Regimul Dragnea trece Rubiconul cu şicanarea Laurei Kövesi. Ce loc şi-a rezervat regimul Dragnea în istoria României? Ce promit lozincile PSD şi ce viitor anunţă tratamentul aplicat Laurei Kövesi de hoţii ce strigă hoţii şi deplâng politizarea justiţiei în timp ce o politizează? Laura Codruţa Kovesi declară război sistemului şi are aliaţi importanţi: Comisia Europeană şi Parlamentul European! Anchetată sub control judiciar după o reclamaţie făcută de Sebastian Ghiţă, a contestat la Curtea Supremă restricţiile impuse de procurori. Instanţa supremă va judeca, miercuri, contestaţia depusă de fosta şefă DNA. Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat vineri că „este crucial ca toţi candidaţii, selectaţi de o comisie formată din specialişti independenţi, să fie trataţi corect pe parcursul acestei proceduri”. În legătură cu ultimele evenimente, Cristian Tudor Popescu spune că „justiția e pe un taler al balanței, pe celălalt sunt Dragnea și Tăriceanu„. Jurnalistul consideră că ținta ultimă a unor astfel de demersuri este, de fapt, timorarea celor care lucrează în domeniul judiciar.

subiecteFoto: Colaj foto

Planul Brexit și al treilea eșec. Care sunt scenariile posibile acum? Parlamentul britanic a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. Comisia Europeană s-a declarat dezamăgită de rezultatul votului din camera inferioară a legislativului de la Londra. Prin decizia regretabilă a deputaților britanici, după cum s-a exprimat purtătorul de cuvânt al CE, se va aplica amânarea Brexitului de pe 29 martie pe 12 aprilie, așa cum s-a convenit la ultimul summit de la Bruxelles de săptămâna trecută. Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a convocat vineri un summit la 10 aprilie, în urma respingerii acordului Brexitului în Camera Comunelor. În ziua în care Marea Britanie trebuia inițial să părăsească UE, mari grupuri de oameni au mărșăluit pe străzi și s-au adunat în fața Parlamentului, fluturând steaguri ale Regatului Unit și scandând „Ieșire înseamnă ieșire!”, în timp ce din difuzoarele amplasate în zonă răsuna melodia formației Queen „Bohemian Rhapsody”, cu faimoasele versuri „Mama Mia, let me go”. „Implicaţiile sunt grave”, a subliniat premierul britanic Theresa May. Însă nu doar un Brexit fără acord este pe masă, ci toate scenariile sunt posibile (vezi aici).

Bun de citit:

Sate fantomă de vânzare, la prețuri de apartament în București. Localnic: "Aş vrea să vină cineva să cumpere, ca să continue să aibă viaţă". Mediul rural din Spania este plin de astfel de sate abandonate precum Acorrada, care sunt scoase la vânzare după ce proprietarii le-au abandonat. Pentru guvernul premierului Pedro Sanchez, care a făcut din oprirea depopulării rurale o prioritate la venirea la putere anul trecut, astfel de eforturi pot pune capăt deşertificării rurale înainte de a deveni o criză teritorială., potrivit Stirile ProTv.

Chinezul “pericol pentru siguranța națională a României” Wang Yan a fost văzut din nou la Cupru Min, dar compania ascunde prezența lui! Chinezul Wang Yan, zis și Alexandru Ioan, zis și ”Senatorul” din stenogramele dosarului ”Shanghai”, e în echipa care negociază implicarea Chinei în exploatarea resurselor strategice din Apuseni, susțin surse din Cupru Min! Libertatea a întrebat compania statului român când a mai fost Wang Yan în exploatarea de la Abrud. Asta în condițiile în care compania Merlion, reprezentată de mafiotul Wang Yan, a cerut anul trecut acces la structura resurselor geologice din zonă. Cupru Min refuză să confirme sau să infirme implicarea lui Wang Yan.

1.500 de voluntari au plantat Pădurea Transilvania 5.0. „Este ceva extraordinar, pentru că nu i-am chemat să le dăm ceva, i-am chemat să îi punem la muncă. Au venit oameni din toată țara, a fost ca o sărbătoare”. În urmă cu 19 ani, când a organizat prima acțiune de împădurire, Alin Ușeriu, fondatorul Tășuleasa Social, a reușit cu greu să adune vreo 40 de voluntari. „Nu mai vorbisem niciodată în fața atâtor oameni și mi s-a pus un nod în gât. Am zis: No, hai, să plantăm. Și am avut nevoie de trei zile ca să plantăm un hectar”, povestește el. După aproape două decenii în care Alin Ușeriu i-a învățat pe oameni să le pese de natură, spiritul voluntariatului a prins rădăcini puternice în Transilvania, potrivit Republica.