Cazul disidentului Iulius Filip - Dela0.ro a discutat cu membri ai comisiei de liberări și cu disidenți închiși la Aiud: „O rotiță în angrenajul dictaturii: cazul procurorului Augustin Lazăr”

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 5 aprilie 2019, 18:59 Revista Presei | Subiectele Zilei


Scrisoarea disidentului Iulius Filip (sursa - Centrul de Consultanță Istorică)
Foto: Facebook
Publicația Dela0.ro i-a contactat pe doi dintre cei care au făcut parte, alături de Augustin Lazăr, din comisia pentru liberare a deținuților din Penitenciarul Aiud, respectiv Petru Silaghi și Marius Coldea Rusu, și a discutat cu mai mulți deținuți politici închiși la Aiud în anii 1980, în încercarea de a stabili care sunt faptele în acuzațiile aduse de o parte a presei procurorului general al României. Articolul, „O rotiță în angrenajul dictaturii: cazul procurorului Augustin Lazăr”, se încheie cu o scrisoare adresată în 1986 de disidentul Iulius Filip președintelui comisiei de liberare condiționată de la Penitenciarul Aiud, Augustin Lazăr, la o săptămână după ce comisia decisese pentru a doua oară că nu e cazul unei eliberări.

„Lazăr era un tânăr procuror criminalist în cadrul Procuraturii Alba, avea 29 de ani și toată viața profesională înainte – dar înaintea comisiei pe care o prezida la Aiud veneau și deținuți speciali, cu toată viața înapoia lor, oameni condamnați pentru infracțiuni politice, atitudini dușmănoase și propagandă împotriva orânduirii socialiste”, scrie Dela0.ro.

Procurorul general Augustin Lazăr a catalogat drept grosolănii declarațiile potrivit cărora procurorul deschidea sau închidea pe cineva într-un penitenciar, acesta fiind atributul judecătorului, precizând că regretă că drama disidentului Iulius Filip e folosită de cei ce vor să atace Justiția.

"Este o grosolănie să spui că procurorul închidea sau deschidea pe cineva în penitenciar, că modifica mandatul de executare a pedepsei, la care umbla doar judecătorul. Printre cele 50-60 de dosare, era posibil să fie și o persoană ca domnul Filip și condițiile erau verificate în același mod la toate persoanele, indiferent de ce condamnare aveau. Procurorul nu avea contact cu condamnatul din penitenciar, iar comisia era la grefa penitenciarului. Îmi exprim regretul pentru drama acestui om despre care acum am auzit, pe care nu l-am cunoscut. Se vede că a suferit nevinovat. El avea o condamnare dată de un tribunal militar și se afla la Aiud în executarea unei pedepse", a declarat miercuri Augustin Lazăr, potrivit Mediafax.

În 1985, din comisiei de liberare condiționată de la Aiud făceau parte Augustin Lazăr, comandantul penitenciarului, Vasile Rus, și Petru Silaghi (locțiitor pentru pază și regim).

Ziariștii Dela0.ro l-au contactat telefonic pe Silaghi, care a declarat:
 • „Augustin Lazăr ori e dus cu sorcova, ori se face că nu știe. Să spună adevărul!. Nu noi decideam. Dosarele ăstora (ale deținuților politici) nici nu erau la noi ca în cazul celorlați. Securitatea decidea. Dosarele lor erau la București. Noi comisia nu-i dezbăteam. Nouă numai ne băgau sub nas raportul. Lazăr se face că nu știe”.
Acesta a spus însă că nu dorește însă să discute la telefon, deoarece ar fi ascultat de serviciile secrete. Dela0.ro s-a deplasat la Aiud pentru a discuta personal cu Silaghi, dar acesta a refuzat.

În 1986, Silaghi a fost înlocuit în comisie de Marius Coldea Rusu, ofițer-educator în Penitenciarul Aiud.

Potrivit acestuia, de deținuții politici se ocupa direct ofițerul de informații din penitenciar, colonelul Lazăr de la Securitate (nu este vorba tot de Augustin Lazăr).

Potrivit lui Rusu, Comisia de liberări făcea „o verificare strict formală” în cazul deținuților politici, deoarece se știa că aceștia nu trebuie eliberați condiționat.

„Coldea Rusu recunoaște practic că această comisie de propuneri îndeplinea doar o formalitate în cazul deținuților politici, validând legal decizii luate în altă parte. Fapt știut și de Augustin Lazăr, susține el. Și asta pentru că procurorul trimis să prezideze comisia din penitenciar era subordonat prim-procurorului de la județ, care la rândul lui răspundea în fața aceluiași secretar de partid însărcinat cu problemele speciale. În cazul deținuților politici această comisie de propuneri nu era decât un paravan legal pentru abuzurile Securității”, scrie Dela0.ro.

Publicația citată a discutat și cu Radu Filipescu, fost condamnat politic la zece ani de închisoare, care a trecut și el prin Penitenciarul Aiud la mijlocul anilor 1980.

Potrivit lui Filipescu, cel care lua deciziile referitoare la regimul din penitenciar al deținuților politici era colonelul Lazăr de la Securitate.

Un alt deținut politic de la Aiud, Ion Ilie, a povestit pentru Dela0.ro că ei, politicii, nu ajungeau niciodată în fața acestei comisii.

Nicolae Lițoiu a fost condamnat, la rândul său, la 15 ani de închisoare. Lițoiu spune și el că toate lucrurile în cazul deținuților politici erau comandate direct de Securitate dar „procurorul președinte de comisie era o unealtă, o păpușă în mâinile Securității indiferent de numele său”.

Chiar și așa, spune Lițoiu, nu-l poate condamna pe Augustin Lazăr mai mult decât pe alții, angajați ai sistemului de forță care își îndeplineau fără crâcnire și fără remușcări sarcinile, notează Dela0.ro.

În finalul acestei documentări, Dela0.ro publică o scrisoare pe care disidentul Iulius Filip a trimis-o către „președintele comisiei de propuneri”, în vara anului 1986, la doar o săptămână de la momentul în care comisia prezidată de procurorul Lazăr decisese pentru a doua oară că nu e cazul unei eliberări.

Scrisoarea a fost publicată iniția de istoricul Dumitru Lăcătuș pe pagina de Facebook Centrul de consultanță istorică.

Iată mai jos câteva fragmente din această scrisoare, care poate fi citită integral aici.

„Scrisoare deschisă

Către președintele comisiei de propuneri

Frate române:

Am citit caracterizarea pe care mi-ați făcut-o și cunosc cine v-a pus la dispoziție materialul informativ. Reținerea cererii ptr. liberare condiționată mă obligă să întreb – de unde să mă liberez dacă am fost și sunt un om liber? Cînd o să citeșți aceste rînduri, o să ți se pară deplasată această poziție, dar am să adaug: aici este închisoarea cea mică dincolo de zidurile ei, închisoarea cea mare și atunci din nou fireasca întrebare – de unde să mă liberez? Oriunde pe teritoriul României sînt acasă și liber, mai ales pe aceste meleaguri ale Albei, centrul de Istorie bogat al Țării inima care pulsează în fiecare român cînd îi pronunță numele, leagăn veșnic pentru eroii neamului românesc, iar eu să fac cerere către aceștia să ne mai acorde o dată – Libertatea -. Cum sîntem în stare să profanăm mormintele și memoria lor dacă nu sîntem în stare să păstrăm ce ne-au lăsat? Unirea, Libertatea și Frăția. Dar cîte sacrificii: Blajul pașoptist, Iancu așteaptă, Horia și Doja plîng, Bobîlna este înșelată și ne întoarcem la Marea Unire…

(...)

Da frate române ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umeri tăi, să nu uiți că cei pe care-i serveșți iau mulți bani pe funcțiile lor, dar fi sigur că nu o să aibă parte de ei. Niciodată banii cistigati pe oasele și cadavrele fraților tăi nu pot avea decît mirosul durerii și nenorocirilor. Bunul Dumnezeu v-a face mare dreptate. De ce sînt în închisoare știi dar te-ai ostenit prea puțin ca oameni să nu fie torturați și schingiuiți deși era o atribuțiune care îți revenea”.

Disidentul Iulius Filip a fost arestat la 14 decembrie 1981 și condamnat la 8 ani închisoare pentru „propagandă împotriva orânduirii socialiste”, pedeapsă redusă apoi la 5 ani și 4 luni de închisoare, arată istoricul Dumitru Lăcătușu.

De ce a fost condamnat Iulius Filip:
 • în 26 ianuarie 1981, de ziua lui Nicolae Ceaușescu, a pus „în circuitul poștal” o „scrisoare anonimă cu conținut necorespunzător”.
 • În primăvara lui 1981 a solicitat emigrarea în America, prezentându-se în acest sens la ambasada americană din București.
 • Tot atunci, printr-o scrisoare adresată lui Lech Walesa, s-a „solidarizat” cu dizidenții polonezi și a cerut să fie acceptat ca membru al acestei organizații. În scrisoare a criticat politica regimului Ceaușescu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16587 vizualizari

 • +24 (60 voturi)    
  Cine crede ca in acei ani un procuror.... (Vineri, 5 aprilie 2019, 19:22)

  gigiN [utilizator]

  ...hotara eliberarea conditionata a unui detinut politic este,ca sa fiu politicos,naiv.Totul era o mascarada dirijata de Securitate si de pcr.Procurorii erau,cel mult,niste simple marionete.
  • -15 (53 voturi)    
   Unelte ... (Vineri, 5 aprilie 2019, 19:49)

   satanae [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   ale Securitatii. Despre asta este si vorba, de fapt. Nimeni nu a spus ca Lazar a hotarat, de capul lui, sa-l tina pe omul ala in puscarie, ci doar ca a aplicat o decizie luata in alta parte, si anume de Securitate. Si deciziile luate de Securitate erau aplicate de catre uneltele fidele ale acesteia, precum acest tinar procuror de atunci, care voia sa avanseze in cariera si, deci, voia sa se faca util. A avansat, asa cum isi dorea, si acum e procuror general al Romaniei. Cam cum i se pare chestia asta oricaruia care spune ca Securitatea a fost rea si regimul comunist, la fel? Si cu ce este mai bun omul asta decit oricare ofiter de Securitate implicat in caz, cu exceptia celor care l-au batut, cu mina lor, pe Filip? Pentru ca si ailalti nu decideau de capul lor, executau numai ordinele sefilor si ale partidului, nu puteau sa faca altfel, asa ca nici ei n-aveau nici o vina, nu?
   • +10 (30 voturi)    
    E o diferenta intre "unelte" (Vineri, 5 aprilie 2019, 23:36)

    n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui satanae

    La o minima inventarierere, avem:
    a. unelte de comanda si control, de supraveghere si avertizare, de analiza; prin puterea pe care o au, ies din rindul uneltelor, devin instrumente;
    b. unelte de forta, de descurajare; unelte brute, boante, dar eficiente si indispensabile;
    c. unelte cu pret, dispuse sa ofere "servicii" contra beneficii; aici e vorba de unelte cu resurse de imaginatie si initiativa proprii, care se implica fara scrupul pentru a-si obtine beneficiile;
    d. unelte zeloase, care se ofera declarat dezinteresat, "in sprijinul cauzei", nu au nevoie de o gratificare tangibila, dar tinjesc la o recunoastere din partea celor in slujba carora se ostenesc;
    e. unelte de circumstanta, chemate sa oficializeze ceva stabilit in alta parte; trateaza lucrurile birocratic si impersonal; nu fac abuz de putere, doar transmit puterea;

    Exista grade de rau si de abuz. Nu este acceptabila indistinctia in rau (si tu spui ca cel care bate are o vina distincta) pentru ca induce fatalism si cinism. Nu sintem ingeri, facem rau in diferite forme, iar tot ce putem face este sa ne indreptam greselile cu fapte bune. Mie, Augustin Lazar mi se pare a fi in ultima categorie (e. de mai sus). Nu cinismul si apetitul de putere pe care i le vezi tu fructificate la 33 de ani dupa l-au caracterizat atunci, in 1986, zic eu. Poate doar conformismul nechestionat cu un sistem de putere despotica asupra indivizilor, fie incarcerati, fie "liberi". Poate ca putem evalua si conformismul oricui, dar trebuie sa vedem si in ce fel societatea care strivea individul dadea vreo sansa de iesire din el.
    • -3 (11 voturi)    
     "nu prezinta garantia unei depline reeducari (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 11:35)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

     deci il mai trimit un an la voi sa-l mai reeducati putin.
     ce insemna "reeducarea" dizidentilor?
    • +3 (7 voturi)    
     Mie mi se pare, (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 13:56)

     Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

     cam la fel cum vă pronunțați și dumneavoastră, că în absența unei legi a lustrației instituită imediat după decembrie 1989, în absența aplicării punctului 8 din Proclamația de la Timișoara, societatea a căzut în capcana întinsă de vechiul, periculosul și răzbunătorul securist Dan Voiculescu și discută la nesfârșit temele propuse de acesta... Am citit cu atenție articolul acesta și consider că șchioapătă prin unele puncte... Cum ar fi credibilitatea care li se acordă celor doi procurori care au făcut parte din comisia asta incriminată... Securitatea a avut dosarele pe care se bazează analizele și verdictele CNSAS 12 (doisprezece) ani la dispoziție... A putut lucra nestingherită de nimic în această arhivă: a ars documente compromițătoare,le- a aruncat prin diferite gropi (groapa de la Berevoiești), a vândut documente unor ființe pentru șantaj, a păstrat documente pentru șantaj și câte și mai câte, căci necunoscute au rămas căile securității comuniste... Un exemplu personal: tatăl meu a fost urmărit timp de 35 de ani, percheziționat, terorizat pe la anchete la sediul din Beldiman în ultima perioadă a vieții... La CNSAS am primit trei dosărele... În primul erau câteva documente lipsite de importanță cu numele ofițerilor și al informatorilor securizat... În celelalte două, copii după documentele din primul... După atâta amar de timp în care i-au fost urmărite toate mișcările... Să judecăm acum un om conform unor acuzații aduse de un mare ticălos și de slugile lui, să se arunce anatema de către persoane care nu au trăit acele vremuri în care prea puțini români au avut curajul să protesteze public mi se pare ușor hazardat și superficial... Articolul la care ne referim cu toții are doar pretenția că luminează problema... Pentru mine nu sunt credibile decât informațiile furnizate de dizidenții autentici cum este domnul Radu Filipescu, de exemplu...
     • +4 (6 voturi)    
      Informatii "scurse" (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 18:50)

      n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

      Ma bucur sa intru in dialog cu dvs. (mai ales ca semnatura va e titlul unui film pe care-l revad cu cea mai mare incintare, cu iubitii Peter O'Toole si Katharine Hepburn). Multa vreme am crezut si eu ca aplicarea punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara ne-ar fi adus conducatori mai buni. Am clocit iluzia asta, alaturi de multi altii. Il vedeam pe Iliescu fermecindu-i pe conationalii mei si nu reuseam sa vad un remediu in afara celui politienesc-administrativ. Aici era "nu ne vindem tara" si inapoiere, iar alaturi in Ungaria investitii straine si dezvoltare. Dar boala noastra nu era Iliescu, ci teama de necunoscut, de angajamente noi si mult mai clare, aplecarea spre superstitie si irational, supusenia fata de autoritati calpe si netrebnice (preoti farisei, primari trintori si tilhari). De deruta noastra in fata autoritatii (de care nu stiam daca sa ne temem sau daca trebuie s-o punem sa dea socoteala) au profitat noii (auto-)instapiniti. Sub alibiul "institutiilor necesare democratiei", au luat in stapinire, tenace, aproape fiecare post din care puterea se fructifica, informatia se controleaza, legea se impune. In paralel, s-a mentinut legenda ca guvernarea este un act esoteric accesibil doar initiatilor, ca de doleantele platitorului de taxe se ocupa unii selectati de catre altii alesi, si ca toti astia (alesi si selectati) umbla ei cu informatii care nu-s pentru mocofani. Cind simt ei ca mocofanul trebuie pocnit cu informatia, atunci se scoate si informatia ca din intimplare.

      In ce priveste arhivele, acum, as arde toate arhivele cu informatii personale. Va amintiti ca recent s-a pus problema arhivei SIPA (un serviciu de informatii din justitie, acum desfiintat); Monica Macovie a insistat sa fie arsa, iar Toader (nu mai stiu daca si Dragnea) au cerut si hotarit (pt.ca ei pot face lege) sa fie cercetata. Ei spera sa scoata un profit si din acele informatii.

      Si eu il stimez pe Radu Filipescu. Cu simpatie pentru necazurile prin care a trecut tatal dvs.
      • 0 (0 voturi)    
       A fost și Ion Iliescu de vină (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 22:54)

       Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

       pentru că a profitat din plin de bolile noastre pe care le-ați numit, pentru că a chemat minerii ca să-i bată pe protestatari, pentru că a folosit singurele mijloace de comunicare în masă existente la vremea aceea ca să prostească o populație îndobitocită deja de patruzeci și cinci de ani de dictatură comunistă, pentru că a ocrotit haita de „oameni de afaceri” care atunci au început să devalizeze România pe față... Și pentru că a închinat țara rușilor... Lucru care s-a petrecut pe ascuns până acum când trădarea asta se vede limpede... Arhiva SIPA cred că este o groapă pestilențială în care se bălăcesc tot felul de inși care se șantajează reciproc... În altă ordine de idei, da, așa este ... Mari actori Peter O Toole și Katherine Hepburn în „Leul în Iarnă”!
    • +5 (11 voturi)    
     P.S. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 14:02)

     Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

     Adaug că, uitându-mă peste alte comentarii, constat că cei mai virulenți atacatori ai domnului Augustin Lazăr pe care nu-l scot din porecla de „torționar” sunt postacii credincioși ai PSD-ALDE care activează de ani buni pe paginile hotnews... Mie asta îmi spune ceva...
  • -21 (59 voturi)    
   Saracul procuror tortionar, e victima, nu? (Vineri, 5 aprilie 2019, 20:09)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Saracul procuror tortionar, e victima, nu?
   • -12 (48 voturi)    
    asa e ordinul pe unitate, se vede! (Vineri, 5 aprilie 2019, 21:17)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    e acelasi mesaj peste tot.
    • +7 (31 voturi)    
     unitate e la voi (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:28)

     Franzeta [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     iti bati gura de pomana
     votantii psd-ului nu inteleg ce aiurezi aici :)
     • -8 (34 voturi)    
      Vom vedea (Vineri, 5 aprilie 2019, 23:36)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui Franzeta

      Vom vedea cat si ce inteleg votantii PSD. Eu, personal, cred ca nu trebuie sa fii votant PSD ca sa intelegi care-i tortionarul, care-i victima.
      • +15 (29 voturi)    
       Mai ales daca stim .. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 1:30)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

       .si ce inseamna a fi tortionar:

       "TORȚIONÁR, -Ă, torționari, -e, adj., s. m. 1. Adj. De tortură. 2. S. m. Persoană care torturează; călău. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. tortionnaire."

       "TORȚIONÁR, -Ă adj. (Liv.) Care servește pentru tortură; chinuitor. // s.m. Persoană care aplică, execută tortura; călău, gâde. [Pron. -ți-o-, var. torsionar, -ă adj. / < fr. tortionnaire, cf. lat. tortionarius < tortio – tortură]."

       In cazul de fata nu stim cine a fost tortionarul, dar una din victime o stim sigur: tu esti o victima a adormirii bunului simt.

       Da, nu trebuie sa fii votant psd ca sa intelegi ce se petrece. As putea spune ca este o conditie de baza, aceea de a nu fi votant psd. Cei ca tine, borfasii, nu au nici bun simt, nici obiectivitate si nici limite in ticalosiile lor.
       • -7 (13 voturi)    
        Si Lucia Hossu-Longin e "borfas"? (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 11:57)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        Si Lucia Hossu-Longin e "borfas"?

        A spus cu subiect si predicat: "Lazar a facut politie politica".

        Bineinteles, HN nu a aflat inca stirea asta.
        • +9 (15 voturi)    
         In primul rand .. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 14:10)

         Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

         . ai zis ca este tortionar si t-am demonstrat ca nu este.

         In al doilea rand, Lucia Hossu Longin, este compromisa de mult tmp si a trecut in barca borfasilor. Nu ma are nici o credibilitate. Haleste ca si tine latrine pe paine.

         "In iunie 2012, Lucia Hossu Longin, invitata la o emisiune la Antena 3, a spus ca fostul premier Adrian Nastase este supus unei mascarade judiciare in dosarul „Trofeul calitatii”, care a fost demarata inca de cand Monica Macovei era ministru al Justitiei.

         Ea subliniat atunci ca Macovei se comporta ca un procuror comunist, dictand solutii judecatorilor. Lucia Hossu a comparat-o pe Monica Macovei cu Silviu Brucan care cerea moartea lui Iuliu Maniu.

         Hossu Longin chiar a anuntat ca va face o noua serie din „Memorialul Durerii”, despre prigoana politica din perioada postcomunista si ca un episod va fi dedicat Lotului Nastase."
        • 0 (0 voturi)    
         si? (Duminică, 7 aprilie 2019, 12:13)

         Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui newlook

         Si d-na in cauza poate gresi asurzita de corul celor care bat campii...Doar ca orgoliul o impiedica sa revina...
        • +1 (1 vot)    
         tovarasa hoszu-lungim (Duminică, 7 aprilie 2019, 13:53)

         kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui newlook

         o fi vreo autoritate care detine adevarul absolut ? sau e panarama care dupa ,,memorialul durerii'', a cotit-o brusc, si a inceput sa planga de grija comunistilor pe la latrine ?
   • +6 (10 voturi)    
    victima (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 10:49)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    "Victima"esti tu si altii ca tine, spalati pe putinul creer din teasta...
  • +10 (26 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 aprilie 2019, 21:12)

   [anonim] i-a raspuns lui gigiN

  • +15 (39 voturi)    
   Dan Felix Voiculescu (Vineri, 5 aprilie 2019, 21:29)

   ciuma.rosie [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Securist infractor dovedit de instanta, prejudiciu stabilit 60 milioane EURO !!!
  • -13 (39 voturi)    
   Lazar- Demisia! (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:00)

   Arminius [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Ordinele veneau de la Bucuresti. Sau de la Securitate. Ucideti, bateti, torturati, mutilati! Lazar si cei de teapa lui executau, dar fara vreo vina. Nu se implicau, ca "nu se putea". Pai de ce mai era nevoie de Lazar daca decizia era luata de la Bucuresti. De ce se mai intrunea comisia de "nevinovati"? Securitatea, PCR-ul inseamnau de fapt (ne)oameni cu nume si prenume.
   • +3 (5 voturi)    
    arminius (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 19:31)

    sile1 [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

    Faci o afirmatie foarte " inteligenta " si anume,citez:

    - Pai de ce mai era nevoie de Lazar daca decizia era luata de la Bucuresti. ?

    Venind in zilele noastre te intreb si eu :

    - De ce mai avem nevoie de Vasilica Viorica Dancila ca prim -ministru cand toata lumea stie ca Dragnea conduce de fapt guvernul ?
  • -6 (30 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 8:19)

   [anonim] i-a raspuns lui gigiN

 • -27 (45 voturi)    
  o rotiță cu dinți (Vineri, 5 aprilie 2019, 19:50)

  Mazeta [utilizator]

  Augustin Lazăr și Iulius Filip, fiecare în felul său, au luptat cât au putut împotriva sistemului din care făceau parte. Într-un anume sens, putem spune că ambii au fost disidenți.
  • -7 (33 voturi)    
   cum (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:07)

   savatuf [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   dracu sa fi dizident cand te faci pres si servesti sistemul.
   • +10 (32 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 aprilie 2019, 23:40)

    [anonim] i-a raspuns lui savatuf

    • -2 (10 voturi)    
     haideti sa nu i punem pe toti (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 12:06)

     clam [utilizator] i-a raspuns lui

     in aceeasi oala. parintii mei nu au fost nici macar membri de partid. puteai pe vremea aceea sa te tii deoparte, cel putin asta era posibil, daca nu aveai ambitii carieristice.
     • +3 (9 voturi)    
      Da.. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 16:07)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui clam

      . o sa avem "Statuia Eroului care s-a tinut deoparte", sau "Statuia Eroului care a ales sa faca Nimic".

      Acte de vitejie. Faptul ca ai ales sa fii mai bun decat raul super, nu te face om bun.

      Si ca sa revin: "in ziua de azi cati securisti ar rasari daca li s-ar da ocazia". Daca ziua aceea va veni, va veni pentru ca multi, foarte multi, o sa aleaga sa faca NIMIC. Ca si in ziua de astazi.
  • +8 (34 voturi)    
   esti o butaforie (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:32)

   Franzeta [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   si bani campii cu gratie draga Rozeta
   mai bine explica romanilor de ce psd-ul vrea sa scada salariul minim? de ce se lupta se desfiinteze salariul minim?
   de ce psd-ul refuza sa creasca alocatiile pentru copii? de ce au interesul sa aduca straini in tara pentru forta de munca ieftina? sa aduca toti asiatici si africanii in tara noastra ortodoxa?
  • -11 (25 voturi)    
   Daca si Mazeta e pro Lazar (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 8:24)

   Iomen [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...e clar. Undeva in spate internationala socialist-userist-progresista si-a dat mana si a trecut la spalat rufe murdare.
 • -13 (53 voturi)    
  Nu toți am servit dictatura (Vineri, 5 aprilie 2019, 20:19)

  Omics [utilizator]

  Eram șeful de promotie al unui liceu. Mi-au cerut să dau la o facultate pentru Securitate sau Procuratură. Am refuzat, din motive pe care chiar și atunci, tânăr fiind, le înțelegeam. Pentru mine Augustin Lazăr ar trebui măcar acum să-și facă mea culpa.
  • +10 (32 voturi)    
   Ai lucrat ... (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 8:28)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Omics

   ... si muncit in Romania sub Ceausescu? Atunci ai servit dictatura.

   Ai facut ceva activ impotriva acelei dictaturi? Daca nu ai facut nimic activ impotriva acelei dictaturi, inseamna ca ai servit dictatura.

   Voi, "eroii tacuti", care nu ati facut nimic, care doar v-ati "uitat" (ca si mine) la ce fac altii, ati servit dictatura. Asta ca sa nu crezi ca ai facut cine stie ce fapte de vitejie. Nu, nu ai facut NIMIC. Asta e problema.

   Pentru mine, tu ar trebui macar acum sa-ti faci mea culpa.
   • -7 (21 voturi)    
    Da sigur (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 8:42)

    Anges [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Trebuia sa faca ceva; sa bage oameni la inchisoare si atunci toti postacii il sustineau. Sa nu faci nimic e inadmisibil.
    Hai ca esti glumet!
    • +8 (12 voturi)    
     Da.. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 14:17)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui Anges

     .. cand treci pe langa unul sau una care este batut/batuta si nu faci nimic, ai o problema, Cand te bati cu caramida in piept ca tu nu ai facut NIMIC, ai o problema. Dictaturile s-au instaurat datorita faptului ca multi nu au facut nimic. Borfasii au ajuns la putere pentru ca multi au ales sa nu faca nimic.

     Dar ai dreptate: daca bagi pe unu' la inchisoare, nu se poate spune ca nu ai facut nimic. Lazar NU l-a bagat la inchisoare.

     In schimb adulatul vostru tudorica, a bagat pe unu' la inchisoare pentru ca si-a vandut vitelul si da, toti postacii il sustin. Tu faci parte din aceasta ultima categorie. Multumesc ca ti-ai si ne-ai demonstrat ca esti un postac, ca toti ceilalti care-l sustin pe tudorica, lingaul fara frica.
     • -5 (7 voturi)    
      Glumet rau chiar (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 21:27)

      idsoc [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Ai cele mai multe postari (vreo 11-12) si-i faci pe altii postaci. LOL!
      • 0 (0 voturi)    
       Nu i-am facut .. (Duminică, 7 aprilie 2019, 0:07)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui idsoc

       " ..s-au facut singuri, eu doar le-am aratat cum sunt, pentru ca, in "obiectivitatea" lor, nu prea au cum sa-si dea seama.

       Postac esti si cu un mesaj (ca tine) si cu 11-13 (ca mine). Exact despre asta comentez: unii se bat cu caramida in piept ca au ales sa stea deoparte, sau sa nu faca nimic, altii se bat cu caramida in piept ca au postat doar un comentariu. Si mai pun si LOL, ca la gradinita. Ceea ce vreau sa subliniez este ca si tu esti un postac. Nu te fac eu, sa nu intelegi gresit. Simplul fapt ca ai postat, te face sa fii un postac.

       Acum, ca tu te consideri mai putin postac decat mine, chiar nu are nici o relevanta.
   • -1 (11 voturi)    
    adica e totuna (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 12:21)

    clam [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    daca ai fost securist sau mecanic auto? tortionar sau medic? eu ma ingrozesc cand ma gandesc in ziua de azi cati securisti ar rasari daca li s-ar da ocazia - cu dvs. in frunte, probabil, spunandu-va ca oricum cineva trebuie s-o faca si pe asta.
    • +2 (10 voturi)    
     Da, ... (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 14:37)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui clam

     ...cu mine in frunte.

     Nu am spus ca e tot una, ca au acelasi grad de responsabilitate. Dar ai si tu o responsabilitate. Unii se cred viteji spunand ca "nu am facut nimic" si eu le-am demonstrat ca nefacand nimic nu este un act de vitejie, ci un act de lasitate.

     Ce te ingrozeste pe tine, este doar oglinda in care te privesti. Nimic mai mult.
    • +2 (10 voturi)    
     Scuze, .. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 14:40)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui clam

     .. am uitat sa precizez: "in ziua de azi cati securisti ar rasari daca li s-ar da ocazia - cu dvs. in frunte". Am admis ca da, cu mine in frunte. In cazul enuntat de dumneavoastra, as fi seful direct al dumneavoastra.
     • -1 (7 voturi)    
      cu siguranta, (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 16:09)

      clam [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      de-aia si eram ingrozita. pacat pt dvs, bine pt mine, ca ati ratat vremurile cand puteati straluci cu adevarat. acum va ramane doar sa va consolati cu un post de mic manager nevrotic la multinationala, unde puteti spera sa avansati in ierarhie facandu-le viata amara celor din jur. the next best thing, cum ar veni. eu, din fericire, lucrez in cultura, nu cred ca ne vom intersecta. cum as fi fost si in comunism sunt si acum, saraca si cinstita, adica genul alade fraier de care rad psd-istii.
      • +5 (7 voturi)    
       Nu ati inteles .. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 20:56)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui clam

       ..mai desenez inca o data: eu daca ajung un securist, dumneavoatra o sa fiti tot un securist Numai ca eu o sa fiu seful dumneavoastra.

       Sper ca acum ati inteles ce am vrut sa spun.

       Nu, nu genul de fraier de care rad psd-istii, ci genul de fraier de care profita pesedistii, dupa cum se vede foarte bine. Nu v-am vazut asa revoltata in cazul lui tudorica lingaul fara frica. Ala ca a bagat unu' la inchisoare doar pentru ca si-a vandut vitelul, e ok.. Dar sunteti foarte justitiara in cazul lui Lazar. De aceea si am spus ca as fi seful dumneavoatra, caci aveti caracter justitiar tipic securist, ii vedeti numai pe-aia pe care-i arata borfasii.
       • 0 (0 voturi)    
        Wtf?? (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 23:05)

        clam [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        stati cu mine in casa, de stiti ce ma revolta si ce nu? am scris si mai sus, daca tot ma urmariti , luati de recititi - eu cred ca aproape toti cei trecuti de o anumita varsta care sunt azi in functii inalte au fost securisti. deci si tudorel, si monica macovei si toti. si nu doar in domeniul justitiei.
        am votat usr, am fost in strada la proteste, dar asta nu inseamna ca am o gandire limitata, de tipul x e bun si y e rau, pt ca x e cool si y e de la psd. daca amandoi sunt naspa, hai sa spunem, nu sa o dam pe dupa plop. cine naiba putea fi procuror pe vremea aia si sa serveasca o justitie corecta? trebuia sa fii aservit, logic, si iata ca a fost. exista grade, exista nuante, dar de fost, a fost.
  • -3 (11 voturi)    
   vai (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 10:54)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Omics

   Erai sef de promotie, dar astazi esti cam prost... Si inca ceva, sef de promotie in liceu putea fi si un neica nimeni, care apoi nu realiza nimic, nu mai merge cu toceala...
 • +6 (26 voturi)    
  Inca nu ne stim trecutul (Vineri, 5 aprilie 2019, 20:54)

  bigbrother [utilizator]

  Nu e de mirare ca viitorul e asa tulbure. Inca mai sunt printre noi multi ex securisti si tovarasi; batranul caruia ii dam locul in tramvai ar putea fi un fost detinut politic..sau un securist sau cine stie, un tortionar.

  Din pacate, adevarul a devenit azi desuet, nu mai conteaza daca si ce a fost sau n-a fost, conteaza doar cat de mult poate ajuta in lupta politica. Ca in orice porcaiala politica se scot de la naftalina idei si situatii gandite strict pentru a denigra sau pentru a pune piedici.

  Nu stiu ce s-a intamplat cu acel detinut si ce a facut Augustin Lazar. Sunt convins insa ca nu exista coincidente si informatii scapate la nivel inalt, mai ales cand e vorba de justitie si politicieni.
 • +27 (53 voturi)    
  Ce ironie sinistra (Vineri, 5 aprilie 2019, 21:20)

  mimiloi [utilizator]

  pentru Iulius Filip sa fie haituit, inchis si batut de securisti ca dupa citeva zeci de ani sa ajunga la televiziunea altui securist unde sa fie folosit pentru scopuri care n-au nicio legatura cu suferintele lui.
  • -14 (46 voturi)    
   Ce ironie sinistra (Vineri, 5 aprilie 2019, 21:54)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui mimiloi

   pentru Iulius Filip sa fie haituit, refuzat la liberare conditionata de un procuror comunist, sa-l vada pe călău ajuns procuror general al Romaniei!
   si pe postacii de serviciu ai sistemului sariti sa-l albească!
   • +4 (30 voturi)    
    tu ai albit degeaba (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:32)

    Franzeta [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

    n-ai inteles nimic din viata
   • +10 (34 voturi)    
    Ce ironie sinistra ... (Vineri, 5 aprilie 2019, 23:26)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

    ... ca aparatorii borfasilor si securistilor sa ceara demisia unuia a carui decizie nu afecta nicicum eliberarea acelui detinut.

    Si Iulius Filip nu l-a vazut pe Lazar ajuns Procuror General, pentru simplul fapt ca nu i-a cerut nimeni parerea.

    Da' de calaul ajuns Ministru al Justitiei, dupa ce pana in 90' a fost un model de procuror comunist (conform notelor si evaluarilor securitatii), care a trimis in judecata si a cerut condamnarea cu inchisoare a unui om care a vandut un vitel, nimic-nimic? Nu-i vine sa urle justitiarului din tine? Sau calaii din tabara voastra, aborfasilor, sunt mai umani?
   • +6 (14 voturi)    
    prost (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 10:56)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

    Bai prostie, si atunci ca si acum procurorii nu condamnau...
    • -5 (9 voturi)    
     doar (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 17:07)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

     atat poti?
     agresivi si violenti in limbaj si in fapte, cand vedeti ca va fuge pamantul de sub picioare!
     vechi si noi, v-ati dat mana sa va aparati privilegiile,platite de amarastenii pe care ii mintiti ca ii protejati de inamici invizibili si inchipuiti.
     la o adica sunteti primi care veti trada si veti trece de partea noilor stapani, daca nu ati facut-o deja!
     javre ordinare, mercenari si fripturisti, oportunisti de doi bani, calcati pe cadavre sa ajungeti la ciolan!
     • +5 (7 voturi)    
      Ce sa facem si noi? (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 20:57)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

      Voi ati stat destul la ciolan, mai lasati si pe altii. Mai ales ca ati ajuns la ciolan numai prin minciuna, furt, crime si teroare.
  • +4 (10 voturi)    
   dizident pe naiba (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 11:53)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui mimiloi

   au ajuns ,,dizidenti'' toti infractorii de drept comun.
   specimenul in cauza era doar un recidivist.
  • 0 (2 voturi)    
   Și să fie într-o asemenea stare de sănătate, (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 14:08)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui mimiloi

   încât să nu poată spune cu gura lui despre ce e vorba...
  • +2 (10 voturi)    
   nu este o ironie (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 15:21)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui mimiloi

   Vorbim despre un oportunist numit Iulius Filip - si nu am nici o teama ca acesta este cuvantul corect pentru aceea persoana.

   Pe vremuri scuipa pe Ceausescu - un adevarat dizident nu isi arunca acum cu caramida in piept ca a scuiptat pe Ceausescu. Mai mult, acum, dupa ce anii au trecut, trece pe la televiziunea borfasului Voiculescu ca sa arunce cu laturi - ca sa il bage tara in seama.

   Nu dau nici 5 bani pe caracterul lui Iulius Filip - si daca nu a fost ebirat conditionat este pentru ca o comisie si nu un Gogu - fie el si A Lazar - sa fii decis exclusiv asupra lui.

   Este evident o poveste cusuta cu multa ata alba si de aceea nu voi mai comenta absolut nimic pe acest subiect.

   O mizerie - oamenii drepti stau drepti si dupa ce trec valuri si norii peste ei.

   PA!
 • +17 (47 voturi)    
  Penibil ! (Vineri, 5 aprilie 2019, 21:27)

  Razvan002 [utilizator]

  Practic lui Augustin Lazar i se reproseaza acum ca nu s-a facut si el disident politic. Este o aberatie. Oare nimeni nu mai gandeste pe aici?
  Daca procurorul Augustin Lazar ar fi facut la acea vreme propunerea de eliberare pentru un detinut politic ar fi intrat in conflict direct cu Securitatea si ar fi fost de faco disident politic. In plus, functia de procuror pe care o detinea ar fi fost circumstanta agravanta in cazul sau si ar fi ajuns in foarte scurt timp coleg de celula cu cel pe care ar fi incercat sa-l elibereze cu mentiunea ca el ar fi stat acolo vreo 15 anisori. Prin urmare, este o magarie sa-i reprosezi cuiva ca nu s-a dus de buna voie la puscarie pentru un necunoscut.
  • -9 (33 voturi)    
   mda (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:30)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Razvan002

   mai rasfirati baieti, mai rasfirati!
   • +13 (21 voturi)    
    Incercam, incercam. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 9:09)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

    Fii si tu intelegator, ca nu avem capabilitatile voastre de "rasfirare". Facem si noi ce putem, nu suntem platiti ca voi, suntem voluntari.
   • +6 (14 voturi)    
    sictir (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 10:58)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

    Hai sictir, "desteptule"...
    • -6 (8 voturi)    
     esti un postac (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 17:12)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

     nenorocit, activat la comanda, doar cu aceasta ocazie!
     • +6 (6 voturi)    
      Ca si tine. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 21:04)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

      "It takes one to know one". Tot la comanda esti si tu, caci daca erai un justitiar, ai fi sarit si pana acum cu comentarii la tudorel, care si ala tot un procuror comunist, mai tortionar ca Lazar, dar de el nu zici nimic, nu te deranjeaza. Aici se vede ca esti activat doar la cererea latinelor.
 • -11 (31 voturi)    
  ce sa mai (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:42)

  cucuveauamov [utilizator]

  Lazar a fost un dizident anticomunit, iar Iulius asta tot n-a fost reeducat. Gata cu subiectele aste de Antene, mai bine ziceti ceva de Cucuvea. A ajuns procuror european? pot deschide sampania, ca aici in Siberia posta vine o data pe saptamina.
  • +8 (28 voturi)    
   Ai nevoie de o posta .. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 0:01)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   . sa deschizi sampania?

   Da mai, cu tortionarii astia, ajung Procurori Generali ai Romaniei, nu ca dizidentii aia ai vostri, ai borfasilor, care doar Ministrii ai Justitiei pot ajunge.
 • +8 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 aprilie 2019, 22:45)

  [anonim]

  • -4 (24 voturi)    
   Pana nu se schimba generatiile (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 0:07)

   John_english [utilizator] i-a raspuns lui

   nu va fi bine in Romania. Toti liderii de-acum provin din acel sistem mizerabil si nu se lasa dusi asa usor.

   :((
   • -7 (25 voturi)    
    Pai s-au schimbat (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 8:31)

    ids [utilizator] i-a raspuns lui John_english

    N-ai vazut in USR!?
  • +1 (7 voturi)    
   da, corect (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 12:28)

   clam [utilizator] i-a raspuns lui

   in sfarsit, cineva in tara asta care mai percepe si nuante! indiferent de ce parte a baricadei se afla, cei cu trecutul patat intr-un fel sau altul trebuie expusi. Din respect pentru disidenti, pentru cei care au murit in inchisorile comuniste si pentru cei care au murit la revolutie, nu avem dreptul sa spunem acum ca nu conteaza.
 • +9 (31 voturi)    
  Dubios (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 0:16)

  Butucaru Neculai [anonim]

  Eu cred ca se joaca o cacialma . Augustin Lazar nu a servit interesele PSD . De ce nu a gasit PSD pata asta gri pe dosarul sau cand a fost numit Procuror general ? Dupa ce l-au propus Acum le-a inselat asteptarile si se razbuna fabricand motive . Un partid de pameni josnici .
 • +15 (23 voturi)    
  Paradox (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 0:29)

  europeanul2 [utilizator]

  Paradoxal cum comentatorii comunisto-pesedezi de aici infiereaza "binefacerile" regimului comunist. Verticalitate si caracter! Oameni adevarati! Of, ce bine ne-ar fi prins o revolutie ca in Franta!
 • -3 (17 voturi)    
  Nu ma mai mira nimic (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 1:33)

  Irina25 [utilizator]

  In Ro sunt persoane care au certificat de revolutionar, desi in decembrie '89 erau copii. Cel mai tanar revolutionar avea 2 ani :)
 • +8 (26 voturi)    
  cititi aici: (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 7:36)

  jochen [utilizator]

  https://www.g4media.ro/documente-detinutul-politic-trimis-la-carcera-in-anii-80-de-augustin-lazar-era-de-fapt-un-recidivist-condamnat-pentru-talharie-a-atacat-un-granicer-si-i-a-luat-pistolul-mitraliera.html
  • -2 (30 voturi)    
   Si bineinteles denigrarea victimei (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 8:37)

   Anarb [utilizator] i-a raspuns lui jochen

   Tot arsenalul propagandistic prezent.
  • -5 (13 voturi)    
   era mai bine sa lase granicerul sa-l impuste (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 11:32)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui jochen

   sigur ca i-a luat arma granicerului, ca altfel il impusca ala!
   sigur ca are infractiuni de drept comun, cei mai multi dizidenti aveau dosare fabricate, li se "gasea" la perchezite o suma in valuta. sau ai impresia ca nu li se fabricau dosare?
 • +9 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 9:19)

  [anonim]

  • +5 (9 voturi)    
   prostie (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 11:01)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui

   In prostia lui Razgandeanu-Moliceanu etc incearca sa castige capital politic...
 • +5 (11 voturi)    
  smoke and mirrors (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 10:12)

  barc [utilizator]

  nu e despre Securitate si detinuti politici. E despre faptul ca Lazar nu se lasa demis de slugarel. Pana acum mafia PSD-ALDE i-a executat pe Kovesi si Coldea, dar s-a impotmolit la Lazar. Lichelele bolsevice au reprimat mitinguri democratice, au masacrat justitia ca sa-l scape pe seful infractor, au infiintat sectii de politie politica si acum ii vor capul lui Lazar si vor sa opreasca numire Codrutei Kovesi ca procuror european.

  Asta e adevarul si 1000 de postaci platiti nu pot sa-l schimbe. Sa ne amintim de paginile de Facebook care faceau propaganda, sa ne amintim de postacii care l-au atacat pe comisarul european, astia sunt trollii platiti sa denigreze, sa murdareasca si sa apere mafia rosie.
 • -4 (10 voturi)    
  Disident (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 10:35)

  GICOMANU [utilizator]

  Deci Negulescu(Portocala) primeste ordin sa faca niste dosare false si este scos vinovat.Lazar primeste un dosar fals (ilegal) il studiaza si zice ca este ok deci este “nevinovat”.O sa ajungem sa chemam si judecatori externi pentru o dreapta justitie.
 • +1 (7 voturi)    
  romanii sunt profund radicalizati (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 12:17)

  clam [utilizator]

  si nu mai inteleg nuantele. eu nu sunt psd-ista, dar pe securisti n-am sa-i apar niciodata, indiferent de ce parte a baricadei sunt acum. si nu va faceti iluzii, toti bosorogii cu functii inalte de azi au fost securisti, care au facut mai mult sau mai putin rau, depinde. a. lazar a fost intr-adevar o unealta a sistemului - acum, sa fim seriosi, cam la ce cariera aspirai cand voiai sa activezi in sistemul de justitie in comunism? ca doara nu sperai la un sistem juridic corect, cu respectarea drepturilor omului, nu? :))) lazar a avut ambitii carieristice, acum nu mai poate fi cu reputatia nepatata. voiai sa fii cu mainile curate in comunism? renuntai la ambitii carieristice pentru ca astea veneau cu "indatoriri", iti vedeai de treaba intr-un post fara mare raspundere si atat. era posibil, parintii mei asa au facut si nu au avut nici macar carnet de partid. cei care spun ca nu se putea altfel ieri ar fi fost securisti, iar azi sunt niste oportunisti care te calca in picioare pentru bani si functii.
  • -1 (9 voturi)    
   Asa este (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 14:39)

   John_english [utilizator] i-a raspuns lui clam

   toti care au avut functii pe vremea comunistilor erau bot in bot cu securitatea si partidul, iar in ultimii ani era consemn sa raporteze orice li se pare suspect.

   cei care refuzau erau trasi pe dreapta si lasati in pace. deci se putea si altfel dar foarte foarte multi au colaborat.
   • +3 (9 voturi)    
    cu exceptia lui base, se stie! (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 18:17)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui John_english

    lucra la Anvers...
 • +4 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 12:50)

  [anonim]

 • -7 (11 voturi)    
  Daca-si vedea de treaba sa de procuror, (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 17:08)

  xrogo [utilizator]

  daca nu se baga in seama dandu-se cel mai tare aparator al justitiei, daca nu se duce si lua cuvantul exact la CEDO si mai ales daca-si baga coada-ntre picioare si dupa cererea de revocare nu se dadea mare cocos incercand inca odata sa conduca procurorii din Roamnia, atunci hai ca putei spune, a fost obligat sa faca ce-a facut si de aia uita ca sta la locul sau!
  Dar nu, el ni s-a bagat in ochi, stiind ce trecut are si pentru asta merita sa fie scos in suturi din magistratura si trimis in negura istoriei si uitarii!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by