian Bratu. Scenariul spune povestea unei tinere absolvente de liceu atrase de mirajul lumii filmului, care îşi doreşte mult să devină actriţă, scrie Adevarul.

Nu ajunge să ai doar autostrăzi. Iată pentru ce ar fi obligatoriu un nou #șîeu. Autostrăzile sunt acele investiții care au efect de antrenare clar. Ajută dezvoltarea. Fac parte din evoluția în bine a oricărei națiuni. Problema guvernului actual este că a decis să consume majoritatea resurselor financiare nu pentru investiții în infrastructură, ci pentru venituri, scrie Republica.

Terorismul nu face diferențe între oameni. Până în prezent, Occidentul a perceput terorismul în primul rând ca o opțiune a islamiștilor. Atacul de la Christchurch arată că islamofobia poate avea consecințe la fel de fatale, scrie Ines Pohl pentru Deutsche Welle.

Dosarul «Moscova 2» ne reamintește ce imens e Tezaurul României la valoarea de azi. Rușii ne-au sechestrat 10 miliarde $! Dosarul „Moscova 2” conţine un raport detaliat al guvernatorului BNR Alexandru Ottulescu adresat mareşalului Ion Antonescu pe 12 noiembrie 1941. Ei au evaluat la 515 miliarde de lei la nivelul lui 1941 Tezaurul de la Moscova, ceea ce înseamnă 10 miliarde de dolari azi, aproximativ 10% din datoria externă a României, potrivit Libertatea.